14 / 05 / 2024

Bayburt Kalesi yenilenecek

Bayburt Kalesi yenilenecek

Türkiye'nin en büyük üçüncü kalesi olma özelliği taşıyan Bayburt Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca uygulanacak proje kapsamında restore edilecek.

Fatsa Bolaman Kalesi çevresindeki binalar yenilenecek!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa Bolaman Kalesi çevresindeki binalarda cephe ve zemin iyileştirme çalışması yapılacak. Bölgede 25 bina yenilenecek.

Çinimaçin Kalesi'ne turistik tesis inşa edilecek!

"Çinimaçin" kalesi olarak bilinen Bayburt Kalesi yeniden inşa edilecek. Kalede, sur onarımı ile arkeolojik kazı yapılacak. Kale etrafına turistik tesis inşa edilecek.

Bayburt Kalesi restore edilecek!

Türkiye'nin en büyük üçüncü kalesi olma özelliği taşıyan Bayburt Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca uygulanacak proje kapsamında restore edilecek.

Erzurum Kalesi restore edilecek!

Erzurum Kalesi’nin restorasyonu için imzalar atıldı. Kale, (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın finansmanıyla yenilenecek.

Trabzon Kalecik Kalesi turizme kazandırılacak!

Trabzon Araklı Kalecik Mahallesi'nde yer alan Kalecik Kalesi yenilenecek. Turizme kazandırılacak kalenin ihalesi 15 gün içerisinde gerçekleşecek.

Bayburt'taki tarihi yapılar için koruma imar planına ihtiyaç var!

Kaleli Kentler ve Bayburt Kalesi Kongresi, değerlendirme oturumuyla tamamlandı. Oturumda konuşan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun Bayburt'taki tarihi yapılar için koruma imar planı gerektiğini söyledi.

Bayburt Abdulvahab Gazi Hazretleri Türbesi yenilenecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bayburt Miletvekili Naci Ağbal, Erenli Köyünde bulunan Abdulvahab Gazi Hazretlerinin Türbesinin yenileneceğini açıkladı.

Bayburt Kalesi restore edilecek!

Asırlar boyu birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Bayburt Kalesi 'nin restore edilip turizme kazandırılması için Bayburt Belediyesi çalışma yapacak. Bayburt Kalesi, restore edilip turizme kazandırılacak.

Bayburt Üniversitesi kentsel dönüşüm konferansı düzenledi!

Bayburt Üniversitesi Kariyer ve Toplumsal Bilinç Kulübü, “Kentsel Dönüşüm” konferansı düzenledi. “Kentsel Dönüşüm” konferansı kulüp başkanının açılış konuşmasıyla başladı. Konferans, soru cevap bölümüyle devam etti...

Başiskele'de yol bakım ve onarım çalışması kapsamında 33 kilometre yol yenilenecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yol çalışmalarına devam ediyor. Başiskele ilçesinde yol bakım ve onarım çalışması kapsamında 33 kilometre yol yenilenecek. Bu yolların köylerdeki 20 kilometrelik bölümü beton yol uygulaması yapılacak.

Ankara Kalesi içinde yenileme sürüyor!

Başkent’in önemli tarih ve turizm bölgelerinden olan, ancak yıllar içerisinde bu özelliğini yitirmeye başlayan Ankara Kalesi, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmasıyla yeniden Başkent turizminin gözbebeği durumuna geliyor...

Trabzon Akçakale Kalesi bahçe olarak kullanılıyor!

Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Akçakale beldesindeki 700 yıllık Akçakale Kalesi, bahçe olarak kullanılıyor. 2005 yılında kamulaştırılan Akçakale Kalesi, 19 Temmuz 2007 tarihinden kurtarma kazılarına başlandı...

Bayburt'ta kanalizasyon çalışmaları devam ediyor!

Bayburt Belediyesi tarafından Kaleardı Mahallesi’nde yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak başlatılan alt yapı çalışmaları, Bayburt’ta iki bölgede toplam 7 ayrı ekip tarafından aynı anda sürdürülüyor...

Bayburt Kalesi yenilenecek Haberi

Bayburt Kalesi yenilenecek

AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşa tarihi kesin olarak bilinmeyen Bayburt Kalesi'nin kentin kuzeyindeki yalçın kayalar üzerinde yer aldığını söyledi.


Sur yüksekliği 30 metreyi bulan kalenin Türkiye'nin ve dünyanın sayılı kaleleri arasında yer aldığını belirten Kavcıoğlu, Bayburt Kalesi'nin yapılırken dış yüzeyinde tezyinat (süsleme-bezeme) olarak kullanılan mor ve mavi çiniler dolayısıyla "Çinimaçin" kalesi olarak anıldığını anımsattı.


Kavcıoğlu, tarih boyunca birçok savaşa tanıklık eden kalenin çeşitli dönemlerde onarım gördüğünü ifade ederek, "Bayburt Kalesi'nin Bizanslılar zamanında İmparator Justinianus, Selçuklu hükümdarı İkinci Kılıçarslan'ın oğlu ve Erzurum Meliki Tuğrul Şah, Kanuni Sultan Süleyman ile Üçüncü Murat dönemlerinde onarıldığı biliniyor." dedi.


Bayburt Kalesi'nin kentin tarihini ve kültürünü yansıttığına dikkati çeken Kavcıoğlu, "Türkiye'nin ve dünyanın sayılı kaleleri arasında yer alan Bayburt Kalesi aslına uygun...