17 / 06 / 2024

Baumit Power Sistem

Baumit Power Sistem

Baumit İnovasyon Merkezi, küresel ısınmanın etkisi ile değişen iklim koşullarına yanıt verecek, uzun ömürlü sistemler geliştirmeye devam ediyor.

Baumit Power Sistemi'yle dayanıklı ses yalıtımı!

Baumit İnovasyon Merkezi, küresel ısınmanın etkisi ile değişen iklim koşullarına yanıt verecek, uzun ömürlü sistemler geliştirmeye devam ediyor.

Baumit Türkiye yüzde 25 büyümeyi hedefliyor!

Baumit Türkiye'nin Genel Müdürü Atalay Özdayı Dilovası Gebze Fabrikası'nda basın mensupları ile bir araya geldi, 2008 yılında toplamda 14 milyon euro yatırımla kurulan Türkiye'deki fabrikanın yıllık 300 bin ton üretim kapasiteye sahip olduğunu kaydetti.

Burak Kızılhan Construction Week’in Power 100 listesinde!

AE Arma-Elektropanç Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kızılhan 3. kez Construction Week’in her yıl belirlediği, bölgenin en etkili 100 ismini kapsayan Power 100 listesine girdi.

Antalya Aksu'ya raylı sistem müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kundu ve Atatürk mahalle toplantılarında vatandaşlarla bir araya geldi. Türel, Aksu ve Kundu’ya EXPO ve raylı sistem projeleriyle sihirli değnek değeceğini söyledi.

Başakşehir Güvercintepe'ye raylı sistem müjdesi!

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Başakşehir’de halka hitap etti. Selamlama konuşması yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Raylı sistem inşallah Güvercintepe’den geçecek" dedi...

Baumit inşaat sektörü üzerinde büyüyecek!

Baumit Türkiye Genel Müdürü Atalay Özdayı: “Sürdürülebilirlik, yapı malzemeleri alanının da en önemli unsuru. Baumit, bu konunun önemini vurgulayabilmek için Türkiye’de 2015 yılını “süreklilik” yılı olarak belirledik.”

Baumit 38. Yapı Fuarı'nda dış cephelere özel ürünler sunacak!

Baumit, 38. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul 2015’de Baumit Design Life konsepti ile özellikle dış cephelere özel ürünlerini ön plana çıkarıyor.

2023 Hedefinde Raylı Sistem ve Ulaşımdaki Yeri Paneli gerçekleşti!

SATSO ve MÜSİAD Sakarya Şubesince SATSO Ali Coşkun Konferans Salonu'nda düzenlenen "2023 Hedefinde Raylı Sistem ve Ulaşımdaki Yeri Paneli"nde (MÜSİAD) Otomotiv Sektör Kurulu Başkanı Talha Özay Uluğ konuştu..

Konya raylı sistem projelerine bakanlık desteği!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesine ait hafif raylı sistem hattı projelerini üstlenecek.

Trabzon'a raylı sistem ve teleferik şart!

ADALET ve Kalkınma Partisi Trabzon milletvekili aday adayı Ömer Yıldız, Trabzon’un dünya şehri olabilmesi için tren yolu, hafif raylı sistem ve teleferik projesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

ETADER Gas&Power Network Fuarı'na katılacak!

Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER), 2-5 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan Gas&Power Network Fuarı'na katılıyor. Fuar Petroleum İstanbul 2015 Fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleşecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi raylı sistem sözleşmesi imzalandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’yle Durmazlar Makine arasında yeni tramvay ve vagon alımına ilişkin raylı sistem sözleşmesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katıldığı törenle imzalandı.

Baumit Türkiye Genel Müdürü Atalay Özdayı oldu!

Avusturya’nın yapı malzemeleri alanında lider markalarından Baumit Türkiye Genel Müdürlüğü’ne Atalay Özdayı atandı.

Baumit Power Sistem Haberi

Baumit Power Sistem

Avrupa’da yapılan araştırmalar, hava koşullarına bağlı olarak yapı kabuğunda oluşan hasarların son 30 yılda 15 kat arttığını gösteriyor. Avrupa’da birçok ülkede dolu tehlikesi haritaları çıkarılarak yüksek hasar oluşabilecek bölgeler belirleniyor. Bu çalışmalar dış cephe ısı yalıtım sistemlerinin de artık yüksek darbe dayanımlı olmasını zorunlu olduğunu gösteriyor. Baumit, bu verilerden yola çıkarak geliştirdiği Power Sistem ile ekstrem hava koşullarına yüksek dayanıklılık gösteren cepheler üretilmesini hedefliyor.


Küresel ısınmanın bir etkisi olarak karşımıza çıkan ani sıcaklık değişikleri ve bahar mevsimlerinin kaybolması sonucunda yapı kabuğundaki termal gerilmeler artıyor. Ani ısınıp, ani soğuyan yapı kabuğu bu gerilmeler altında yüksek yüzey gerilmelerine maruz kalıp çatlama eğilimi gösteriyor. Dolu simülasyon cihazları ile darbe dayanımlarına göre test edilen Baumit Power Sistem’in ana bileşenleri cephelerde yüksek elastikiyet ve dayanıklılık...