06 / 05 / 2024

Bebek Aşiyan Parkı

Bebek Aşiyan Parkı

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı projesi kapsamında Bebek Aşiyan Parkı’nda istasyon kurulması planlanıyor. İBB, proje dosyasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sundu.

Aşiyan Evleri lansmana özel fiyatlarla satışta!

Aşiyan Evleri, Lizbon İnşaat imzasıyla Ankara Törekent'te yükseliyor. Aşiyan Evleri lansmana özel fiyatlarla satışta. Aşiyan Evleri ne kadar? Ankara Aşiyan Evleri kaç lira? İşte Aşiyan Evleri ile ilgili detaylar...

Tuna Aşiyan Konakları satışta! Peşin ödemede yüzde 10 indirim fırsatı!

Tuna İnşaat tarafından inşa edilen "Tuna Aşiyan Konakları" Ankara Gölbaşı’nda hayata geçti. 28 adet villadan oluşan projde indirim fırsatları ile satışa çıkarıldı. İşte projeye ilişkin tüm merak edilenler...

New York’taki 260 milyon dolarlık Little Island parkı ziyaretçilere açıldı!

ABD'nin New York kentinde 260 milyon dolarla hayata geçirilen Little Island parkı ziyaretçilere açıldı. Park ziyaretçiler tarafından yoğun ilgiyle karşılaşıyor. 

Rumelihisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı yıl sonunda açılıyor!

Merakla beklenen Rumelihisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı’nın ray kaynatma töreni yapıldı.

Kırşehir'deki Aşıkpaşa Tabiat Parkı Belediyeye devredilecek mi?

31 Mart yerel seçimlerinden önce Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 10 Milyon TL'den fazla harcama yapılan ve belediyeye devredileceği açıklanan Aşıkpaşa Tabiat Parkı, seçimleri CHP kazanınca Kırşehir Belediyesi'ne devredilmedi. 10 milyonluk park ortada kaldı...

Rumelihisarı-Aşiyan Füniküler Hattı imar planı değişikliği onaylandı!

Rumelihisarı-Aşiyan Füniküler Hattına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi; Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun 17.12.2020 tarihli ve 2020/2 sayılı kararı ile onaylandı.

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nda son durum ne?

Rumeli Hisarüstü bölgesi ile Aşiyan Parkı arasında hayata geçirilen Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nda son durum ne? İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açıklamalarda bulundu...

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı Ekim 2021'de açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada inşası devam eden Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler hattının Ekim 2021'de hizmete açılacağını açıkladı.

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı Temmuz’da açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) inşaatı durdurulan Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı Temmuz'da hizmete açılacak.

Aşiyan Ayyıldız Mimarlık İnşaat Restorasyon Anonim Şirketi kuruldu!

Aşiyan Ayyıldız Mimarlık İnşaat Restorasyon Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Aşiyan Ayyıldız Kavuncu tarafından kuruldu.

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı 2021'de açılıyor!

Rumeli Hisarüstü bölgesi ile Aşiyan Parkı arasında inşa edilen Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı 2021'de açılıyor. 

Cansu Dere Bebek'te ev arıyor!

İkinci kez taşındığı Aşiyan’daki evinin satışa çıkarıldığını öğrenen güzel oyuncu Cansu Dere, Bebek'te yeni ev aramaya başladı.

Hamdullah Şevli'den Van'a Deprem Parkı yapılsın önerisi!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli yaptığı açıklamada, "Millet Bahçesi perspektifinde bir Deprem Parkı'nın yapılması kent için büyük önem taşıyor" dedi.

Bebek Aşiyan Parkı Haberi

Bebek Aşiyan Parkı

Maçka Parkı’ndan sonra şimdi de Bebek Aşiyan Parkı’nın 8 bin 200 metrekaresi istasyon olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yapmayı planladığı Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı proje dosyasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sundu.


Ağaçlar taşınacak


Dosyaya göre Hisarüstü- Aşiyan Füniküler Hattı’na giriş istasyonu, Hisarüstü İstasyonu ile Boğaziçi Üniversitesi ana giriş kapısı yanında inşa edilirken çıkışı ise İstanbul Boğazı sahilinde bulunan Aşiyan Parkı’na yapılacak. İstasyon alanında bulunan 26 ağaç da taşınacak. Finiküler projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci önceki gün başlatıldı. İBB tarafından Hisarüstü- Aşiyan Füniküler Hattı’na ilişkin hazırlanan imar planları geçtiğimiz ay kabul edilmişti. Parka yapılacak istasyon alanında bulunan 26 ağaç taşınarak belediyenin belirleyeceği başka noktalara dikilecek. Park genelinde ise 75 ağaç bulunuyor. 2019 yılında hizmete girmesi planlanan 800 metrelik hat, saatte çift...