12 / 05 / 2024

bayraklıda imar revizyonu

bayraklıda imar revizyonu

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, mevcut yasa ve imar planları ile kentsel dönüşüm yapmanın zor olduğunu kaydetti. Karabağ, " İlçedeki imar planlarında revizyona gideceğiz " dedi.

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı!

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı! İşte Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Kurucu Başkanı Tekin Saraçoğlu'nun o açıklamaları...

Gökçeada Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu!

Yaşanan gelişmelere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu.

Muğla Akyaka'da imar planı revizyonuna iptal kararı!

Muğla Akyaka'daki imar revizyonu iptal edildi. Akyaka imar planı değişikliğini istemeyen çevreciler itiraz ederek verdikleri mücadeleyi kazandı.

İzmir Bayraklı'da imar revizyon çalışmaları yapılıyor!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde yer alan mahallelerin imar çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını bitirdi.

Bayraklı'da 1 ay içerisinde tüm riskli binalar yıkılacak!

İzmir Depremi'nde sonra çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 1 ay içerisinde Bayraklı'da tüm riskli binaların yıkılacağını söyledi.

İzmir Bayraklı'da 12 mahalle için kat sınırlaması geliyor!

İzmir Bayraklı Mayıs Olağan Meclis Toplantısı'nda Bayraklı'da bina inşaatları konusu ele alındı. Mecliste 12 mahalle için kat sınırlaması önerisi getirildi. 

Rönesans Holding İzmir Bayraklı'da 910 adet konut inşa edecek!

320 milyon TL'lik Hava Harp Okulu ihalesinin ardından, 343 milyon TL'lik İzmir Bayraklı’da yapılacak 910 konut ve 132 dükkan inşaatı ihalesini de Rönesans Grubu aldı. 

İzmir Bayraklı'da ağır hasarlı binalar yıkılıyor!

30 Ekim'de meydana gelen deprem sonrasında İzmir Bayraklı'da ağır hasar alan binaların yıkım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

İzmir Bayraklı'da 1444 konut ve 208 iş yerinin temeli 22 Şubat'ta atılacak!

İzmir'deki depremde en fazla yıkımın görüldüğü Bayraklı'da yeni binaların inşası 22 Şubat'ta başlayacak. İzmir'deki depremde çöken veya ağır hasar görerek ilk etapta acil yıkılan 71 binanın olduğu bölgede, 7 proje alanı hazırlandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden 'Karasu'da imar rantı' açıklaması!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nca Karasu’da imar planlarıyla ilgili ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. 

Hasan Sözbilir: Bayraklı'da 5.3 bile olsa yıkabilir!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Samos’taki artçıların birkaç ay daha süreceğini dile getirerek, "Depremin büyüklüğü 5.2, 5.3 gibi olursa Bayraklı’da binalar yıkılabilir” dedi.

İzmir Bayraklı'da konutlar ormana yapılacak!

İzmir Bayraklı'da tapuda orman olarak kayıtlı 375 hektar büyüklüğünde alan, bugün resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile orman vasfından çıkarıldı.

Muğla'da imar barışından yararlanmak için yapılan başvurular TBMM'de!

Muğla'da imar barışından yararlanmak için yapılan başvurular meclis gündemine taşındı. CHP'li Erbay, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

bayraklıda imar revizyonu Haberi

bayraklıda imar revizyonu

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, mevcut yasa ve imar planları ile kentsel dönüşüm yapmanın zor olduğunu kaydetti. Karabağ, "İlçedeki imar planlarında revizyona gideceğiz" dedi. 


İzmir Bayraklı'da vatandaşlarla müteahhitleri kentsel dönüşümde ortak bir zeminde uzlaştırma adına imar planlarında revizyon çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı'da özellikle çok katlı kaçak yapılaşmanın yoğun olduğunu belirterek, "Bu kapsamda Yamanlar, Onur, Giimüşpala, Emek, Çay, Adalet, Manavkuyıı mahalleleri ile ilgili imar plan revizyon çalışması yürütüyoruz. İmar planlarının kabul edilmesinin ardından vatandaşlarla müteahhitlerin anlaştığı süreci izleyeceğiz" dedi. 


İMAR PLANI DEĞİŞMELİ 


Bu çalışmanın İzmir genelinde yapılması gerektiğini de savunan Karabağ, "Mevcut imar planları ve kaçak yapılarla vatandaşlarımızın yol yürümesi mümkün değil. İmar planlarını değiştirmemiz gerekiyor. 


Vatandaşın taleplerine cevap verecek imar artışı getirerek yeşili bol alanlar oluşturacağız" diye konuştu. ¦ YENİ...