05 / 05 / 2024

Belça arazisi

Belça arazisi

Belça arazisi üzerinde inşaası başlanan AVM projesi yeniden Lefkoşa Belediye Meclisi gündemine oturdu. AVM inşaatıyla ilgili şirketin mali sorun yaşadığı belirtildi.

Ertuğrul Doğan'dan Kartal arazisi açıklaması: Trabzonspor'a kazandırılıp Emlak Konut GYO veya TOKİ ile anlaşma yapılacak

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, olağan mali genel kurulunda önemli açıklamalarda bulundu ve Kartal arazisi ile ilgili son durumu paylaştı. 

Dursun Özbek'ten Florya arazisi açıklaması: 40 dönümlük araziyi satın almak için son aşamaya geldik!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek divan kurulu toplantısında Florya'daki Emlak Konut GYO arazisi ile ilgili dikakt çeken bir açıklamada bulundu. İşte ayrıntılar...

TOKİ Kemalpaşa Çamlıbel kura sonuçları 21 Ekim 2021 isim listesi!

TOKİ Kemalpaşa Çamlıbel kura sonuçları 21 Ekim 2021 isim listesi haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Kemalpaşa Çamlıbel kura sonuçları 21 Ekim 2021 isim listesi ve projeyle ilgili merak edilen detaylar...

İETT, Ayazağa'daki arazisini 1.2 milyar TL'ye satışa çıkardı!

İETT Garajı olarak kullanılan Ayazağa arazisi 1 milyar 200 milyon TL'ye satışa sunuldu. Kapalı teklif usulü ile yapılacak ihale ile ilgili teklif mektupları 27 Ekim 2021 tarihine kadar verilebilecek.

The One Bel Air 300 milyon dolara satışa çıkarıldı!

ABD'nin en pahalı evi olan ve Los Angeles'ta yer alan The One Bel Air geçtiğimiz günlerde 500 milyon dolardan satışa çıkarılmış fakat alıcı bulamayan ev için 200 milyon dolarlık indirim yapılmıştı. 

Şanlıurfa'da hastane arazisi üzerine konut mu inşa edilecek?

Şanlıurfa'da kamu hastanesi inşa edilmesi için ayrılan 53 dönümlük hazine arazisi Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle konut alanına çevrildi. 

Sincan Belören Millet Bahçesi 2022'de hizmete açılacak!

Sincan Belören Millet Bahçesi'nde "Millet Bahçeleri İlk Fidanla Buluşuyor" etkinliğine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sincan Belören Millet Bahçesi'nin önümüzdeki yıl hizmete açılacağını söyledi. 

Eyüpsultan'da okul arazisi satışa çıkarıldı!

Eyüpsultan'da daha önce yıkılan Kemer Okulları'nın bulunduğu 210 bin 538 metrekarelik arazisi satışa çıkarıldı. Eyüpsultan Belediyesi söz konusu satış için meclisten yetki aldı. 

5 bin 882 hazine arazisi satışa hazırlanıyor!

Murat Kurum, "Yerli üretimi, Hazine taşınmazları ile destekliyoruz" açıklamasında bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, topraksız ve toprağı olmayıp ekip biçmek isteyen çiftçilere yönelik projesinde 5 bin 882 hazine arazisi satışa hazırlanıyor...

Kayseri'de 3,8 milyon metrekare hazine arazisi üretime açılıyor!

Kayseri'de hazinenin atıl durumda bulunan 3,8 milyon metrekare arazisi üretime açılıyor.

Rusya, Çin, Hollanda ve Belçika Kanal İstanbul'a talip!

Kanal İstanbul hakkında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, aralarında Rusya, Çin, Hollanda ve Belçika'nın bulunduğu ülkelerden firmalar ve kredi kuruluşlarının Kanal İstanbul Projesi ile ilgilendiğini açıkladı...

Bodrum Halikarnas Disko'nun arazisi satışa çıkarıldı!

38 yıldır eğlence sektöründe hizmet veren, dünyanın farklı yerlerinden birçok ünlüyü ağırlayan Halikarnas Disko’ geçen yıl yıkılmıştı. Yıkılan Halikarnas Disko’nun arazisi satışa sunuldu. Aktaş ver Gölcüklü ailelerine ait olan arsa, 35 milyon dolara satışa çıkarılacak....

Milli Görüş'ün Belçika'da açmak istediği okula imar izni çıkmadı!

Belçika İslam Federasyonu'nun Charleroi bölgesinde açmak istediği okul için imar izni verilmedi. Belçikalı yetkililer gerekçe olarak ulaşım sorunlarını gösterdi.

Belça arazisi Haberi

Belça arazisi

Tartışmalı bir devirle eski Belça arazisi üzerinde başlayan “Alış Veriş Merkezi’ yeniden Lefkoşa Belediye Meclisi gündeminde. Cemal Bulutoğluları’nın başkanlığı döneminde sözleşme ile iş insanı Sıdıka Atalay’ın sahibi olduğu Vadim İnşaat’a verilen arazi, bu kez “mali kaynak yetersizliği” sorunu ile karşı karşıya. İlgili şirketin, Lefkoşa Türk Belediyesi ile yapılan sözleşmeden sonra, 2011 yılında çıkarılan Kat İrtifak Yasası’ndan faydalanarak ‘İrtifak koçanı alabilmek’ adına, Yetki için Lefkoşa Türk Belediyesi’ne başvuruda bulunduğu, konunun da Belediye Meclisi gündemine geldiği öğrenildi. LTB, bugün İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin de katılacağı Teknik Komite’de konuyu görüşecek… Lefkoşa’nın göbeğinde devam eden dev AVM inşaatıyla ilgili şirketin mali sorun yaşadığı, bu nedenle irtifak koçanı alarak yeniden borçlanmayı hedeflediği öğrenildi.


2009’da devredilmişti… Lefkoşa Belediyesi ile Sıdıka Atalay’ın şirketi Vadim İnşaat arasında 2009’da imzalanan...