25 / 07 / 2024

bedri rahmi kim

bedri rahmi kim

Bedri Rahmi'nin mozaik duvarlarının kaderi birbirine çok benziyor. 4. Levent'teki Ziraat Bankası'nın bulunduğu binanın duvarındaki 1960lı yıllardan kalma mozaiklerin büyük tahribata uğradığını hemen hepimiz biliyoruz

Göcek koylarının ihaleye çıkacak olması tartışma yarattı!

GÖCEK’in Akbük, Taşyaka ( Bedri Rahmi ), Göbün ve Küçük Sarsala koylarının yeniden ihaleye çıkacak olması tartışma yarattı.

Göcek koylarının ihalesi tartışma çıkardı!

Göcek’in Akbük, Taşyaka (Bedri Rahmi), Göbün ve Küçük Sarsala koylarının yeniden ihaleye çıkacak olması tartışma yarattı. Bakanlık koyları 10 yıllığına kiraya vermek üzere ihaleye çıktı.

Göcek koyları ihalesine yürütmeyi durdurma kararı!

Muğla 2. İdare Mahkemesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 29 yıllığına kiralamak üzere ihaleye çıkardığı dört koydan Bedri Rahmi (Taşyaka) ve Göbün koylarının ardından Küçük Sarsala Koyu'nun da ihalesinin yürütmesini durdurdu.

Küçük Sarsala Koyu'nun ihalesinin yürütmesi durduruldu!

Muğla 2. İdare Mahkemesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 29 yıllığına kiralamak üzere ihaleye çıkardığı Göcek'teki dört koydan Bedri Rahmi (Taşyaka) ve Göbün koylarının ardından Küçük Sarsala Koyu'nun da ihalesinin yürütmesini durdurdu.

Göcek Koyları'ndan Göbün ihalesinin yürütmesi durduruldu!

Muğla 2'nci İdare Mahkemesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın mesire yeri olarak 29 yıllığına kiralamak üzere ihaleye çıkardığı Göcek'teki 4 koydan Bedri Rahmi Koyu'nun ardından Göbün'ün de ihalesinin yürütmesini durdurdu.

Göbün Koyu'nun ihalesine yürütmeyi durdurma kararı!

MUĞLA 2’nci İdare Mahkemesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın mesire yeri olarak 29 yıllığına kiralamak üzere ihaleye çıkardığı Göcek’teki 4 koydan Bedri Rahmi (Taşyaka) Koyu’nun ardından Göbün’ün de ihalesinin yürütmesini durdurdu.

Göcek'teki diğer koylar için nefesler tutuldu!

Muğla 2’nci İdare Mahkemesi'nin Bedri Rahmi (Taşyaka) Koyu’nun ihalesine yürütmeyi durdurma kararı vermesi Akbük, Göbün ile Küçük Sarsala koyları için de çevrecileri ve köylüleri umutlandırdı.

Taşyaka'ya yürütmeyi durdurma kararı!

29 yıllığına kiralamak için ihaleye çıkarılan Göcek’teki dört koydan Göbün ve Küçük Sarsala Koyu’nun ihalesi dün tamamlandı. Bedri Rahmi Koyu içinse yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Bedri Rahmi ve Akbük Koyu'nun işletmecisi kim oldu?

Tartışmalara neden olan Göcek’in ihaleye çıkartılan dört koyundan ikisini Hüseyin Gülen adlı işletmeci aldı. Gülen iki koy için toplam 2 milyon 150 bin lira ödeyecek. Çevreciler dava açmaya hazırlanıyor.

Göcek Koyları'nın ihalesi tamamlandı!

Orman Genel Müdürlüğü Dalaman Orman İşletme Şefliği'nin ilçedeki Göbün, Akbük, Taşkaya (Bedri Rahmi) ve Küçük Sarsala koylarını 'C tipi mesire yeri' olarak ihale edilmesi protesto edildi.

Göcek koyları ihalesi tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın kiralığa çıkardığı Muğla Göcek'teki dört koydan Bedri Rahmi (Taşyaka) ve Akbük'ün ihalesi Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü'nde tamamlandı. İşte ihale sonucu...

Göcek Koyları'nın ihalesi bugün başladı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın kiralığa çıkardığı Muğla'da Göcek'teki dört koydan Bedri Rahmi (Taşyaka) ve Akbük'ün ihalesi Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü'nde başladı.

Göcek koylarının kiralanmasına karşı dava açılacak!

Muğla ilinin Göcek Bölgesi’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kiralanacak ve yapılaşmaya açılacak Bedri Rahmi, Akbük, Göbün ve Küçük Sarsala Koyları için Muğlalı çevrecilerden tepki geldi. İhale yoluyla kiralanacak koylar için dava açılacak.

bedri rahmi kim Haberi

bedri rahmi kim

Bedri Rahmi'nin mozaik duvarlarının kaderi birbirine çok benziyor. 4. Levent'teki Ziraat Bankası'nın bulunduğu binanın duvarındaki 1960lı yıllardan kalma mozaiklerin büyük tahribata uğradığını hemen hepimiz biliyoruz. Peki ya Eyüboğlu'nun 1958'de Brüksel'de düzenlenen dünya fuarındaki Türkiye pavyonu için yaptığı mozaik duvarın başına gelenler...

Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun 1960'lı yıllarda 4. Levent'teki Ziraat Bankası'nın bulunduğu binanın duvarına yaptığı mozaiklerin üzerlerine klimalar, levhalar asılarak tahrip edilmesi halen hafızalardayken; kimilerinin unuttuğu, kimilerininse hiç bilmediği bir başka mozaik duvarının hikâyesine tanık olduk geçen hafta Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde gerçekleştirilen "Bedri Rahmi Eyüboğlu 100 Yaşında" sempozyumunda.

Sempozyumun konuklarından Doç. Dr. Johann Pillai'ın "Kayıp Mozaik Duvar: Bedri Rahmi Eyüboğlu" adlı sunumuyla gün ışığına çıkan bu hikâye, Eyüboğlu'nun 1958'de Brüksel'de düzenlenen dünya fuarındaki Türkiye pavyonu için yaptığı mozaik duvarın başına...