03 / 05 / 2024

Belediye daire tapusunu iptal edermi

Belediye daire tapusunu iptal edermi

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşe yazısında bir okuyucusunun belediyenin tapu iptali ile ilgili sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in Posta'daki köşe yazısı;

O ilde 25 yılda 24 daire dönüştü iddialarına yanıt geldi! Kentsel dönüşüm ne durumda?

CHP'nin Eskişehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu’nun ilde 25 senede kentsel dönüşümle sadece 24 daire yapıldığına ilişkin iddialarına yanıt verdi. İşte ayrıntılar...

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu'nun arsalarına imar piyangosu vurdu! 

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu'ya ait olan yaklaşık 16 dönümlük arsalara imar piyangosu vurdu. Söz konusu arsalara 2007 yılında 74 daire inşa edilebilecekken şimdi ise 130 konut inşa edilebilecek.

İstanbul'da 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 evler ile 9 adet iş yeri satılıyor! Belediye açıkladı! Bu fırsat kaçmaz! 

İstanbul ili Güngören Belediye Başkanlığı, İstanbul ili, Güngören ilçesi, Çinçindre Caddesi'nde yer alan 96 adet 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 daire ile 9 adet iş yerini satıyor. Belediye açıkladı! Bu fırsat kaçmaz! 

Tapusunu henüz almamış olanlar dikkat!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, 'Bir sitede oturanlar arasında kat malikleri var. Bir de daire satın almış ama tapusunu almamışlar bulunuyor. Borcu bitince dairesinin tapusunu alacak. Bir ihtilafta, örneğin aidat ödemelerinde bu kişilere takip yapılır mı? Siteye dava açabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Bülent Kerimoğlu 2014'te mühürlediği siteden 12 milyon TL'ye daire mi aldı?

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun, 2014'te Bakırköy Belediyesi tarafından inşaat halindeyken mühürlenen Pruva 34 isimli siteden 12 milyon liraya daire aldığı ortaya çıktı.

İzmit Belediyesi'nden 46.5 milyon TL'ye satılık 115 daire!

İzmit Belediye Başkanlığı tarafından Kocaeli ili İzmit ilçesi Yenidoğan Mahallesi'nde bulunan 115 daire 46 milyon 560 bin TL'ye satışa çıkarıldı...

Melikgazi Belediyesi 60 daire ve 5 iş yerini 30 Nisan'da satışa çıkarıyor!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu yaptığı açıklamada mülkiyeti belediyeye ait olan daire ve iş yerleri için 30 Nisan 2019 Salı günü ihale yapılacağını belirtti.

Melikgazi Belediyesi 60 daire ve 5 iş yerini satışa çıkarıyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu yaptığı açıklamada mülkiyeti Melikgazi Belediyesi'ne ait olan 60 daire ve 5 iş yerinin açık artırma ile satışının yapılacağını söyledi.

Gölcük'e kentsel dönüşüm kapsamında 541 daire yapılacak!

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında inşa edilen yeni sanayi sitesi ve Deniz Evleri hakkında açıklamalar yapı. Proje kapsamında 80 bin metrekarelik alana 541 daire yapılacak.

Melikgazi'de 92 daire 6 dükkan için ihale yapıldı!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kazımkarabekir Mahallesinde 2 blokta 92 daire ile 6 dükkan yapımının kat karşılığı için ihalesinin yapıldığını açıkladı. 

Melikgazi Belediyesi 72 daire ve 3 dükkan yaptıracak!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada Kazımkarabekir Mahallesinde E blokta 72 daire ile 3 dükkanın inşası için ihale yapılacağını dile getirdi.

Kartal Belediyesi tapusunu alan vatandaşlara 2.6 milyon TL ödedi!

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, vatandaşın geçmiş dönem yönetim mağduriyetlerini çözmeyi sürdürüyor. Kartal Belediyesi tapusunu alan vatandaşlara 14 haftada 2.619.122,94 lira ödedi.

Kartal Belediyesi tapusunu alan vatandaşlara 2 milyon TL ödedi!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, vatandaşın yüzünü güldürmeye devam ediyor. Kartal Belediyesi tapusunu alan vatandaşlara 2 milyon TL ödedi.

Belediye daire tapusunu iptal edermi Haberi

Belediye daire tapusunu iptal edermi

Babam 2005'te toprak tapulu bir daire aldı. Binada yedi daire var. Her birinin hissesi 1/7. Ancak 2013'te projesi elime geçti, binanın sığınak, kapıcı dairesi ve yan binalara mesafesi projeye uymuyor. Bu durumda belediye tapularımızı iptal eder mi? • A.K. 



Binanızda toprak tapusu var demek, elinizdeki tapunun kat irtifak tapusu olduğu anlamını taşıyor. Zira kat irtifak tapulannda cinsi hanesinde arsa' yazar. Bu nedenle halk arasında kat irtifak tapusunun adı 'arsa tapusu'dur. Bu büyük çoğunlukla böyledir, ancak gerçekten de tapusu arsaya ait olup bu arsa üzerine kaçak inşaat yapıldığı da olur. Binanın tamamı kaçak olduğu için kat irtifakı kurulamaz. Bina tapulu arsa üzerinde kaçak olarak durur. Bu daha az rastlanan bir durumdur. Çoğunluk, yukanda bahsettiğim gibi kat irtifak tapusudur. Sizin arsa paylannız verildiğine...