03 / 05 / 2024

baumax istanbul neden kapandı

baumax istanbul neden kapandı

Avusturyalı dev yapı marketi bauMax, Türkiye'den çıkış kararı doğrultusunda mağazalarının teker teker kapatıyor. baumax'ın 2012 yılında büyük umutlarla açtığı İstanbul'daki 15 bin metrekarelik şubesi de tabelalarını indirirerek kapısına kilit vurdu.

Borsa İstanbul'da hesap açan altın ve dolar yatırımcısı neden zarar etti? İşte cevabı!

Son zamanlarda Borsa İstanbul'da milyonlarca hesap açıldı. Bunlar arasında çok sayıda altın ve dolar yatırımcıları bulunuyor ve büyük bölümü de kaybetti. Peki ya neden? Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay sosyal medya hesabı X'ten açıkladı.

İstanbul neden Manhattan'dan daha pahalı?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın İstanbul'daki konut fiyatlarını Manhattan ile kıyaslamasının ardından gözler konut piyasasına çevrildi. Konuya dair değerlendirmelerde bulunan Tunç Şatıroğlu'ndan konuya ilişkin dikkat çeken tespit geldi...

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

Bugün Borsa İstanbul'u yükselten 5 neden

Geçtiğimiz hafta sonunda Türkiye'nin kredi notunun düşürülmesine ve Borsa İstanbul'daki manipülasyon operasyonuna rağmen Borsa İstanbul'da bugün kaydedilen yüzde 6.67 yükseliş kaydedildi. Borsa İstanbul'u bugün yükselten 5 neden var.

İstanbul'da kiralık ve satılık ev fiyatları neden yükseliyor?

İstanbul genelinde satılık ve kiralık ev fiyatları zirveye tırmanmaya devam ediyor. Peki konut fiyatları neden yükseliyor. İşte sektörde son durum.

Kanal İstanbul projesi neden önemli? 

Son günlerde gündemden düşmeyen ve geçtiğimiz hafta ilk kazmanın vurulduğu çılgın proje Kanal İstanbul tartışmaları sürüyor. Peki Kanal İstanbul projesi neden önemli? 

Kanal İstanbul neden gerekli? 

Milliyet gazetesi yazarı Abdullah Karakuş bugünkü yazısında Kanal İstanbul Projesi'nin neden gerekli olduğunu kaleme aldı. İşte Abdullah Karakuş'un yazısı...

Kanal İstanbul projesine neden itiraz ediliyor?

Kanal İstanbul projesi tartışılmaya devam ediyor. Peki Kanal İstanbul'a neden itiraz ediliyor? Muhalefetin itirazlarının sebebi ne?

Kanal İstanbul neden yapılmalı?

Son günlerde çılgın proje Kanal İstanbul yine gündemde. Kanal İstanbul'la ilgili yetkili isimlerden yapılan açıklamaların ardından, projeye ilişkin yorumlar da arttı. Peki Kanal İstanbul neden yapılmalı? İşte Kanal İstanbul için 10 gerekçe...

Kanal İstanbul için neden bu kadar ısrar ediliyor? 

Son günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da açıklamalarda bulunmasıyla Kanal İstanbul projesi gündeme yerleşti. Peki Kanal İstanbul için neden bu kadar ısrar ediliyor?

Kanal İstanbul neden gerekli? Ünlü profesör açıkladı!

Şehir Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Recep Bozdoğan, İstanbul'un vizyon projesi Kanal İstanbul ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu...

İstanbul'daki tam teşekküllü hastaneler neden satılıyor?

İstanbul'da gazete ilanı ile çeşitli semtlerde bulunan tam teşekküllü hastanelerin satışa sunulduğu belirtilmişti. Peki bu hastaneler neden satılıyor?

Kanal İstanbul projesi neden gerekli?

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesine ilişkin tartışmalar devam ediyor. Peki Kanal İstanbul projesi neden gerekli? Kanal İstanbul’un faydaları neler olacak? İşte ayrıntılar...

baumax istanbul neden kapandı Haberi

baumax istanbul neden kapandı

Türkiye'ye 2010 yılında 25 milyon euroluk Samsun mağazası ile adım atan şirket daha sonra iki yıl içinde İzmit, Eskişehir, İzmir, Ankara, İstanbul ve Bodrum'da toplam 7 mağazaya ulaşmıştı. Türkiye'ye büyük umutlarla giren bauMax'ın 2018 yılına kadar 50 mağaza ve 1 milyar euro yatırım hedefi bulunuyordu. Ancak işler beklendiği gibi gitmedi.


bauMax'ın Türkiye ile beraber girdiği Güneydoğu Avrupa pazarında istediği başarıya ulaşamaması ve şirketin 2012 yılını 126 milyon euro zararla kapatmasının ardından dev firma aralarında Türkiye'nin de olduğu bazı ülkelerden çıkış kararı aldı.


bauMax'ın halen açık olan 3 şubesinin de yakın zamanda kapanması bekleniyor.


İstanbul'da kepenkler indi!


Mağazalar teker teker kapatılırken son kepenk kapatma haberi de İstanbul'daki mağazadan geldi. Avcılar'da bulunan ve 2012 yılında 27 milyon euro yatırımla hizmete giren mağaza kapılarını kapatırken, şirketin...