29 / 04 / 2024

bbdk banka

bbdk banka

BDDK, Türk bankalarına TL yükümlülüklerini vadesinde yerine getirmeyen 3 bankaya işlem yasağı getirildiğini açıkladı.

Banka kredilerine yapılacak değişiklik ile sektör hareketlenir!

Fertaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yıldırım, banka kredilerinde yapılacak olan düzenlemeler sayesinde inşaat sektöründe hareketlilik yaşanacağını dile getirdi.

İş GYO Ankara ve Antalya'daki banka hizmet binalarını sattı!

İş GYO portföyünde bulunan Ankara Kızılay Banka Hizmet Binası ve Antalya Banka Hizmet Binası'nı, İş Portföy Yönetimi A.Ş. Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu'na 81 milyon 420 bin TL 'ye sattı.

İş GYO Ankara ve Antalya'daki banka binalarını satıyor!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ankara Kızılay Banka Hizmet Binası ve Antalya Banka Hizmet Binası'nı toplam 69 milyon TL bedel ile satışa çıkardı.

Konut alıcılarının banka kredisi kullanma oranı azaldı!

Güneş Gazetesi yazarlarından Mehmet Canıtatlı bugünki yazısında konut alıcılarının banka kredisi kullanma oranının azalması sonucu firmaların kampanyalarını değerlendirdi.

Günlük konut kiralamalarında banka zorunluluğu başladı!

Geçtiğimiz Haziran ayında Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile günlük konut kiralamalarına gelen banka zorunluluğu bugün başladı..

Günlük konut kiralamalarında banka dönemi yarın başlıyor!

9 Haziran'da Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ ile günlük konut kiralamalarına banka zorunluluğu gelmişti. Söz konusu uygulama yarın itibariyle yürürlüğe giriyor..

Vatandaş konutta banka kredisini bıraktı senede geçti!

Son 3 yıldan bu yana ortalama 1 milyon üzerinde konut satışı yapan gayrimenkul geliştiricileri 2016 yılında olduğu gibi 2017’de de büyümeye devam etti. Vatandaş konutta banka kredisini bıraktı senede geçti.

Kira banka zorunluluğu tebliği 2017!

Kira banka zorunluluğu 2017 tebliği olan Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 268)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ metni..

Günlük konut kiralamalarına banka zorunluluğu!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan tebliğ ile günlük konut kiralamalarına banka zorunluluğu geldi. Uygulama 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek..

Beylikdüzü Alya Penta'da banka kredili satışlar başladı!

Akkuş Grup'un Beylikdüzü'nde hayata geçirdiği Alya Penta’da banka kredili satışlar başladı, projede 2+1, 3+1, 4+2 ve 5+2 konut tipleri bulunuyor.

Dijital banka Atom Bank konut kredili vermeye başladı!

İngiltere'de kurulu ancak hiç şubesi bulunmayan Atom Bank, kredi vermeye başladı. İngiltere'de hiç şube kurmadan açılan, tamamen dijital banka Atom Bank, dijital mortgage adı verilen konut kredisi de vermeye başladı.

Kiraya banka şartı!

Evini veya işyerini kiralayanlar, kira bedelini banka aracılığıyla tahsil etmek zorunda. Yasaya uymayana ceza var. Kirayı elden veren kiracılar da sürprizle karşılaşabilir. Kira başına en düşük ceza 340 lira

Al-Daar Gayrimenkul Körfez'den banka ile ortaklık yaptı!

Al-Daar Gayrimenkul, körfezden büyük bir banka ile ortaklık gerçekleştirdi. Al-Daar Kurucu Ortağı M.Halit Sönmez ile röportaj gerçekleştirdik...

bbdk banka Haberi

bbdk banka

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Londra merkezli bazı yabancı bankaların Türk bankalarına olan döviz işlemi kaynaklı Türk lirası yükümlülüklerini vadesinde yerine getirmediklerini belirterek harekete geçti. Bu kapsamda, BNP Paribas SA, Citibank NA, UBS AG'e yasak getirdi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; BDDK'dan yapılan yazılı açıklamada, kurumun tasarruf sahiplerinin haklarını ve bankaların düzenli ve emin bir şekilde çalışmasını tehlikeye sokabilecek ve ekonomide önemli zararlar doğurabilecek her türlü işlem ve uygulamaları önlemek, kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasını sağlamak üzere gerekli karar ve tedbirleri almak ve uygulamakla yükümlü ve yetkili olduğu belirtildi.

Alınan kararda, "Yurt dışında kurulu BNP Paribas SA, Citibank NA, UBS AG’nin Ülkemiz bankalarına karşı olan Türk Lirası yükümlülüklerini vadesinde yerine getirmediği tespit edildiğinden, tasarruf sahiplerinin haklarını ve bankaların düzenli...