02 / 05 / 2024

Behruz Çinici İstanbul Projesi

Behruz Çinici İstanbul Projesi

1994 yılında Başbakan Çiller'in danışmanı Mimar Behruz Çinici, hazırladığı çalışmalarda İstanbul'un sınırlarını doğuda Bursa ve Zonguldak'a, batıda ise Edirne'ye kadar genişletilmesini, Boğaziçi'nin 'Milli Park' haline getirilmesini önermiş.

DoubleTree by Hilton Istanbul Ataşehir Ağustos'ta açılıyor!

İstanbul Ataşehir'de Brandium AVM'nin hemen yanında faaliyette bulunan Silence Istanbul Hotel'in tabelası değiştirildi. Otel, önümüzdeki Ağustos'tan itibaren hizmet sunacak.

İstanbul’un hızlı değerlenen semtleri hangileri?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, geçen sene İstanbul'da en çok konut satışı yapılan ilçeler ve pandemi sonrası hızlı değerlenen bölgeleri değerlendirdi...

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın sinyalizasyonunu ASELSAN geliştirecek!

İstanbul metrosunda ASELSAN tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemi kullanılacak. Sistem Kalyon-Kolin-Cengiz Marmaray iş ortaklığı ve ASELSAN işbirliğinde yapılacak...

Can Çinici: Son sözü mimarlar söyleyecek!

‘Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor’ programında Prof. Dr. Celal Abdi Güzer’in konuğu olan Mimar Can Çinici, tecrübelerini anlattı.

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilendi!

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilenen yüzü ile misafirlerine keyifli bir İstanbul deneyimi yaşatacak.

Istanbul Sapphire binasının satışını TFI üstleniyor!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Sapphire binasının toplu satışını üstlenen The First Investor (TFI)'ın görevini üstlenmeye devam ettiğini açıkladı.

Çinici Arşivi Katmanlar konferansı 24 Ekim'de!

Altuğ-Behruz Çinici Arşivi’ne odaklı üçüncü konferans, Kalebodur’un desteğiyle 24 Ekim’de gerçekleştirilecek. Konferansta, SALT’ın daveti üzerine arşivi inceleyen konuşmacılar, kamuya açılma aşamasındaki arşivden çeşitli projelere odaklanacak.

1994 yılında yeni İstanbul önerisi!

1994 yılında Başbakan Çiller'in danışmanı Mimar Behruz Çinici, hazırladığı çalışmalarda İstanbul'un sınırlarını doğuda Bursa ve Zonguldak'a, batıda ise Edirne'ye kadar genişletilmesini, Boğaziçi'nin 'Milli Park' haline getirilmesini önermiş.

Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn hizmete açıldı!

İSVİÇRE merkezli uluslararası otel zinciri Mövenpick Hotels & Resorts’un İstanbul’da ikinci Türkiye’de ise dördüncü oteli olan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Haliç’te açıldı..

Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Haliç’te açıldı!

İsviçre merkezli uluslararası otel zinciri Mövenpick Hotels & Resorts'un İstanbul’da ikinci Türkiye’de ise dördüncü oteli olan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn İstanbul’un otel yatırımlarında yeni ilgi odağı haline gelen Haliç’te açıldı.

1985 yılında Soyak Göztepe Sitesi'nin birinci kısmı satışa sunulmuş!

1985 yılında Soyak Göztepe Sitesi'nin birinci kısmı satışa sunulmuş. Mimar Sayın Altuğ ve Behruz Çinici'nin tasarladığı site projesinde eski Türk mimarisi günün koşullarına adapte edilmiş. İlkleri barındıran site, bin 536 adet konuttan oluşacakmış.

Altuğ Çinici kimdir?

Altuğ Çinici, merhum ünlü mimar Behruz Çinici'nin mimar eşidir. Mimar Altuğ Çinici, Behruz Çinici ile birlikte ODTÜ binalarını tasarladı. Peki Altuğ Çinici kimdir? İşte biyografisi...

Can Çinici kimdir?

Mimar Can Çinici, babası ünlü Mimar Behruz Çinici ile tasarladıkları TBMM Camii Kompleksi ile Ağa Han Mimarlık Ödülü'nün sahibi olmuştur. Peki Can Çinici kimdir? İşte Çinici Mimarlık'ın ortağı Can Çinici'nin özgeçmişi...

Behruz Çinici İstanbul Projesi Haberi

Behruz Çinici İstanbul Projesi



İstanbul yeraltına 


Çiller'in danışmanı ünlü mimardan yeni İstanbul önerisi


Sedat Laçiner


Başbakan Çiller'in Başbakanlık bünyesinde oluşturulan Şehircilik ve Mimarlık Başmüşavirliği'nin başına getirdiği dünyaca ünlü mimar ve şehirci Behruz Çinici, üç aydır hazırlanan çalışmaları ve Çiller'e sunduğu raporları Milliyet'e açıkladı.


İstanbul'un sınırları doğuda Bursa ve Zonguldak'a, batıda Edirne'ye kadar genişletilmeli. Otoparklar, alışveriş merkezleri, bunlara ek olarak diğer yerleşim birimleri yeraltına taşınmalı. Su yollarının kullanımına ağırlık verilmeli. Boğaziçi Milli Park haline getirilmeli.




'İstanbul, yeraltına'


Başbakan'ın geniş yetkilerle donattığı danışmanı ünlü mimar ve şehirci...