19 / 07 / 2024

BDDK bankalara yeniden yapılandırma

BDDK bankalara yeniden yapılandırma

BDDK Başkanı Akben, kredilerin yeniden yapılandırılması ve geri çağrılmasına ilişkin, "Banka banka tespit yapıyoruz. Suistimal eden bankalarla ilgili ne gerekiyorsa yapacağız." dedi.

BDDK personeline 45 bin TL'lik tazminat ödenmesi torba yasadan geri çekiliyor! Yeniden değerlendirilecek! 

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Ankara’dan İstanbul’da taşınan BDDK personeline 'Hayat Pahalılığı' dolayısıyla her ay 45 bin TL tazminat ödenmesine ilişkin madde Plan Bütçe Komisyonuna geri çekilecek ve yeniden değerlendirilecek. İşte ayrıntılar...  

BDDK'dan bankalara yeni sınırlama! Bankalara yönelik yeni yaptırım ne anlama geliyor?

BDDK tarafından getirilen yeni düzenlemeyle bankaların öz kaynakları içindeki payıyla ilgili üst sınır yüzde 20'den yüzde 5'e çekildi.

BDDK'nın kredi adımından sonra dolarda kıyamet senaryosu: Pazartesi günü eğer bu olursa kıyamet kopar

BDDK'nın dün şirketlere yönelik attığı kredi adımından sonra dolar 6 Haziran'ndan bugüne gördüğü en düşük seviyeye indi. 16,47 liraya kadar düşen kur yeniden 16,89 lira seviyesine doğru yükseldi. Peki bundan sonra doların durumu Türkiye'de nasıl olacak? Uzmanlar yorumladı.

BDDK'dan flaş tüketici kredisi açıklaması! Süre ve limitler yeniden belirlendi

Hükümetin yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşın alım gücüne bulduğu çarelerden birisi GES (Gelire Endeskli İç Borçlanma Senedi) oldu. Peşinden BDDK, tüketici kredilerinde süre ve limitlerdeki yeni düzenlemeyi duyurdu. İşte ayrıntılar...

Bankalara döviz işlemleri için flaş talimat geldi

BDDK ve Merkez Bankası’nda bankalara flaş bir talimat geldi. Gelen talimata göre bankalardan sadece piyasaların açık olduğu saat 10:00 ile 16:00 saatleri arasında işlem yapmaları istendi. Söz konusu talimatın bankalara sözlü olarak iletildiği öğrenildi.

BDDK'dan bankalara kime ne için kredi verdiğinize dikkat edin uyarısı

Türk lirasında oluşan dalgalı seyir bazı firmaların fırsattan istifade ederek TL'de yurt dışı ve yurt içi faiz farklarından arbitraj geliri elde etmek için girişimlerde bulunmasına neden oldu. BDDK, söz konusu firmalar hakkında bankaları uyardı

BDDK’dan bankalara 11 kolaylık talimatı!

BDDK, bankaların normalleşme döneminde bireysel ve ticari müşterilerine kredi kartı aidatından emekli maaşına kadar kolaylık sağlaması için 11 maddelik talimat hazırladı.

BDDK'dan bankalara sınırlama: Yurt dışı Türk lirası işlemlerini kapsıyor!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) koronavirüs salgını nedeniyle istihdamın ve işletmelerin desteklenmesi için bankaların bazı yurt dışı lira işlemlerinde sınırlamaya yönelik düzenlemeye gitti.

İş dünyasından BDDK'ya tam destek!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben'in bankalara ilettikleri talimatların uygulamasını yakından izleyeceklerini söylemesinin ardından BDDK'ya iş dünyasından destek geldi.

Bankaların aldıkları ücret ve komisyonlar yeniden düzenlendi!

BDDK ve TCMB, işlem maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla finansal tüketicilerden ve ticari müşterilerden bankaların alabileceği ücret ve komisyonları yeniden düzenledi.

Emlak Bankası yeniden faaliyete geçecek!

Maliye Bakanı Ağbal: "Yasal düzenlemenin akabinde, BDDK'ya gerekli başvurular yapılacak ve Emlak Bankası yeniden faaliyete geçecek. Şu anda Emlak Bankasını ne özelleştirme gibi bir planımız var ne de sektörel bir bankacılık yapma düşüncesi var" dedi.

Kredi yapılandırmalarına BDDK incelemesi!

BDDK Başkanı Akben, kredilerin yeniden yapılandırılması ve geri çağrılmasına ilişkin, "Banka banka tespit yapıyoruz. Suistimal eden bankalarla ilgili ne gerekiyorsa yapacağız." dedi.

Konut kredilerinde yeniden yapılandırmanın şartları var!

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, "Konut kredilerinde yeniden yapılandırmanın şartları var. Yüksek faizden borçlanmış ve faiz düşmüşse tüketici lehine bir şeyler yapılabilir." dedi.

BDDK bankalara yeniden yapılandırma Haberi

BDDK bankalara yeniden yapılandırma

BDDK Başkanı Akben, kredilerin yeniden yapılandırılması ve geri çağrılmasına ilişkin, "Banka banka tespit yapıyoruz. Suistimal eden bankalarla ilgili ne gerekiyorsa yapacağız." dedi.


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, kredilerin yeniden yapılandırılması ve geri çağrılmasına ilişkin, talimatlarının aksine hareket eden bankalara gerekli cezaları kestiklerini bildirdi.


Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki iş adamları için Türkiye Bankalar Birliğinin (TBB) devreye sokulduğu iddiası ve buna yönelik Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin "Bankaların kredi veren organlarının sorumluluklarıyla ilgili rahatlatma 1-2 gün içinde görünebilir" açıklamasına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Akben, kredilerin yeniden yapılandırılması ile geri çağrılması konularında birtakım olumsuzlukların zuhur etmemesi için bankalara uyarılarda bulunduklarını anımsattı.


Güneydoğu'daki terör mağduru iş adamları, turizm, denizcilik ve enerji gibi zorda olan sektörlere yönelik kredilerin yeniden yapılandırılması için düzenlemeler...