29 / 04 / 2024

bddk normalleşme süreci

bddk normalleşme süreci

BDDK, yeni tip koronavirüs salgını sonrası normalleşme döneminde finansal kurumlara bireysel ve ticari müşterilere kolaylık sağlayacakları hususları bildirdi.

Konut fiyatlarının artış ivmesi normalleşme eğilimi gösteriyor!

Habertürk yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında Ocak'ta yüzde 2.3 ve son bir senede yüzde 68 artan konut fiyatlarının artış ivmesi normalleşme eğilimi gösterdiğini belirtti. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın o yazısı...

Para politikasındaki normalleşme konut fiyat balonunu söndürüyor!

Konut Fiyat Endeksi, yüzde 82,8 artış gösterdi. İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Para politikasındaki normalleşme konut fiyat balonunu söndürüyor" ifadelerini kullandı.

Yabancı sermaye Türkiye’ye yatırım yapmak için fırsat kolluyor!

QNB Genel Müdürü Ömür Tan, Türkiye ekonomisinde normalleşme süreci için 2 yıla ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Yabancı yatırımcı Türkiye’ye girmek için hangi üründe, nerede ve ne zaman girecekleri konusuna bakıyor” dedi.

Memur ve memur emeklisinin toplu sözleşme süreci 1 Ağustos'ta başlıyor: Memur-Sen, maaş artış oranı teklifini hazırladı!

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının tespit edileceği toplu sözleşme süreci başlıyor. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, teklif ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

İstanbul’dan rekor üstüne rekor! 10 ayda yüzde 59 arttı

Covid-19 salgını nedeniyle uzun süre kısıtlanan hava yolu taşımacılığı, normalleşme süreci ile birlikte adeta coştu. İstanbul’daki havalimanlarından 10 ayda 78 milyon 985 bin 829 kişi uçtu.

Kısa çalışma ödeneğinde flaş gelişme! Uzatılacak mı?

1 Temmuz tarihinde normalleşme sürecine geçilecek. Normalleşme süreci haberlerinden sonra tüm gözler kısa çalışma ödeneğine çevrildi...

Normalleşme sürecinde site toplantıları nasıl yapılır?

Hürriyet yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında kademeli normalleşmede apartman toplantılarını kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

Kuyumcular uyardı! Suriye altını ve sahte altın alarmı!

Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Sedat Özdinç, kontrollü normalleşme süreci ile birlikte başlaması beklenen düğünler öncesinde vatandaşları 'Suriye altını' ve sahte altın konularında uyardı.

İlk adım atıldı! Kısıtlamalar hangi illerde kalkacak?

Koronavirüs tedbirlerinin sonuç vermesi ile birlikte gözler kısıtlamaların kalkacağı tarihe çevrildi. Normalleşme süreci ile ilgili adımlar atılmaya başlanırken, kısıtlamaların il il kaldırılması planlanıyor...

Müjde! Normalleşme Desteği'nin süresi uzatıldı!

Normalleşme Desteği, İlave İstihdam Teşviki ile kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi olanların istihdamına uygulanan teşviklerin süresi uzatıldı.

Panora GYO kiracılarına finansal destek verecek!

Panora GYO, koronavirüs (Covid-19)'e karşı alınan tedbirlerle yaşanan normalleşme süreci ile birlikte, salgınla yapılan mücadele kapsamında bünyesinde faaliyet gösteren kiracılarına finansal destek sağlayacak. 

120 ay vadeyle 100 bin TL kredi ödeme şartları değişti!

Normalleşme süreci ile birlikte devreye kamu bankalarınca başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyalarının sona ermesiyle gözler güncel oranları değişti. İşte güncel konut kredisi faiz oranları...

Panora GYO'dan kiracılarına finansal destek!

Panora GYO, koronavirüse karşı alınan tedbirlerle yaşanan normalleşme süreci ile birlikte, bünyesinde faaliyet gösteren kiracılarına finansal destekte bulunarak bütçelerine katkı sağlayacak.

bddk normalleşme süreci Haberi

bddk normalleşme süreci

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), banka ve banka dışı mali kuruluşlara normalleşme döneminde bireysel ve ticari müşterilere kolaylık sağlamaları konusunda 11 maddelik talimat hazırladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum, ilgili kuruluşlardan, bireysel ve ticari müşterilerin vade tarihi 2020 yıl sonuna kadar olan ödemelerine ilişkin öteleme taleplerinin karşılanmasını ve ötelenen nakit akışları için güncel piyasa koşullarına uygun fiyatlama yapılmasını istedi. 

Kredi kartı aidatlarına kolaylık 

BDDK, kredi kartı aidatları için kolaylık sağlanmasını da talep etti. Bu kapsamda kredi kartı aidat tahsilatına itiraz eden müşterilerin talebi doğrultusunda tahsilatın geçici bir süreyle ertelenmesini isteyen BDDK, diğer taraftan makul ve somut gerekçeler olmaksızın kredi kartı limitlerinin kısıtlanması ve kredi kartlarının nakit çekime kapatılması gibi uygulamalar hakkında mevzuatta belirtilen kurallardan daha ihtiyati ve sıkı uygulamalara...