19 / 05 / 2024

Batık bazilika nerede

Batık bazilika nerede

İznik’te gerçekleştirdiği hava fotoğrafı çekimleri sırasında göl içinde görüntülenen batık bazilika dünya genelinde ‘ 2014 yılının en önemli 10 keşfi ’ arasında gösterildi.

Ankara'da yeni yapılan bir bina 'yok artık' dedirtti! Nerede doğru şehirleşme, nerede estetik?

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden Ankara'da yeni yapılan bir binanın fotoğrafını paylaşarak 'Nerede doğru şehirleşme, nerede estetik?' yorumunda bulundu.

Ticari emlak piyasasında batık krediler sorun yaratıyor! Birçok sektör etkilenecek!

Ticari emlak piyasasında yaşanan sorunlar son günlerde sık sık gündem oluyor. St. Louis'deki Toberman Becker Wealth'in ortağı Michael Becker konuya ilişkin açıklamasında batık kredilerin sektörü sorunlarla karşılaştıdığının altını çizdi.

Lisa K. King kimdir? Ford Otosan’da hangi görevleri üstlendi?

Lisa K. King  nerede okudu? Rusya’da ne iş yaptı? Ford Otosan’da hangi alanda çalışıyor? İşte Lisa K. King’in hayatı...

Büyükçekmece'deki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu ilavesi askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Göl Havzası, Merkez, Tepecik, Celaliye, Kamiloba Tem Üstü ve Tem Altı, Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü, Kumburgaz, Kartaltepe, Mimarsinan, Batıköy Mahallesi, Türkoba, Tepekent Nazım İmar Planlarına ait Riskli Yapılara ilişkin plan notu ilavesi askıya çıkarıldı.

Kağıthane ve Sarıyer ilçeleri Büyükdere Caddesi Batı Kısmı imar planı askıda!

Kağıthane-Sarıyer ilçeleri, Büyükdere Caddesi Batı kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Büyükçekmece 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Büyükçekmece Merkez, Kumburgaz, Celaliye, Kamiloba, ( Tem Altı ) Tepecik Havzadışı ve E-5 Arası, Mimarsinan Merkez ve Batıköy, Tem Bağlantı Yolu Doğusu Kartaltepe, Güzelce, Bahçelievler, Kumburgaz Etapları Turizm Tesis Alanlarına ve Plan Notu Değişikliğine ilişkin plan tadilatı askıya çıkarıldı.

En ekonomik bulaşık makinesi nerede satılıyor? İşte o adresler! 19 Aralık 2022 fiyat listesi

En uygun buluşak makinesi hangi adreste satılıyor? Sizler için araştırdık. İşte detaylar...

Sinpaş Kızılbük Marmaris nerede? Sinpaş Kızılbük lokasyon! 

Sinpaş Kızılbük Marmaris projesi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki Sinpaş Kızılbük Marmaris nerede? Sinpaş Kızılbük lokasyon!

Beyaz eşyalarda en büyük indirimler nerede? 16 Ekim 2022 fiyat listesi...

Sezon kampanyalarına göre beyaz eşyalarda en büyük indirimlerin nerede olduğuna baktık. İşte kampanyalı beyaz eşyalar ve fiyatları...

Beyaz eşyada en büyük indirim nerede? İşte 12 Ekim 2022 fiyat listesi…

En büyük indirim oranına sahip beyaz eşyaları ve fiyatlarını topladık. O ürünleri ve fiyatları şöyle…

LG Quadwash Bulaşık Makinesi ne kadar? En ucuz LG bulaşık makinesi nerede satılıyor? LG 29 Eylül 2022 fiyat listesi...

LG bulaşık makinesinin fiyatını merak edenler için, QuadWash teknolojisine sahip bulaşık makinesi en uygun fiyatıyla Hepsiburada.com’da satışa çıktı. Kullanan herkes tarafından çok beğenilen, 3 sepetli bulaşık makinesi en uygun fiyatıyla 29 Eylül 2022 fiyat listesi…

Beko bulaşık makineleri ne kadar? En ucuz Beko bulaşık makinesi nerede? İşte, 25 Eylül 2022 fiyat listesi…

Sevilen beyaz eşya markası Beko’da ayın ürünü, Beko BM 5045 Bulaşık makinesi oldu. Herkes tarafından çok sevilen bulaşık makinesi, şimdi en uygun fiyatıyla haberimizde sizi bekliyor. Sizde en ucuz Beko çamaşır makinesi nerede diye arıyorsanız, işte Beko 25 Eylül 2022 fiyat listesi..

En ucuz Arçelik bulaşık makinesi nerede satılıyor? Arçelik 6144 bulaşık makinesi 23 Eylül 2022 fiyat listesi..

Kullanan herkesin memnun kaldığı Arçelik 6144 bulaşık makinesini sizin için araştırdık. En uygun nerede satılıyor, en ucuz ArçeliK 6144 bulaşık makinesini nereden alabilirim diye soruyorsanız, haberimizi mutlaka okuyun. İşte, Arçelik 6144 bulaşık makinesi 23 Eylül 2022 fiyat listesi..

Batık bazilika nerede Haberi

Batık bazilika nerede

İznik ilçesini havadan görüntüleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hava fotoğrafları çekimi sırasında göl kıyısının 20 metre açığında 1.5-2 metre derinlikte bazilika formunda bir kilise kalıntısını görüntüledi. İlk kez görüntülenen batık bazilika bilim insanların dikkatini çekerken, fotoğrafları inceleyen Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mustafa Şahin, yapının Roma askerleri tarafından İznik Gölü kıyısında öldürülen ´Aziz Neophytos´ adına yapılan kilise olduğunun belirlendiğini açıkladı. Prof.Dr. Şahin, Aziz Neophytos´un önce bazilikanın içine gömüldüğü, ardından 740´da meydana gelen deprem nedeniyle yakındaki Koimesis Kilisesi´ne götürüldüğünü açıkladı.


Keşifler listesinde

Büyükşehir Belediyesi’nin fotoğraflarıyla ortaya çıkan İznik´teki bu keşif, arkeoloji dünyasında da ses getirdi. Bu alanda otorite olarak kabul edilen Amerika Arkeoloji Enstitüsü, resmi web sitesinde yayınladığı 2014 yılında, ´Dünyadaki En Önemli 10 Arkeolojik Keşfi´ arasına...