02 / 05 / 2024

Batman Çayı Islah Projesi son durum

Batman Çayı Islah Projesi son durum

Batman Çağdaş Gazetesi köşe yazarı olan Arif Arslan bugünkü yazısında Batman Çayı Islah Projesi'nin inşaat sektörüne, yatırımlara etkisini anlattı. Arslan, eğer projenin kapılarına kilit vurulursa sektörün durma noktasına geliceğini belirtti.

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor!

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor. 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek köprüsü ile Van-Pervari yolu 2 saat olacak.

Batman Belediyesi iş yerlerinden 3 aylık kira ücretini almayacak!

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle belediyeye ait 54 iş yerlerinden mart, nisan ve mayıs ayı kira bedellerinin alınmayacağını açıkladı.

Batman Çayüstü köyü sakinleri mağaralardan villalara taşındı!

Batman Çayüstü'nde yüzyıllardır mağarada yaşayanlar için 51 villa inşa edildi. Yaşadıkları mağaraların Ilısu Barajı projesiyle birlikte sular altında kalacak olması sebebi ile ilk kez modern bir yapıda yaşayacak olan ailelere devlet tarafından 70 bin TL faizsiz kredi desteği verilecek...

Batman'da 15 milyon TL'lik otel Eylül'de açılıyor!

Batman'ın Cumhuriyet caddesinde 15 milyon TL'ye mal olan yaklaşık 3 yıldır yapımı devam eden üç yıldızlı otel 1 ay sonra açılıyor.

TOKİ Batman Hasankeyf'de yaşam Haziran ayında başlıyor!

Batman Hasankeyf'de TOKİ'nin inşa ettiği 850 konutta yaşam Haziran ayında başlayacak. Hasankeyf Belediye Başkan Abdulvahap Kusen, Hasankeyflilerin modern bir yerleşim yerine taşınacağını söyledi.

Batman SGK binası Ağustos'ta tamamlanacak! 

Batman’ın eski ilçe otogarı binasının yerinde bulunan ve 3 yıldır yapımı devam eden Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasının inşaatının Ağustos ayında biteceği açıklandı. 

Mimar Ayşe Ayberk Batman kabri başında anılacak!

Mimar Ayşe Ayberk Batman için anma töreni düzenlenecek. Batman'ın ailesi ve sevenleri anma töreni için ailesi bir mesaj yayınladı.

Batman Perpıra Köprüsü 15 milyon liraya yenilenecek!

Batman Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Batman Çayı üzerinde 2000 yıl önce kurulan 40 ayaklı Perpıra Köprüsü'nün turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı. 

Batman Zeki Otel Ekim'de açılacak!

Batman’da inşa edilen 3 yıldızlı Zeki Otel'in inşaatı tamamlandı. 9 katlı otelin gelecek ay hizmete açılması planlanıyor.

Batman Stadı bir ay içerisinde faaliyete geçecek!

Batman'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başbakanlığınca UEFA ve FIFA standartlarında inşa edilen 15 bin kişilik stadyumda sona geliniyor.

Batman Hasankeyf'te 710 yeni konut inşa ediliyor!

Batman’ın Hasankeyf ilçesini Dicle Nehri kıyısında yeni yerleşim biriminde 710 yeni konut inşa ediliyor. Geçen yıl inşaatına başlanılan projenin Eylül ayının sonunda bitmesi planlanıyor.

Batman Güney Çevre Yolu Projesi için anlaşıldı!

Batman Güney Çevre Yolu'nun yapımı için anlaşma sağlandı. Trafiği büyük ölçüde rahatlatacak projenin Ağustos ayında tamamlanması bekleniyor.

Batman’da konut fiyatları düşüyor!

Reidin Emlak Endeks 2017 Ocak ayı sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre Batman’da konut fiyatları düşüşe geçti.

Batman Çayı Islah Projesi son durum Haberi

Batman Çayı Islah Projesi son durum

İnşaat sektörünün can damarı olan beton santral sahipleri ile kum ocağı işletmecilerini bir dinleyin bin ah işitin... “İnşaat sektörü durursa her şey felç olur” diyor ve ekliyor yatırımcılar; “Bu coğrafyaya yatırım yapmanın bedeli ağırdır...”


DSİ’nin‘Batman çayı ıslah’ projesi değişikliğe uğramış kimsenin haberi yok. Batman köprüsünde peyzaj çalışmaları yapılıyor, ötesi yok. Nedense bu projenin ayrıntılarını kamuoyuna duyuran merci de yok....


ISLAH PROJESİ HİKAYESİ


Batman çayı yatağında topu topu 5 beton santrali ve kum ocağı var. 

Son günlerde ‘boğulma’ vakalarıyla gündeme gelen bu tesislerin sahiplerine bir dokun bin, ah işit...

Yıllar önce geçici ruhsat aldıkları Batman çayı kıyısındaki her tesiste ortalama 70 ila 100 arasında işçi çalışıyor. 

Devlet Su İşleri’nin üç-dört kez tören yaptığı ve dönemin eski Bakanlarının da iki yılda bir kurdela kestikleri şu meşhur ‘Batman...