17 / 05 / 2024

Belçika kitap bahçesi

Belçika kitap bahçesi

Belçika'da şarap bağlarının yanıa kurulan kitap bahçesi 16 Eylül'e kadar açık kalacak

Belçika Kralı'ndan 3 Ukraynalı aileye konut tahsisi!

Belçika Kralı Phillip ve Kraliçesi Matilda, Ukrayna'da yaşanan savaştan kaçan toplamda 3 Ukraynalı aileye konut tahsisi yaptı.

Mersin, Çamlıbel Millet Bahçesi ile canlanacak!

Mersin'de bir zamanlar sahip olduğu hareketliliğiyle kent ekonomisinin kalbi niteliğindeki Çamlıbel mahallesi, Marina Projesi ve Millet Bahçesi ile eski günlerine kavuşacak.

Sincan Belören Millet Bahçesi 2022'de hizmete açılacak!

Sincan Belören Millet Bahçesi'nde "Millet Bahçeleri İlk Fidanla Buluşuyor" etkinliğine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sincan Belören Millet Bahçesi'nin önümüzdeki yıl hizmete açılacağını söyledi. 

Hadise annesine Belçika'dan villa aldı!

Ünlü şarkıcı Hadise, zor zamanlar geçiren annesine, Belçika’nın Limburg şehrinden 750 bin TL ödeyip bahçeli iki katlı villa satın aldı.

7 ildeki eski statlar Millet Bahçesi olacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Bursa, Eskişehir, Trabzon, Gaziantep, Konya, Samsun ve Ordu'da eski statların bulunduğu alanlar, "Millet Bahçesi"ne dönüştürülecek...

Millet Bahçesi dünyanın en büyük 3’üncü şehir parkı olacak!

Ekim ayında kapanacak olan Atatürk Havalimanı’nın arazisinin akıbeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından netlik kazandı. Erdoğan, arsaya “Millet Bahçesi” adında yeşil alan yapılacağını açıkladı. 

İstanbul'a 30 yeşil alan ve 5 büyük millet bahçesi geliyor!

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan AK Parti seçim beyannamesinde önemli kalkınma projelerine de yer verildi. AK Parti'nin kalkınma projelerinde "İstanbul’da 30 Yeşil Alan ve Beş Büyük Millet Bahçesi Projesi" de yer alıyor....

Atatürk Havalimanı'nın yerine millet bahçesi geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, "Biz, çevreciyiz ve bugüne kadar biz diktiğimiz ağaçlarla milyarlarca ağaçlarla nam salmış bir iktidarız. Atatürk Havalimanı ile bazı illerdeki eski stadları 'millet bahçesi' haline getireceğiz" dedi.

15 Temmuz Millet Bahçesi için 1.550 konut boşaltıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Onikişubat ilçesi Hacı Bayram Veli Mahallesi'nde 300 dönümlük alana, kentsel dönüşümle yapılan 15 Temmuz Millet Bahçesi'nin açılışına katıldı.

Zeytinburnu askeri lojmanlarının yerine Millet Bahçesi geliyor!

TOKİ ile Zeytinburnu Belediyesi'nin ortaklığında hayata geçirilecek Millet Bahçesi, bölgede yer alan askeri lojmanların Başakşehir'de inşa edilen yeni konutlara taşınması sonrasında başlayacak. 

Hollanda ve Belçika arasında toprak takası!

Hollanda ve Belçika, bulunan bir cesedin yarattığı krizin ardından toprak takası işlemi gerçekleştirdiler. 

Belçika ve Hollanda arasında toprak değişimi yapıldı!

Belçika ve Hollanda arasında toprak değişimi gerçekleştirildi. İki ülke arasında yetki sıkıntılarına neden olan topraklara yönelik yeni sınır anlaşması, resmi onayların ardından 1 Ocak'ta yürürlüğe girdi.

Zeytinburnu Millet Bahçesi'nin inşaatı ne zaman başlayacak?

Zeytinburnu'nda 94 bin metrekare alanda hayata geçirilecek Millet Bahçesi projesi için geri sayım başladı...

Belçika kitap bahçesi Haberi

Belçika kitap bahçesi

Massimo Bartolini, Belçika Sanat Festivali kapsamında kurduğu kitap bahçesini halka açtı.


Sanatçı, yeşillikler içine kurulan dev halk kütüphanesi için her biri 6 raftan oluşan 12 kitaplık tasarladı.


Şarap bağlarının yanında yer alan kütüphanedeki kitaplar ise bölgedeki kütüphanelere bağışlanmak üzere satışa çıkarıldı.


Bu yöntemle, ziyaretçilerin de evlerine, sanat çalışmasından kalıcı bir eser götürebilmeleri...