13 / 05 / 2024

Batman tekstil kent

Batman tekstil kent

Tekel’e ait tekstil kentteki hangarlar ile taşınmazlara henüz çözüm bulunmadığını söyleyen İbrahim Halil Kırşan; “Formül bulamadık. Böyle giderse tesisler eğitim yuvasına gidebilir” dedi.

Bitlis'te Tekstil Kent inşaatı devam ediyor!

Bitlis'te Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kurulacak Tekstil Kent inşaatı sürüyor. İnşaat çalışmalarını yürüten yüklenici firma sahibi Abdulbaki Menteş, projenin bölgeye değer katacağını açıkladı.

Batman'a 6 kilometrelik bisiklet yolu!

İçişleri Bakanlığı tarafından kanun hükmünde kararnameyle görevlendirme yapılan Batman Belediyesi, kent sakinlerinin spor yapmasına olanak sağlamak ve şehir içi ulaşımda bisiklet kullanımını teşvik etmek için 6 kilometrelik bisiklet yolu hizmete girdi.

Ağrı Tekstil Kent 5 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Ağrı'da yapımına başlanan Ağrı Tekstil Kent, işsizlikle anılan şehirde 5 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Gaziantep Şahinbey'de 3 katlı otoparkın yapımı tamamlanıyor!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından Tekstil kent Mahallesi'nde yapımı süren 3 katlı otopark çalışması ve cami inşaatında sona gelindi. Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Batman'da kent yenileme çalışmaları başladı!

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan 28 belediye arasında bulunan Batman Belediyesi, vatandaşa yönelik hizmetlerini artırdı.

Batman'da yol yapım ve kaldırım çalışmaları başlatıldı!

İçişleri Bakanlığınca KHK ile görevlendirme yapılan Batman Belediyesi ekipleri, kent genelinde asfalt, yol yapım, yol açma, kilitli parke taşı, orta refüj ve kaldırım yenileme çalışması başlattı.

Ahmet Deniz: Batman örnek bir kent olacak!

Batman Valisi Ahmet Deniz, "Batmanımızı, yollarıyla, parklarıyla, yeşil alanlarıyla örnek bir kent yapmak için mesai mefhumu gözetmeksizin el birliğiyle çalışacağız." dedi.

Batman'a yeni öğrenci yurdu inşa edildi!

Her yıl öğrenci sayısı artan Batman Üniversitesi’ne bu yıl yeni bölümleri açmayı bekleyen bazı girişimciler, kent merkezine yeni bir yurt daha kazandırdı.

Batman OSB'ye iplik fabrikası inşa edilecek!

Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde üç yıl önce 500 kişinin çalıştığı tekstil fabrikasını açan Denizli’nin duayen tekstilcisi Osman Aydınlı, Batman’daki tesislerine bir yenisini daha ekliyor.

Batman'da hayvan besicileri için arazi tahsis edilmeli!

Batman kent merkezi içerisinde kalan ve yıllardır kimi çevreler tarafından kötü koku yaydıkları gerekçesi ile şehir dışına çıkarılması istenilen hayvan besicilerinin sorunları hakkında Göçerler Derneği Başkanı M. Emin Çelik ile görüşüldü.

Diyarbakır'a Tekstil Kent kurulacak!

Sona yaklaşılan terör operasyonlarının ardından bölgede yaklaşık 120 bin kişi için istihdam sahası oluşturulacağını belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, farklı sektörlerden şirketlerin bölgeye akın edeceğini ifade etti.

Batman’a komşu olan köylere mahalle statüsü verildi!

Aydınkonak (Korike) mahallesinin ardından Demiryolu (Tilmerç) köyünü de mahalle yuttu. Bir dönemler kent merkezi dışında kalan iki köy, Batman’ın yeni mahalleleri oldu.

Ant İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ant İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Türker Sarı tarafından 200 bin TL sermaye ile 25 Mart'ta Esenler, Oruç Reis Mahallesi, Tekstil Kent Caddesi'nde kuruldu.

Batman tekstil kent Haberi

Batman tekstil kent

Batman tekstil kent ile ilçe ve beldelerdeki Tekel’e ait eski hangarlar ve gayrimenkuller muamma oldu. Tekstil atölye işletmecilerinin talipli olduğu gayrimenkullerine, henüz alternatif çözüm bulamadıklarını belirten Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil  Kırşan; “Böyle giderse hangarlar ya eğitim yuvalarına ya da Hazine’ye devir edilebilir. İki hafta içinde bu tesislerin kaderi belli olur. Arayışlarımız sürüyor” diye konuştu. 



Batman...