17 / 05 / 2024

belediye bütçesinden derneklere yardım

belediye bütçesinden derneklere yardım

Sayıştay’ın hazırladığı bir raporda, “Belediyeler dernek ve vakıflara doğrudan parasal kaynak aktaramaz, taşınmaz tahsisi yapamaz” ifadelerini kullandı. 

1934 yılında Beyoğlu sokakları bütçe yetersizliğinden berbat haldeymiş!

1934 yılında Beyoğlu sokakları, bütçe yetersizliğinden dolayı berbat haldeymiş. Bütçe darlığı dolayısıyla belediye yol inşası için şubelerine çok az tahsisat ayırmıştı, Beyoğlu'nda bundan nasibini aldı. İşte detaylar...

Belediye bütçesi 500 milyonla 1957'de rekor kırmış! Nedeni; İmar ve istimlak çalışmaları...

1957 yılında belediye bütçesine 500 milyon lira ayrılacağı belirtilmiş. Rekor bütçenin imar ve istimlak çalışmalarından dolayı bu rakama ulaştığı aktarılmış.

Sultangazi, Şile, Şişli, Esenyurt! İBB onayladı! En yüksek bütçeli ilçe resmen belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ve Zeytinburnu belediyelerinin 2024 yılı mali bütçelerini kabul etti.

Deprem bölgesi için bu yıl yapılan harcama 762 milyar TL'ye ulaştı! Konut ve iş yerleri kısa sürede teslim edilecek!

Hükümet, Kahramanmaraş merkezli depremin yaralarını sarmak amacıyla hızla çalışırken, afet bölgesini ayağa kaldırmak için 2024 bütçesinden 1 trilyon TL'lik kaynak aktarılacağı belirtildi. İşte detaylar ve yapılacak çalışmalar...

Deprem bölgesine dev ödenek! Bütçenin yüzde 14,4’ü deprem bölgesine!

AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, 2024 yılı bütçesinden afet konutlarının yapım giderlerinde kullanılmak üzere çok önemli bir ödenek tahsis edildiğini söyledi. Kurt, "Deprem bölgemize tahsis edilen ödenek, bütçemizin yüzde 14,4'üne denk düşmektedir” şeklinde konuştu.

TOKİ'ye 2023 bütçesinden 11.3 milyar TL kaynak ayrıldı! 

TOKİ’den sosyal konut bekleyen vatandaşlar için bir son dakika haberi geldi. Gelecek sene 125 bin sosyal konut inşa edecek olan TOKİ için, bütçeden 14 bin konut yapacak kadar kaynak ayrıldı. İşte ayrıntılar...

İstanbul'un 39 ilçesinin 2022 yılı bütçesi onaylandı!

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde toplanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, İstanbul'daki 39 ilçenin 2022 yılı mali bütçesini onayladı.

Türkmen bölgelerinin imarı için 10 milyar Irak dinarı ayrıldı!

ITC Milletvekili Erşat Salihi yaptığı açıklamada 2021 mali bütçesinden Türkmen bölgeleri için 6 milyon dolar ayrıldığını belirtti.

İstanbul'daki raylı sistem projelerine 5 milyar liralık bütçe ayrıldı!

2021 yılı Yatırım Programı'na göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının kent içi ulaşım projeleri bütçesinden en fazla payı mega kent İstanbul alırken söz konusu ödeneğin 3 milyar 45 milyon lirası İstanbul Yeni Havalimanı Raylı Sistem Bağlantıları Projesi içinkullanılacak

Osmangazi Belediyesi yurt inşaatı giderlerini Belediye bütçesinden ödedi iddiası!

Bursa’da Osmangazi Belediyesi’nin, belediye bütçesinden milyonlarca TL harcama yaparak özel bir vakfa ait yurt inşaatının yapım işini üstlendiği belirlendi. Özel derneğin yurt inşaatı yapımını 5 milyon 982 bin TL+KDV bedelle üstlendiği vurgulandı.

Düzenleyici ve denetleyici kurumlara 2021 yılı için 8,4 milyar liralık bütçe ayrıldı!

Düzenleyici ve denetleyici kurumların 2021 yılı bütçesinden alacağı pay 8,4 milyar lira olarak belirlendi.

Başakşehir Belediyesi'nin binası için 500 milyon TL ek bütçe!

Başakşehir Belediyesi bir yandan İstanbul’un en büyük belediye binasını inşa ederek lüks bir harcama yaparken, diğer taraftan bütçesi yetmediği için 500 milyon TL’lik ek bütçe aldı. 

İBB'nin deprem bütçesi 2,5 kat arttı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, deprem için 2019 yılında gerçekleşen bütçe rakamını 2020’de 2,5 kat artırarak 341 milyon TL'ye çıkardı. Bütçe, Encümen ile İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.

belediye bütçesinden derneklere yardım Haberi

belediye bütçesinden derneklere yardım

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde sıklıkla gündeme gelen belediyelerin hükümete yakın dernek ve vakıflara yaptığı yardımların yasal olmadığı belirtildi.

Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'ün haberine göre; Sayıştay Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda, belediyelerin, dernek ve vakıflara para aktaramayacağı, taşınmaz tahsisinde bulunamayacağı belirtildi. 

Raporda şu uyarılar yer aldı:

Belediyeler, dernek ve vakıflara nakdi yardım yapabilir mi?

Hiçbir şekilde belediyeler dernek ve vakıflara doğrudan parasal kaynak aktaramaz. Zira, Belediye Kanunu'nda hangi giderlerin yapılabileceği açıkça belirlenmiş ve dernek ve vakıflara doğrudan parasal kaynak aktarımına izin verilmemiştir. Tek istisnası amatör spor kulüplerine ilişkindir. Belediye Kanunu'na göre belediyeler yalnızca spor kulüplerine ayni ve nakdî yardım yapma yetkisine sahip.

Belediyeler dernek ve vakıflara taşınmaz tahsis edebilir mi?

Kanunlara göre belediyeler hiçbir şekilde dernek ve vakıflara doğrudan taşınmaz tahsis edemezler. Ancak İhale Kanunu gereği...