23 / 07 / 2024

batman ekoköy

batman ekoköy

Kartepe Belediyesi tarafından yürütülen 'Bir Başka Yaşam Mümkün' adlı projeyi yerinde görmek ve yakından tanımak için Batman'dan gelen heyete, Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ön bilgi verdi.

Foça Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi tartışma yarattı! Ekoköy mü, lüks konut mu?

Foça'da hayata geçirilmek istenen 'Foça Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi' tartışma yarattı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bölge halkı ve meslek odaları projenin ekoköy değil, rant projesi olduğunu belirtiyor.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nden Ekolojik Tarım Turizmi tepkisi: Tarım arazileri yapılaşmaya açılıyor!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi 46. Dönem Yönetim Kurulu, ekoköy turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açıldığına dikkat çekti. İşte detaylar...

Batman'da kaçak inşaat yıkılıyor!

Batman Belediyesi, kaçak olduğu sebebiyle bir inşaatın yıkımına başladı. 

Kira gelirinde son gün 31 Mart!

MMMBD Keşan Şubesi Başkanı Üzeyir Eralp Batman,2019 yılına ait Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerinin 1-31 Mart 2020 tarihleri arasında verileceğini söyledi.

Batman'da emlak fiyatları yükseldi!

Batman'da son yıllarda iş yerleri ve konutlarda büyük bir artış yaşanırken kira ve emlak fiyatlarındaki yükselişle ilgili konuşan emlak danışmanları, halkın büyük çoğunluğunun şikayetçi olduğu söylüyor.

Batman'da kaçak inşaat yıkımında gerginlik!

Batman Belediyesi'nce kaçak ve riskli olduğu belirlenen inşaatın yıkımı sırasında gerginlik yaşandı. Olay sonucunda bir zabıta yaralandı.

Batman Çayüstü köyü sakinleri mağaralardan villalara taşındı!

Batman Çayüstü'nde yüzyıllardır mağarada yaşayanlar için 51 villa inşa edildi. Yaşadıkları mağaraların Ilısu Barajı projesiyle birlikte sular altında kalacak olması sebebi ile ilk kez modern bir yapıda yaşayacak olan ailelere devlet tarafından 70 bin TL faizsiz kredi desteği verilecek...

Batman Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bu yıl açılacak!

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Bölge Devlet Hastanesini birbirine bağlayacak tüp geçitin yapımı hızla devam ediyor. 300 yatak kapasiteli hastanenin yıl sonunda hizmete açılması planlanıyor.

Çatalca'ya 27 bin metrekarelik Ekoköy!

AKP İBB Başkan Adayı Yıldırım, "Belgrad Mahallesi'nde bir proje düşüncesi var. 27 bin metrekarelik bir Ekoköy kuruluyor. Neler yapılacak? Ekosistem projede kamp alanı, festival alanı, spor alanı ve ekotarım alanı olacak" dedi..

Batman'ın 2019 yatırım beklentileri büyük!

Batman'ın 2019 yılından büyük beklentileri var. Şehre yeni hastane, hızlı tren ve raylı sistem hattının kurulması bekleniyor. 

Batmanlı hububatçılar tapu için imara başvurdu!

Batman'da yılda 300 bin ton hububatın pazarlandığı 110 işyeri kapasiteli buğdaycılar pazarı için imar barışı başvurusu yapıldı.

Batman'da kaçak yapılar tek tek yıkılıyor!

İmar barışı uygulamasının yürürlüğe girmesiyle Batman'ın bazı bölgelerinde yeni ve kaçak yapıların sayısı arttı. Belediye ekipleri ise ruhsatsız yapıları bir bir yıkıyor.

Yatırımcılar teşviklerle Batman'a yöneldi!

Devlet tarafından teşvik uygulaması kapsamında Batman'da 214 iş adamı Organize Sanayi Bölgesi'nden yer tahsisi talebinde bulundu.

batman ekoköy Haberi

batman ekoköy

Kartepe Belediyesi Kırsal Turizmi canlandırmak, mahalle statüsüne kavuşmuş köylerinde yaşayan insanlara ekonomik olarak destek vermek, ilçede farklı bir turizm çeşidi oluşturmak amacı ile Ketenciler'de hayata geçirdiği Ekoköy Projesi gelişerek yaygınlaşıyor. MARKA desteği de alan ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğinde yürütülen örnek Ekoköy Projesi ve 'Bir Başka Yaşam Mümkün' adlı projeyi Batman Hasankeyf'de uygulamayı planlayan bir heyet, Kartepe ilçesini ziyaret etti. Batman Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, beraberinde İl Genel Sekreteri Abdülkadir Özer, Batman Kalkınma Ajansı Koordinatörü Eyüp Bulut ve Proje koordinatörü Emel Demirel ile Ekoköy Ketenciler'de incelemede bulunmak üzere Kartepe'ye geldiler. Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez tarafından ağırlanan heyet gün boyu Ketenciler'de inceleme ve temaslarda bulundular. Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Murat Sabri Çakır, Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal...