07 / 05 / 2024

bddk ve spk finanskent

bddk ve spk finanskent

Ankara'daki kamu bankalarının Ankara'daki kamu bankalarının ardından Hazine bünyesindeki Sigortacılık Genel Müdürlüğü de Ataşehir'e gelme hazırlığı yapıyor .

Deprem bölgesinde, depremden 1 yıl sonra yapılan bir kolon imalatı ağızları açık bıraktı!

İnşaat Mühendisi ve SPK Lisanslı Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Habip Çakmak resmi sosyal medya hesabı üzerinden deprem bölgesinde, depremden 1 yıl sonra yapılan bir kolon imalatını paylaştı. İşte Habip Çakmak'ın o paylaşımı...

Merkez Bankası ve BDDK duyurdu: Tüketici kredilerinin 444 milyar 533 milyon TL'si konut!

TCMB ve BDDK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre konut kredisi hacmi belli oldu. İşte o iki dev kurumun açıkladığı son dakika konut kredisi rakamları...

12 Ekim-13 Ekim tarihlerinde hangi şirketler halka arz olacak? Kaç lot verecek? İşte halka arz takvimi...

Borsaya yatırım yapanlar tarafından 12 Ekim-13 Ekim tarihlerinde arz edilecek şirketler araştırılmaya başlandı. Peki, bu tarihlerde hangi şirketler halka arz olacak? İşte yatırımcıların dikkatle takip ettiği bu önemli haftada halka arz olacak şirketler ve SPK'nın yayınladığı bilgiler...

Levent Hacıislamoğlu kimdir? SPK’da hangi alanda çalıştı? Şu an hangi görevi yürütüyor?

Levent Hacıislamoğlu kaç yılında ve nerede doğdu? Hangi üniversiteden mezun oldu? Hazine Müsteşarlığı ve SPK’da hangi görevlerde yer aldı? İdealist GYO’da hangi alanda çalışıyor? İşte Levent Hacıislamoğlu ile ilgili merak edilen her şey...

SPK'dan üç şirketin halka arzına izin: Fuzul Gayrimenkul, Kaleseramik ve Atakey Patates halka arz edilecek!

SPK'dan üç şirketin halka arzına daha izin çıktı. SPK; Kaleseramik, Fuzul Gayrimenkul ve Atakey Patates'in halka arzlarına onay verildi. İşte ayrıntılar...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in en zor üç sınavı!

Yeni kabinenin belli açıklanmasının ardından Mehmet Şimşek’in, Hazine ve Maliye Bakanı olması kesinleşti. Bakan Şimşek’in Merkez Bankası, TÜİK ve SPK’ya yapacağı başkan atamaları, kendisine ve güven duyulması istenen programın ilk sınavı olacak.

Mevduat-kredi dengesi bozuldu! Bankalar TL mevduata yüklenirken, kredi musluklarını kapattı!

BDDK ve Merkez Bankası tarafından bankacılık sektörüne yönelik son 1,5 yılda devreye alınan düzenlemeler sektördeki dengeleri bozdu. Bankalar topladıkları mevduatı krediye dönüştürme konusunda geçmiş yıllara göre daha isteksiz davranırken, mevduatlar ise hızla büyüyor.

Halkbank ve Vakıfbank'tan son dakika! SPK tahsisli sermaye artırımını onayladı!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Halkbank ve Vakıfbank'ın tahsisli sermaye artırımını onayladı. 

Bankacılar dikkat! BDDK ve iki dev banka personel alacak

BDDK çeşitli pozisyonlara 165 memur alacak. Adaylar iki gün boyunca ikişer oturumdan oluşacak giriş sınavından sonra işe alınacak.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 50 personel alacak! İşte başvuru şartları ve tarihleri…

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 40 uzman yardımcısı ve 10 bilişim uzman yardımcısı alınacağını duyurdu. Başvurularda KPSS şartı aranacak. Yazılı ve sözlü sınav yapılacak. Yazılı sınava çağırılacak adaylarda KPSS puan sırasına bakılacak.

Veysel Mert'ten BDDK ve Birevim davasına ilişkin açıklama!

Birevim ortaklarından Veysel Mert, emlakkulisi.com'a özel BDDK ve Birevim aleyhindeki davaya ilişkin değerlendiremelerde bulundu.

BDDK'dan flaş tüketici kredisi açıklaması! Süre ve limitler yeniden belirlendi

Hükümetin yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşın alım gücüne bulduğu çarelerden birisi GES (Gelire Endeskli İç Borçlanma Senedi) oldu. Peşinden BDDK, tüketici kredilerinde süre ve limitlerdeki yeni düzenlemeyi duyurdu. İşte ayrıntılar...

Bankalara döviz işlemleri için flaş talimat geldi

BDDK ve Merkez Bankası’nda bankalara flaş bir talimat geldi. Gelen talimata göre bankalardan sadece piyasaların açık olduğu saat 10:00 ile 16:00 saatleri arasında işlem yapmaları istendi. Söz konusu talimatın bankalara sözlü olarak iletildiği öğrenildi.

bddk ve spk finanskent Haberi

bddk ve spk finanskent


HÜKÜMETİN `Finanskent Projesi' kapsamında merkezlerini İstanbul'a taşımayı düşündüğü finans kurumlarının sayısı artıyor. Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası'nın ardından, diğer ekonomi birimlerinin merkezlerinin de İstanbul'a taşınması öngörülüyor. İkinci etapta İstanbul'a taşınacak kurumların başında ise Sigortacılık Genel Müdürlüğü bulunuyor. Sigortacılık sektörünün otoritesi olan Sigortacılık Genel Müdürlüğü, halen Hazine Müsteşarlığı bünyesinde faaliyet gösteriyor.


HAZİNE'NİN BÜNYESİNDE


BDDK kurulmadan önce, bankacılık işlemleri de Hazine Müsteşarlığı bünyesinde bulunan genel müdürlükten yürütülüyordu. Bankacılık sektörü Hazine'den ayrılarak BDDK çatısı altında toplanırken, Sigortacılık Genel Müdürlüğü, Hazine bünyesinde bırakıldı. Bir dönem Sigortacılık Genel Müdürlüğü'nün de, BDDK çatısı altına alınması düşünüldü. Ancak Finanskent Projesi ile birlikte bu düşünceden vazgeçildi.