01 / 05 / 2024

Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun

Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun

"Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" kapsamında kamulaştırılan arazilerin iadesi hakkında bilgilere de yer veriliyor...

Kamulaştırma Kanunu'ndaki uzlaşma yöntemi!

Kamulaştırma Kanunu'ndaki uzlaşma yöntemi ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Bazı Kanunlar hükmünde kararnamede değişiklik yapılması hakkında kanun!

11 Haziran 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında, Kamulaştırma Kanunu ile ilgili değişikliklere de yer veriliyor...

İstanbullular dikkat! Yılbaşı tedbirleri nedeni ile bugün bazı yollar trafiğe kapatılacak

İstanbul'da bugün Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli ve Kadıköy'deki bazı yollar, yılbaşı tedbirleri nedeni ile trafiğe kapalı olacak. İşte haberin ayrıntıları...

Kapıcı dairesinin elektrik, su ve doğalgaz faturalarını kim öder?

Kapıcı dairesi, bazı giderleri ile hizmet verir. Dairenin bakım ve onarım giderleri haricinde farklı giderler de söz konusudur. Elektrik, su ve doğalgaz bu giderlerin başında gelir. Kapıcı dairesinin elektrik, su ve doğalgaz masrafları kim tarafından karşılanır? İşte konuyla ilgili ayrıntılar...

Kırık kapı nasıl tamir edilir? Çatlak kapı tamiri evde yapılır mı?

Günlük hayatta sıklıkla kullanılan kapılar bazı durumlarda kırılabilmektedir. Bu kapıları değiştirme gereksinimi duymadan da bazı malzemeler ile tamir etmek mümkündür. Tamir süreci, kapıları öncekinden daha yeni ve sağlam hale getirecektir. Peki kapı tamiri nasıl yapılır?

Erzurum'da kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen konut ve iş yerleri teslim edildi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında 2. etap 247 konut ve iş yerini teslim ederek, bazı tesisler ile millet bahçesi için toplu açılış töreni gerçekleştirildi.

Deprem veya herhangi bir doğal afette hayat kurtaran mobil uygulamalar! Herkesin cebinde olmalı, üstelik ücretsiz!

Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız deprem felaketlerinin ardından iletişim önemi bir kez daha ortaya çıktı. Ancak herhangi bir doğal afet sırasında internet olmasa da cep telefonlarımıza indireceğimiz bazı uygulamalar ile sevdiklerimize ulaşmak mümkün.

Çiftçiler dikkat! Tarım Kanunu’nda dev değişiklik! Çiftçinin ne üreteceğini bakanlık belirleyecek! Şimdi bakın!

Tarım ve orman kanunları ile tarımla ilgili bazı düzenlemelerde köklü değişiklikler için adım atılıyor. Buna göre; belirlenen ürün ve ürün gruplarında üretim faaliyeti bakanlığın iznine tabi tutulacak. İşte ayrıntılar... 

Fed'in faiz artırımı ile ilgili piyasalara kötü haber

20 Eylül 2022'de toplanacak olan Fed Para Politikası Kurulu'nda faiz artışının 75 baz puan ile 100 baz puan arasında olması bekleniyor. FT'nin tahmin anketine katılan ekonomistler ise faiz artışıyla ilgili piyasaları sarsacak tahminlerde bulundu.

Sağlık çalışanının ek ödeme tavan fiyatı değişiyor! Milyonlarca çalışanın maaşlarında artış olacak

Sağlıkla İlgili Bazı kanunlarda ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi görüşmeleri düzenlendi ve görüşmeler sonunda kabul edildi. Yeni düzenlemeyle ek ödeme tavan fiyatı değişiyor. Milyonlarca çalışanın maaşlarında artış olacak. İşte detaylar...

7410 Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

7410 Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31867 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31700 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun!

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun bugünkü 31675 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi! 

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında basit usulde vergilendirilen mükelleflerin kazançlanın gelir vergisinden istisna tutulması amaçlanıyor. 

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31551 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Haberi

Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun

Kamulaştırılan arazilerin iadesi!

11 Haziran 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan "Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" içerisinde 24. maddede, Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanununa eklenen bir madde hakkında bilgi veriliyor.


Bu maddeye göre, kamulaştırılan ancak kamulaştırma bedelleri maliklerine ödenmeyen arazilerden uygulayıcı kuruluş tarafından dağıtılmayan, tahsis edilmeyen, satılmayan veya bu Kanun amaçlarında kullanılmak üzere ihtiyaç duyulmayan arazilerBakanlığın talebi üzerine yetkili tapu müdürlüğünce ilgilileri adına tescil ediliyor.


MADDE 24 – 

22/11/1984 tarihli ve 3083 sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.


“GEÇİCİ MADDE 5 – Mülga 1757 sayılı Toprak ve Tarım Reformu Kanunu hükümlerine göre yapılan uygulamalar nedeniyle kendilerinden kamulaştırılan ancak kamulaştırma bedelleri maliklerine ödenmeyen arazilerden uygulayıcı kuruluş tarafından dağıtılmayan, tahsis...