14 / 05 / 2024

Bayburt Kalesi 2017 restore

Bayburt Kalesi 2017 restore

Türkiye'nin en büyük üçüncü kalesi olma özelliği taşıyan Bayburt Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca uygulanacak proje kapsamında restore edilecek.

Bayburt'ta 2003-2017 yılları arasında yapılan yollar TBMM'de!

Bayburt ilinde 2003-2017 yılları arasında inşa edilen yollara ve Bakanlıkça yapılan yatırımlar, TBMM gündemine taşındı...

Çinimaçin Kalesi'ne turistik tesis inşa edilecek!

"Çinimaçin" kalesi olarak bilinen Bayburt Kalesi yeniden inşa edilecek. Kalede, sur onarımı ile arkeolojik kazı yapılacak. Kale etrafına turistik tesis inşa edilecek.

Bayburt Kalesi restore edilecek!

Türkiye'nin en büyük üçüncü kalesi olma özelliği taşıyan Bayburt Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca uygulanacak proje kapsamında restore edilecek.

Bayburt'ta asfaltsız yol kalmayacak!

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, şehrin altyapı sorununun tamamen sona erdiğini belirtti. Memiş, 2017 yılı Ekim ayı itibariyle Bayburt merkez ana arterlerde kesinlikle asfaltı, kaldırımı yapılmamış yolun kalmayacağını söyledi.

Bayburt'ta 40 milyon TL'lik tarım yerleşkesi projesi başlıyor!

Bayburt'ta toplam 40 milyon TL'lik tarım yerleşkesi projesi hayata geçiriliyor. 3 etap olarak planlanan projenin ilk etabının yapım ihalesi 3 Mart 2017'de gerçekleşecek.

Ünye Kalesi'nde kazı çalışmaları 2017'de başlıyor!

Ünye’de devam eden çalışmalar ve projelerle ilgili Ankara’da önemli görüşmelere imza atan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, verimli sonuçlarla döndü. Dönüşte ayağının tozuyla basın açıklaması yapan Başkan Çamyar’ın ilk müjdesi Ünye Kalesi ile ilgiliydi.

TOKİ Bayburt'ta 830 konut inşa edecek!

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 2017'de 65 bin sosyal konut inşa edecek.Karadeniz’de yapılacak TOKİ konutlarından Bayburt'a 830 konut inşa edilecek.

Bayburt Aydıncık Göleti'nde ilk kazma vuruldu!

Bayburt’ta tamamlandığında 5 bin 200 dekar zirai tarım arazisini modern sistemlerle sulayacak olan Aydıncık Göleti’nin, ulaşım yollarının kazı çalışmalarına başlandı. Aydıncık Göleti’nin 2017 yılı sonunda tamamlanıp, hizmete açılması hedefleniyor.

Bayburt'taki tarihi yapılar için koruma imar planına ihtiyaç var!

Kaleli Kentler ve Bayburt Kalesi Kongresi, değerlendirme oturumuyla tamamlandı. Oturumda konuşan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun Bayburt'taki tarihi yapılar için koruma imar planı gerektiğini söyledi.

Bayburt Kalesi restore edilecek!

Asırlar boyu birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Bayburt Kalesi 'nin restore edilip turizme kazandırılması için Bayburt Belediyesi çalışma yapacak. Bayburt Kalesi, restore edilip turizme kazandırılacak.

Çanakkale Çimenlik Kalesi restore ediliyor!

Kilitbahir Kalesi'nin tam karşısında olan Çanakkale Boğazı'nın en dar yerine İstanbul'un fethinden sonra 1462 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Çimenlik Kalesi, uzun yıllar sonra yapılan restorasyon çalışmasıyla tekrar ayağa kalkacak...

Kilitbair Kalesi'nin tamamlanamayan restorasyonu TBMM gündeminde!

Papalık donanmasının Bizans İmparatorluğuna yardım etmesini önlemek için Çanakkale'de Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Kilitbair Kalesi' nde restorasyon çalışmalarının 30 aydır tamamlanamaması TBMM gündemine taşındı....

Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmaları başlıyor!

UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Aday Listesi'ne alınan tarihi Ceneviz Kalesi 'nde restorasyon çalışmaları başlıyor. Kale ziyarete kapatılırken plaj ise hizmet vermeye devam ediyor.

Bayburt Kalesi 2017 restore Haberi

Bayburt Kalesi 2017 restore

AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşa tarihi kesin olarak bilinmeyen Bayburt Kalesi'nin kentin kuzeyindeki yalçın kayalar üzerinde yer aldığını söyledi.


Sur yüksekliği 30 metreyi bulan kalenin Türkiye'nin ve dünyanın sayılı kaleleri arasında yer aldığını belirten Kavcıoğlu, Bayburt Kalesi'nin yapılırken dış yüzeyinde tezyinat (süsleme-bezeme) olarak kullanılan mor ve mavi çiniler dolayısıyla "Çinimaçin" kalesi olarak anıldığını anımsattı.


Kavcıoğlu, tarih boyunca birçok savaşa tanıklık eden kalenin çeşitli dönemlerde onarım gördüğünü ifade ederek, "Bayburt Kalesi'nin Bizanslılar zamanında İmparator Justinianus, Selçuklu hükümdarı İkinci Kılıçarslan'ın oğlu ve Erzurum Meliki Tuğrul Şah, Kanuni Sultan Süleyman ile Üçüncü Murat dönemlerinde onarıldığı biliniyor." dedi.


Bayburt Kalesi'nin kentin tarihini ve kültürünü yansıttığına dikkati çeken Kavcıoğlu, "Türkiye'nin ve dünyanın sayılı kaleleri arasında yer alan Bayburt Kalesi aslına uygun...