27 / 04 / 2024

bddk bankaların türev işlem limitleri

bddk bankaların türev işlem limitleri

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yurt dışı yerleşikler ile vadede TL satım yönünde gerçekleştirilen para swapı, forward, opsiyon ve diğer türev işlemlere ilişkin limitleri artırdı.

Bankaların güncel 100 bin TL ihtiyaç kredi oranları ve taksitleri nelerdir?

Vatandaşlar nakit ihtiyacını karşılamak için en uygun ihtiyaç kredisini bulmak istiyorlar. Buna göre, bankaların sunduğu farklı masraflı ve ödeme seçenekleri göz önünde bulundurularak kredi karşılaştırması yapılıyor. 

Borcu olanlar Garanti, Akbank, İş Bankası'nın kapısını tıklattı! 200 bin TL kredi çekersem ne kadar taksit öderim? 

Borcu olan pek çok kişi bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranlarını araştırıyor. Peki Garanti, Akbank, İş Bankası'nın ihtiyaç kredisi faizlerinde son durum ne? 200 bin TL kredi çekersem ne kadar taksit öderim? 

Bankaların kredi kartı alacakları 1 trilyon 273 milyar 609 milyon TL'ye çıktı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre bankaların kredi kartı alacakları 1 trilyon 273 milyar 609 milyon TL'ye çıktı...

Bankaların mevduat faizi yarışı iyice kızıştı! 150 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar Şubat 2024?

Şubat ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerce yastık altında parası olan vatandaşlar da bankaların mevduat faizlerini merak ediyor? Peki 150 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar? İşte tek tek açıklanan o rakamlar...

Bankaların yeni emekli promosyon ücretleri! Hangi banka ne kadar promosyon verecek?

Emekli maaşlarının yükselmesinden sonra bankalar da promosyon ücretlerini güncellemeye başladığını duyurdu. Bazı bankaların verdiği promosyon rakamı, asgari ücrete kadar yaklaştı. İşte haberin detayları...

350.000 TL taşıt kredisi, 4 yıl vadeli uygun faizli nasıl ödersiniz? Bankaların faiz oranları ve taksitleri...

Araç sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için, bankaların sunduğu taşıt kredileri büyük önem taşımaktadır. Buna göre, özel bankaların 4 sene vadeli, 350.000 Türk Lirası tutarındaki taşıt kredileri ve hesaplama, taksitleri neler? İşte haberin detayları...

DASK fonlarında mevduat düzenlemesi! Tüm bankaların hesaplarında değerlendirilebilecek!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) fonlarının tüm bankaların vadeli ya da vadesiz mevduat ve katılma hesaplarında değerlendirilmesine karar verildi. Söz konusu düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamu bankalarında tüketici kredileri bıçak gibi kesildi, ticari krediler hızlandı!

Merkez Bankası ve yeni ekonomi yönetiminin sıkı para politikasının etkileri kredi büyümelerine yansımaya başladı. 15 Eylül haftasında ticari kredilerin büyüme ivmesinin hızlandığı dikkati çekerken, kamu bankalarının ise tüketici kredilerinde resmen durduğu gözlendi.

Bankaların mevduat hesapları sil baştan değişti! 32 günde 15 bin 991 liraya kadar ek kazanç sağlanıyor!

Bankaların 32 günlük vadeli mevduat hesapları binlerce kişi tarafından araştırılıyor. Ek gelir olarak görülen banka faizleri merak konusu olmaya devam ediyor. Bankaların mevduat hesapları sil baştan değişti. Peki en çok faiz veren banka hangisi? 

Bankaların bir aylık mevduat faiz oranı tek tek güncellendi! İşte banka banka mevduat faiz oranları...

Bankaların bir aylık vadeli mevduat hesapları için ayrıntılar araştırılan konular arasında yer alıyor. Bu durum, parasını değerlendirerek kazanç sağlamak isteyen kişiler için yeni bir fırsat doğurdu. İşte banka banka mevduat faiz oranları...

Merkez Bankası’ndan KKM'yi dolardan liraya dönüştürme harekatı!

TCMB bankaların menkul kıymet tesisi uygulamasında değişiklik yaparak, vadesi gelen kur korumalı mevduat hesaplarının ‘TL mevduata’ dönüştürülmesini hedef olarak belirledi.

Moody’s Türk bankalarının görünümünü negatiften durağana çevirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’tan Türk bankalarının görünümüne ilişkin olumlu bir adım geldi. Moody’s Türk bankacılık sektörünün görünümünün negatiften durağana çevirdiğini duyurdu

Türev Proje Mühendislik Yapı Malzemeleri Limited Şirketi kuruldu!

Türev Proje Mühendislik Yapı Malzemeleri Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Zafer Dağ tarafından kuruldu.

bddk bankaların türev işlem limitleri Haberi

bddk bankaların türev işlem limitleri

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankaların yurt dışı yerleşiklerle yapılan vadede TL satım yönünde gerçekleştirecekleri para swapı, forward, opsiyon ve diğer türev işlemlere ilişkin limitleri artırdı.

BDDK'dan yapılan duyuruya göre, son dönemde atılan normalleşme adımlarının devamı niteliğinde olmak üzere, bankaların türev işlem limitleri yeniden belirlendi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bu kapsamda, bankaların konsolidasyona tabi yurt dışındaki kredi kuruluşu ve finansal kuruluş niteliğini haiz ortaklıklarıyla gerçekleştirdiği işlemler hariç, yurt dışı yerleşiklerle yapılan vadede TL satım yönünde gerçekleştirecekleri para swapı, forward, opsiyon ve diğer türev işlem tutarları toplamının bankaların en son hesaplanan yasal özkaynaklarına oranı artırıldı.

Böylece söz konusu oran, vadesine 7 gün kalan işlemler için yüzde 2'den yüzde 5'e, vadesine 30 gün kalan işlemler için yüzde 5'ten yüzde 10'a, vadesine...