04 / 05 / 2024

beldeler kapanacakmı

beldeler kapanacakmı

Hükümetin büyükşehirler yasasının ardından bütünşehirler yasası için çalışma yaptığı öne sürüldü. Son düzenlemeyle sayıları 30 olan büyükşehirler dışında kalan tüm şehirleri kapsayacak olan ‘bütünşehir’ düzenlemesi ile tüm belde belediyeleri kapanacak.

Ünye'deki Tarihi Orta Çarşı yenilenecek!

Beldeler ilçeye ile birleştirilirken vatandaşlar hizmet noktasında endişe duyduğunu söyleyen başkan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, ancak büyükşehir belediyesi yasası ile hizmetlerin kata kat fazlasının vatandaşlara ulaşmaya başladığını söyledi.

Alanya'da Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri Semineri düzenlendi!

Alanya Belediyesi, yerel seçimlerle birlikte Alanya’ya bağlanan beldeler ve Alanya merkezde uygulanan imar planı bütünlüğünü sağlamak için Türkler Gold Island Hotel’de, “Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri” başlığı altında bir seminer düzenledi.

Alanya'da Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri semineri düzenlendi!

Alanya Belediyesi, yerel seçimlerle birlikte Alanya’ya bağlanan beldeler ve Alanya merkezde uygulanan imar planı bütünlüğünü sağlamak için Türkler Gold Island Hotel’de, “Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri” semineri düzenledi.

Kat mülkiyeti sözleşmesi nedir?

Kat mülkiyeti kurulma sürecinde gerekli beldeler ile tapu müdürlüğüne müracaat ediliyor. Tapu memuru kendisine yapılan müracaatın ardından kat mülkiyeti sözleşmesi hazırlıyor. Peki, kat mülkiyeti sözleşmesi nedir?

1984 yılında İstiklal Caddesi trafiğe kapanacakmış!

1984 yılında İstiklal Caddesi trafiğe kapatılacakmış ve caddede yalnızca insanlar gezecekmiş. 2.5 kilometre uzunluğundaki, toplam kullanım alanı 25 bin metrekare olan cadde yeşillendirilecek ve asfalt yolun tamamı sökülecekmiş.

İzmir EMITT'ten ödülle döndü!

İzmir, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) ödülle döndü. İzmir Kalkınma Ajansı'ndan (İZKA) yapılan açıklamada, İZKA'nın İzmir standıyla "Beldeler" dalında en etkin tanıtım ödülünün sahibi olduğu belirtildi.

Belde adı nasıl değiştirilir?

Belde; belediyesi bulunan yerleşim yeri olarak tanımlanıyor. Beldeler ile ilgili yasal mevzuat Belediye Kanununda açıklanıyor. Nüfusu 5.000 ve üzerinde olan yerleşim birimlerinde belediye kurulabiliyor. Peki belde adı nasıl değiştirilir?

Konut satışları yüzde 28 arttı!

Türkiye'de konut satışı il ve beldeler dahil 1 milyonu aştı. Eva Gayrimenkul Uzmanı Şahinkaya'ya göre, bu rekorda markalı konutların küçük yerleşim bölgelerine girmesi etkili oldu

Deniz Şahinkaya: Türkiye'de konut satışı il ve beldeler dahil 1 milyonu aştı!

Türkiye'de konut satışı il ve beldeler dahil 1 milyonu aştı. Eva Gayrimenkul Uzmanı Şahinkaya'ya göre, bu rekorda markalı konutların küçük yerleşim bölgelerine girmesi etkili oldu...

Osman Zolan: Büyükşehir'in kazanımlarını en çok beldeler ve köyler hissedecek!

Büyükşehir Bilgilendirme Toplantıları kapsamında Çameli İlçesine giden Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, yaklaşık 15 saat süren ziyaret programı çerçevesinde 13 köyde vatandaşlarla bir araya geldi

EMITT Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi'nde açıldı!

Dünyada ve Türkiye'de turizmde öne çıkmak isteyen iller, beldeler, kalkınma ajansları, turizm firmaları ve sektör profesyonellerinin yer aldığı fuar, 27 Ocak'a kadar gezilebilecek...

Nüfusunu birleşip 2 bin yapan beldeler kapatılmadı!

Büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesinden önce birleşip nüfusunu 2 binin üzerine çıkartan belde belediyeler kapatılmaktan kurtuldu...

İstanbul`da beldeler birleşiyor

Belediyeler Yasası'nda yapılacak değişiklikle İstanbul'da Eminönü ile Fatih tek ilçede birleştirilecek. Kadıköy ikiye bölünecek. Beldeler ise birleştirilerek ilçe haline getirilecek.

beldeler kapanacakmı Haberi

beldeler kapanacakmı

Adıyaman ve Ağrı pilot il olacak ve uygulama ilk olarak bu illerde hayata geçirilecek. Düzenleme Meclis'ten geçerse 2019'da yapılacak yerel seçimlerde tüm illerde uygulanacak. 


Büyükşehirlerde olduğu gibi tüm belde belediyeleri kapanacak ve merkeze bağlanacak. Bu belediyelerde çalışan personeller ise ilgisine göre bakanlıklara, büyükşehir belediyesi, bağlı kuruluşu veya ilçe belediyesine devredilecek. 


AMAÇ HİZMETİN VERİMLİLİĞİNİ ARTTIRMAK

Önümüzdeki yılda uygulamaya konulması beklenen düzenlemeyle hedeflenen amaç, hizmetlerin verimliliğini artırmak, kaynakların yerinde kullanımını sağlamak, hizmetteki aksamalara engel olmak, denetim alanındaki boşluğu doldurmak, afet ve acil yardım hizmetlerini yürütmek olarak belirlendi. 


DÜZENLEMEYLE BÜTÜNŞEHİR OLACAK 51 İL

Adıyaman, Afyon, Ağrı, Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan,Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Tunceli, Uşak,...