28 / 08 / 2024

belediye arsasının kiralanması

belediye arsasının kiralanması

Belediyeler tarafından arsa, konut ve işyerleri üretilmesi, tahsisi, kiralanması ve satışına ilişkin usul ve esasları, 29 Eylül 2005 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte açıklanıyor. Peki, belediye arsası nasıl kiralanır?

Belediye, o ildeki bir bina ile arsasını 8 taksitle satıyor! KDV'den ve emlak vergisinden muaf gayrimenkul!

Giresun Bulancak Milli Emlak, Giresun ili, Bulancak ilçesi, Bayındır Mahallesinde yer alan bir adet bina ile arsasını 8 taksitle satıyor. Peki Giresun Bulancak'taki gayrimenkulün fiyatı ne kadar? İhalesi ne zaman?

Avrasya GYO Arnavutköy arsasının plan değişikliği için başvuruda bulundu!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Arnavutköy'de bulunan arsasının imar planı değişikliği için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na başvuru yaptı.

Arsasını kat karşılığında müteahhite vermeyi düşünenler dikkat!

Arsasını inşaat karşılığı müteahhitlere vermeyi düşünenlerin dikkat etmesi gereken pek çok önemli nokta bulunuyor. Bu önemli noktalara dikkat edilmediği takdirde sonuç hayal kırıklığı olabiliyor. İşte arsa sahiplerinin bilmesi gerekenler;

ÖİB, TTA Gayrimenkul'ün Adıyaman arsasını özelleştiriyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, tta Gayrimenkul A.Ş'nin Adıyaman Samsat'ta bulunan arsasını özelleştiriyor. Özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2020 tarihine kadar tamamlanmasına karar verildi.

Uşak'ta 8 köy ve 1 belde belediye sınırlarında!

Uşak Belediye Meclisi'nde kent merkezine yakın olan ve belediye mücavir alanı içinde kalan 8 köyün ve 1 beldenin tüzel kişiliğin sona erdirilmesi ve Belediye sınırlarının içine alınması konusunu oylandı.

ÖİB Maliye Hazinesi'nin Isparta Gönen arsasını özelleştirdi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Maliye Hazinesi'nin Isparta Gönen arsasını özelleştirdi. İhaleye en yüksek teklif Özkan Zengin'den geldi.

Yenimahalle Belediyesi, belediye binasını yeniliyor!

Yenimahalle Belediyesi şimdi de belediye binasına el attı. Belediye binasının tüm katlarını yenileyen Yenimahalle Belediyesi, dış cephe tadilatına girdi.

Akçakale'de hayırsever iş adamı arsasını okul için bağışladı!

Hayırsever İş adamı Hadi Altun’a ait Akçakale İlçesi Atatürk Mahallesi’nde bulunan 11 bin 529 metre karelik arsasının tapusunu okul yapımı için Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat’a teslim etti.

ÖİB Batman Beşirli arsasını özelleştiriyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı , Batman Beşirli arsasını özelleştiriyor. İhalee en yüksek teklifi 1 milyon 830 bin TL ile Batman-Grup verdi.

ÖİB Kars Yusufpaşa arsasını özelleştirdi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Van Edremit Eminpaşa Mahallesi'nde bulunan 4.785,00 metrekare yüzölçümlü arsasının özelleştirme kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

ÖİB Van Eminpaşa arsasını özelleştirdi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Van Edremit Eminpaşa Mahallesi'nde bulunan 4.785,00 metrekare yüzölçümlü arsasının özelleştirme kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

ÖİB Hatay Reyhanlı arsasını özelleştirdi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Hatay Reyhanlı'da bulunan 848,00 metrekare yüzölçümlü arsasının özelleştirme kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

ÖİB Van Edremit arsasını özelleştirdi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Van Edremit'te bulunan 3.694,80 metrekare yüzölçümlü arsasının özelleştirme kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

belediye arsasının kiralanması Haberi

belediye arsasının kiralanması

Belediye arsası nasıl kiralanır?

Belediyeler tarafından arsa, konut ve işyerleri üretilmesi, tahsisi, kiralanması ve satışına ilişkin usul ve esasları, 29 Eylül 2005 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan bir yönetmelik ile açıklanıyor.


Yönetmelik, belediyeler tarafından üretilen arsa, konut ve işyerlerinin tahsisi, kiralanması ve satışına ilişkin düzenlemeleri kapsıyor. Peki, ilgili yönetmelik gereğince belediye arsası nasıl kiralanır?


Tahsis ve satış yetkisi

Madde 17 — Arsa, konut ve işyeri tahsisi, kiralama ve satışları belediye encümeni kararı ile yapılır. Belediye encümeni kişilerin dar gelirli kapsamına girip girmediğini belirlemeye, tahsis, kiralama ve satışın yapılıp yapılmamasına, satışlarda teklif edilen fiyatın yeterli olup olmadığına ve ihaleyi sonuçlandırıp sonuçlandırmamaya yetkilidir.


Aile nüfusu, dul, engelli, evde yatalak hasta bulunması, çocukların gelir getirici bir işte çalışıp çalışmaması, aile bireylerinin sahip olduğu araç ve diğer varlıklar, gazi,...