28 / 04 / 2024

BDDK'nın kredi adımından sonra dolarda kıyamet senaryosu: Pazartesi günü eğer bu olursa kıyamet kopar

BDDK'nın kredi adımından sonra dolarda kıyamet senaryosu: Pazartesi günü eğer bu olursa kıyamet kopar

BDDK'nın dün şirketlere yönelik attığı kredi adımından sonra dolar 6 Haziran'ndan bugüne gördüğü en düşük seviyeye indi. 16,47 liraya kadar düşen kur yeniden 16,89 lira seviyesine doğru yükseldi. Peki bundan sonra doların durumu Türkiye'de nasıl olacak? Uzmanlar yorumladı.



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 9 Haziran 2022 tarihinde Finansal İstikrarını Güçlendirmesi yönelik yayınladığı açıklama kapsamında 24 Haziran 2022 cuma günü akşam saatlerinde, finansal istikrarın güçlendirilmesine ve kaynakların daha verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik atılacak koordineli makro ihtiyati adımlar atılmasına karar verildiğini açıkladı.

Söz konusu karar kapsamında, döviz varlıklarının TL karşılığı 15 milyon TL’yi aşmayan şirketlere kredi kullanım durumunda döviz varlıklarını 15 milyon TL’nin üzerine çıkarmama şartı getirildi.

15 milyon TL üzeri döviz nakdi varlığı bulunan şirketlerinse bu varlığı aktifinin ya da satış hasılatının yüzde 10'unu aşması durumunda yeni nakdi TL ticari kredi kullanamayacağı açıklandı.

Alınan karar sonrası dolar yüzde 3,5 oranında düşerek 16,47 lira seviyesini gördü.

Peki BDDK neden böyle bir karar aldı, bu karar sonrası dolar nereye doğru hareket eder. Ekonomist Murat Sururi Özbülbül Yeniçağ TV'de katıldığı canlı yayında dolarla ilgili "kıyamet" senaryosunu açıkladı.

BDDK nın kredi adımından sonra dolarda kıyamet senaryosu: Pazartesi günü eğer bu olursa kıyamet kopar


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön