06 / 05 / 2024

belarus türkiye ticareti

belarus türkiye ticareti

Zafer Çağlayan "Böylesi bir ortamda Türkiye - Belarus dıs ticaret rakamlarının yüz milyon dolarlar mertebesinde olmasını eksiklik olarak görüyorum" ifadelerini kullandı. Çağlayan, Belaruslu iş adamlarını Türkiye'de yatırım yapmaya da davet etti.

Türkiye ile İngiltere arasındaki ticaret hacmi 20 milyar dolara ulaşacak!

DEİK Türkiye-İngiltere İş Konseyi Başkanı Okyay, "İkili temaslarda bulunduğumuz İngiliz yetkililer Türkiye ile ticareti artırmayı hedeflediklerini dile getiriyor. 2023 yılına kadar ticaret hacmimizin 20 milyar dolara ulaşması bekleniyor." dedi.

Koronavirüs sonrası Türkiye-ABD ticareti 200 milyar dolara ulaşabilir!

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Gülle, "Koronavirüs sonrası ABD ile 100 milyar dolarlık ticaret hedefimizi ihracatçılarımızın gayretiyle 200 milyar dolara bile ulaştırabiliriz." dedi.

Türkiye ve ABD LNG ticaretini görüşecek!

Atlantik Konseyi Türkiye Temsilcisi ve İcra Direktörü Arslan, "Türkiye ve ABD, sıvılaştırılmış doğal gaz ticareti üzerine 2020'nin başında bir toplantı yapmayı planlıyor." dedi.

Sovyetlerin Minsk'te yıktığı camiyi Türkiye yeniden inşa etti!

Türkiye'nin katkılarıyla yaptırılan Minsk Merkez Camisi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko tarafından açılacak.

Türkiye Diyanet Vakfı 10 ülkede 16 cami inşa ediyor!

Bugüne kadar 25 ülkede 100'ün üzerinde cami ve eğitim binasını hizmete açan Türkiye Diyanet Vakfının Filistin Gazze, Kırım, Belarus ve Haiti gibi dünyanın çeşitli noktalarında yaptırdığı camilerde açılış için gün sayılıyor.

3. köprü ile Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak!

Yıllık sadece işgücü ve yakıttan 1.8 milyar dolar katkı sağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü hizmete girdi. Ticareti hızlandıracak 3. Köprü ile Türkiye, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine bir adım daha yaklaştı.

Türkiye'nin elektrik ticareti hacmi yüzde 45,3 arttı!

Türkiye'nin komşularıyla elektrik ticareti hacmi, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 45,3 artarak 527 milyon dolara ulaştı. Türkiye 2014'te Bulgaristan'a da 10 milyon 381 bin kilovatsaat elektrik sattı.

Türkiye'nin kruvaziyer yolcu sayısı yüzde 19,5 azaldı!

Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü istatistiklerinden derlenen bilgiye göre, Türkiye'nin, 9 ayda ağırladığı kruvaziyer yolcu sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,5 azalıp, 1 milyon 360 bin 4 oldu.

MAZ, Belarus dışındaki en büyük üretim merkezi olarak Türkiye’yi seçti!

55 ülkeye ihracat yapan MAZ ’ın Belarus’un başkenti Minsk’teki üretim üssü dışında Litvanya, Letonya, Sırbistan, Azerbaycan, İran, Vietnam, Mısır, Venezuella ve Türkiye’de montaj fabrikaları bulunuyor.

Zafer Çağlayan'dan Belaruslu iş adamlarına Türkiye'de yatırım çağrısı!

Zafer Çağlayan "Böylesi bir ortamda Türkiye - Belarus dıs ticaret rakamlarının yüz milyon dolarlar mertebesinde olmasını eksiklik olarak görüyorum" ifadelerini kullandı. Çağlayan, Belaruslu iş adamlarını Türkiye'de yatırım yapmaya da davet etti.

Kempinski Türkiye'de 5. tesisini işletmeye başlıyor

Kempinski'nin Türkiye'de, Kempinski Residences Astoria Istanbul'dan sonra beşinci, rezidans olarak işleteceği ikinci tesisi Bellevue Residences İstanbul Levent'te dün hizmete girdi

Ruslar Türkiye'ye ev sahibi olmaya geliyor

Türkiye'de turist olarak görmeye alıştığımız Ruslar, krizde konut fiyatları yüzde 30-35 ucuzlayınca Antalya'da ev sahibi olmaya karar verdi.

DHL Express Amerika'yı Türkiye'ye getiriyor

DHL Express, Easy Shop adını verdiği yeni ürünü ile Türkiye'deki müşterilerinin Amerika'da alışveriş yapmasına olanak sağlıyor

 

belarus türkiye ticareti Haberi

belarus türkiye ticareti

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AB'nin vize politikalarını eleştirerek, "AB'yi esas alarak söylüyorum, hiçbir ülkenin Türk iş dünyasına vize uygulamaya hakkı yoktur. Bu aslında ticarette teknik bir engeldir" dedi Belaruslu is adamlarına Türkiye'de yatırım çağrısı Türkiye ve Belarus arasındaki ticaret hacminin 10 yıl önce sadece 40 milyon dolar düzeyinde olduğunu anımsatan Çağlayan, "Gecen yıl sonu itibarıyla rakamlarımız toplam 454 milyon doları bulmuştur. Yani 11 yılda tam 11 kat artmıştır. 2013'un ilk 11 ayına baktığımız zaman ticaretimizde yüzde 10'ların üzerinde bir artış var. Ancak biz iki ülke olarak 86 milyon nüfüsa sahip ıkı ülkeyiz. Ve iki ülkenin GSYİH'ı toplamı 850 milyar doları geçiyor.


Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Avrupa Birliği'nin (AB) vize uygulamalarını eleştirerek, "Vize konusu 21. yüzyılın bir insanlık ayıbı, insanlık suçudur"...