19 / 05 / 2024

bayraklıda gayrimenkul işlemleri nasıl bildiriliyor

bayraklıda gayrimenkul işlemleri nasıl bildiriliyor

Bayraklı Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü gayrimenkullerde yapılan değişikliklerle ilgili afiş hazırlayarak vatandaşları cezalı duruma düşmemeleri için bilgilendiriyor.

Almanya'da yaşamak isteyenler ilk olarak bilmeniz gereken! Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor?

Almanya'da yaşayan ve mülk sahibi olan binlerce gurbetçi bulunuyor. Almanya'da yaşamak isteyenlerin bilmesi gereken en önemli bilgilerden biri de tapu işlemlerinin nasıl yapıldığı. Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor...

Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan bir ev, arsa ya da dükkana dair tapu işlemleri nasıl yürütüyor. İşte bu konuda sıkça sorulan “Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı!

Web tapu işlemleri nelerdir?

Tapu işlemleri pek çok insanın uğraşmak zorunda kaldığı işlemlerden biridir. Bu işlemi daha kolay yapabilirsiniz. O da web tapu aracılığıyla. Peki Web tapu işlemleri nelerdir? İşte detaylar!

Pursaklar Belediyesi'nden 6 gayrimenkul için satış ve kiralama ihalesi! Yatırımcılar dikkat!

Ankara İli Pursaklar Belediye Başkanlığı, Pursaklar ve Saray'da yer alan 6 gayrimenkul için satış ve kiralama ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapu denilince gayrimenkul ve arsa işlemleri gelmektedir. Özellikle Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? sıklıkla sorulmaktadır. İşte merak edilen ayrıntılar!

Ev alanlar hangi yasal işlemleri yapmalı?

Ev alanlar ya da yeni ev sahibi olanların yapması gereken bazı işlemler bulunmaktadır. İşte Ev alanlar hangi yasal işlemleri yapmalı? detaylı yanıtları!

Satış işlemleri için gerekli belgeler nelerdir?

Satış işlemleri için gerekli belgeler nelerdir? Ev satışında ya da başka bir taşınmazın satışında hangi belgeler gerekmektedir? İşte detaylar!

Yıldırım Belediyesi, Bursa'da gayrimenkul satıyor! İhalesi 19 Temmuz'da!

Bursa İli Yıldırım Belediye Başkanlığı, Bursa Yıldırım Karapınar Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 19 Temmuz 2022 tarihinde saat 10:00'da gerçekleştirilecek.

Tapu işlemleri 1 günde biter mi?

Gayrimenkul devir işlemini ilk defa yapacak olan kimseler, bu işlemin ne kadar sürdüğünü araştırıyor. Peki, tapu işlemleri 1 günde biter mi?

Bayraklı'da 1 ay içerisinde tüm riskli binalar yıkılacak!

İzmir Depremi'nde sonra çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 1 ay içerisinde Bayraklı'da tüm riskli binaların yıkılacağını söyledi.

İzmir Bayraklı'da 12 mahalle için kat sınırlaması geliyor!

İzmir Bayraklı Mayıs Olağan Meclis Toplantısı'nda Bayraklı'da bina inşaatları konusu ele alındı. Mecliste 12 mahalle için kat sınırlaması önerisi getirildi. 

İzmir Karaburun'da tapu işlemleri için yeni dönem! 

Karaburun Belediye Başkanlığı ve Karaburun Tapu Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile vatandaşların gayrimenkul alım satım işlemleri hızlanacak. 

Kızılbük GYO'nun kuruluş işlemleri tescillendi!

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. devri ve Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin kuruluş işlemleri Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi. 

bayraklıda gayrimenkul işlemleri nasıl bildiriliyor Haberi

bayraklıda gayrimenkul işlemleri nasıl bildiriliyor

Bayraklı Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü gayrimenkullerin satış, alış, verasete intikal, intifa hakkı, kamulaştırma, ifraz ve tevhit, devir ve ferağ, hibe veya trampa gibi Tapu Müdürlüğünde yapılan tüm işlemlerin belediyeye de zamanında bildirilmesi konusunda vatandaşları bilgilendiriyor. “Gayrimenkullere ilişkin tüm bilgilerin belediye ile paylaşıldığını unutmayın” diyen yetkililer, bildirim süresi için yıl sonuna kadar veya işlem yılın son üç ayı içinde yapılmış ise üç ay içinde bildirimde bulunulması gerektiğini açıkladı.


BİLDİRİLMESİ ŞART

Ayrıca yetkililer, yeni bina inşa edilmesi, mevcut binalara ilaveler yapılması, asansör veya kalorifer tesisleri yapılması, taşınmazın kullanış amacının değiştirilmesi veya ikamet edilen evin bir kısmının işyeri olarak kullanılması, taşınmaz ile ilgili inşaat ruhsatı alınması, yapı kullanma izin belgesi alınması gibi değişiklikler gayrimenkulün vergi değerini değiştirdiğinden yılı içinde belediyeye bildirilmesini istedi. Bayraklı Belediyesi...