27 / 06 / 2024

Hamza Dağ, depremzedeler için devreye girmişti! Emlak Konut GYO'dan İzmir'de 'kat artışı' hamlesi! 

Hamza Dağ, depremzedeler için devreye girmişti! Emlak Konut GYO'dan İzmir'de 'kat artışı' hamlesi! 

30 Ekim 2020 tarihinde Bayraklı’da başlayan dönüşüm çalışmaları için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kritik bir adım geldi. İlçede 3 parselde Emlak Konut GYO aracılığı ile binaların 7 kat şeklinde inşa edilmesi için planlar askıya çıkarıldı.



İzmir’in Seferihisar açıklarındaki Samos Fay Hattı’nda 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrası başta Bayraklı olacak şekilde pek çok ilçede yapılarda hasar olmuştu. Ege'de Son Söz'den Oktay Güçtekin imzalı habere göre hükümet yetkilileri Şehir Hastanesi etrafındaki bölgeyi rezerv alan ilan ederken Bayraklı’nın merkezinde bulunan ve hasar gören yapıların dönüşümünde vatandaşlar maddi imkansızlıklar sebebiyle çaresiz kalmıştı. 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ilçede 7 bölgeyi proje alanı ilan ederek konut inşa ederken, 7 katlı yapıların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘yatay mimari’ söylemi sonrası 5 kat şeklinde inşa edilmesi ve metrekarelerde küçülmelerin olması dönüşümün önünü tıkamıştı. 

Hamza Dağ, depremzedeler için devreye girmişti! Emlak Konut GYO dan İzmir de kat artışı hamlesi! 

HALK KONUT PROJESİ ÇIKTI AMA… 

Depremzedeler  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi’nin de destekleriyle beraber Halk Konut Projesini başlatmış ancak burada da İZBETON’da yaşanan sıkıntılar dönüşümün bir türlü hızlanamamasına sebep olmuştu. 

GÖZLER ‘EMLAK KONUT GYO’YA ÇEVRİLMİŞTİ 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre İZDEDA Başkanı Bilal Çoban ve İZDEDA Kurucu Başkanı Haydar Özkan’ın öncülüğünde depremzedeler Emlak Konut GYO'nun yapı projesiniN Bayraklı’da hayata geçirilmesi için çağrı yaparken, AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ ile de görüşen depremzedeler Emlak Konut GYO'nun Bayraklı merkezde konut yapmasını konutların 7 kat olması talebini iletmişti. Depremzedeleri dinleyen Hamza Dağ, gerekli çalışmaların yapılacağını, depremzedenin taleplerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ileteceğini belirtmesi sonrasında ilçede konut yapımı başlarken, bu defa da bakanlıktan kritik bir adım geldi. 

3 PARSEL BELİRLENDİ 

Paylaşılan bilgilere göre bu kapsamda Mansuroğlu Mahallesi’ndeki 3 bin 184,77 metrekare, 3 bin 214 metrekare ve 987,36 metrekare büyüklüğündeki 3 adet parsel için start veren Emlak Konut GYO, parsellerde depremzedeler için konut yapımlarına başlayacak. Yürütülecek olan projelerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile GEDAŞ Gayrimenkul Değerleme A.Ş. arasında Ortak Hizmet Protokolü kapsamında GEDAŞ Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanmış olan 1/5.000 ölçekli Nazım ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik teklifleri (Ticaret-Konut Alanı (TİCK) Yençok: Z+7 Kat, Park Alanı)” önerisi ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde askıya çıkarıldı.

 

Müteahhit kaçtı dönemi bitiyor! Bina tamamlama sigortasında yeni süreç başlıyor!

'Sarıyer’in tabutu' olarak bilinen rezidans inşaatı önünde eylem: Bu beton tabutun yapılmasına izin vermeyeceğiz!

Uzmanı açıkladı: Toprak yatırımı yapacaklar kısa, orta, uzun vade stratejisi belirlemeli… İşte o formül


Geri Dön