12 / 05 / 2024

Bayraklıda plan revizyonu atağı

Bayraklıda plan revizyonu atağı

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, mevcut yasa ve imar planları ile kentsel dönüşüm yapmanın zor olduğunu kaydetti. Karabağ, " İlçedeki imar planlarında revizyona gideceğiz " dedi.

Silifke'de imar planı revizyonu kapsamında OSB’de kamulaştırma çalışmaları devam ediyor...

2000 senesinde 96 hektarlık alanda kurulan ve 6 alanda, bin 500 kişiye istihdam sağlayan Silifke Organize Sanayi Bölgesi’nde, imar planı revizyonu kapsamında meydana gelen 4 parselden 2’sinin tahsis edildiği kaydedildi. İşte haberin detayları...

Konak'ta kentsel dönüşümde 3'üncü dev adım: Gürçeşme 1. Etap Plan Revizyonu kabul edildi!

Konak Gürçeşme 1. Etap Uygulama İmar Planı Revizyonu resmen Meclis'ten geçti. İşte o planlarla ilgili tüm detaylar...

Gaziosmanpaşa Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki 319 bin 800 metrekarelik riskli alanın imar planı revizyonu askıda!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Fevzi Çakmak Mahallesi Riskli Alanın yaklaşık 31,98 ha kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu askıya çıkarıldı.

Beykoz'un 6 mahallesinin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Çengeldere, Fatih, Yavuzselim, Baklacı, Çiftlik Ve Görele Mahalleleri 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Revizyonu Değişikliği Ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Revizyonu Değişikliği askıya çıkarıldı.

Beykoz Baklacı Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı revizyonu değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Baklacı Mahallesi 1324 Ada 28 Parselin Bir Kısmı İle 1324 Ada 2 Parselin Bir Kısmına İlişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı NİP Revizyonu Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı UİP Revizyonu Değişikliği askıya çıkarıldı.

Beykoz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı revizyonu değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Çengeldere, Fatih, Yavuzselim, Baklacı, Çiftlik ve Görele Mahalleleri 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Revizyonu Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Revizyonu Değişikliği askıya çıkarıldı.

Beykoz'un 6 mahallesinin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Çengeldere, Fatih, Yavuzselim, Baklacı, Çiftlik ve Görele Mahalleleri 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Revizyonu ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama Revizyonu askıya çıkarıldı.

İzmir Bayraklı'daki emsal artışına yapılan itirazlar reddedildi!

İzmir Bayraklı'da 30 Ekim 2020'de 6,9 büyüklüğünde deprem yaşandı. Deprem sonrasında askıya alınan imar plan notu değişikliğine itiraz edildi. Kentsel Dönüşüm, Deprem ve Afetler Komsyonları, oy birliğiyle itirazların reddine karar verdi.

İzmir Bayraklı'da imar revizyon çalışmaları yapılıyor!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde yer alan mahallelerin imar çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını bitirdi.

Adalar’da plan yapma ve onaylama yetkisinin İBB'den alınmasına tepki!

Adalar’da plan yapma ve onaylama yetkisinin İBB'den alınmasına İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün tepki gösterdi. Konuya ilişkin, Çevre hukuku alanında çalışan Avukat Yakup Okumuşoğlu ve TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Esin Köymen de konuştu.

Adalar’da plan yapma ve onaylama yetkisi İBB'den alındı!

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Marmara Denizi ve Adalar'da plan yapma ve onaylama yetkisinin İBB’den alınmasına tepki gösterdi. 

Bayraklı'da 1 ay içerisinde tüm riskli binalar yıkılacak!

İzmir Depremi'nde sonra çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 1 ay içerisinde Bayraklı'da tüm riskli binaların yıkılacağını söyledi.

Bilirkişi heyeti: Akyaka İmar Planı Revizyonu kanuna uygun değil!

Akyaka İmar Planı Revizyonu ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Bilirkişi heyeti konuya ilişkin raporlarını hazırladı. Raporda, Akyaka İmar Planı Revizyonu'nun kanuna uygun olmadığı ifade edildi.

Bayraklıda plan revizyonu atağı Haberi

Bayraklıda plan revizyonu atağı

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, mevcut yasa ve imar planları ile kentsel dönüşüm yapmanın zor olduğunu kaydetti. Karabağ, "İlçedeki imar planlarında revizyona gideceğiz" dedi. 


İzmir Bayraklı'da vatandaşlarla müteahhitleri kentsel dönüşümde ortak bir zeminde uzlaştırma adına imar planlarında revizyon çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı'da özellikle çok katlı kaçak yapılaşmanın yoğun olduğunu belirterek, "Bu kapsamda Yamanlar, Onur, Giimüşpala, Emek, Çay, Adalet, Manavkuyıı mahalleleri ile ilgili imar plan revizyon çalışması yürütüyoruz. İmar planlarının kabul edilmesinin ardından vatandaşlarla müteahhitlerin anlaştığı süreci izleyeceğiz" dedi. 


İMAR PLANI DEĞİŞMELİ 


Bu çalışmanın İzmir genelinde yapılması gerektiğini de savunan Karabağ, "Mevcut imar planları ve kaçak yapılarla vatandaşlarımızın yol yürümesi mümkün değil. İmar planlarını değiştirmemiz gerekiyor. 


Vatandaşın taleplerine cevap verecek imar artışı getirerek yeşili bol alanlar oluşturacağız" diye konuştu. ¦ YENİ...