09 / 05 / 2024

belediye gayrimenkule el koyma

belediye gayrimenkule el koyma

Ankara’da önce kentsel rekreasyon alanı, ardından da ticari alan ilan edilen arsa için görülen davada Anayasa Mahkemesi mülkiyet hakkının ihlal edildiği yönünde karar aldı.

Hande Erçel Beykoz'daki villasını dekore ettirdi!

Dizi ve reklamlardan elde ettiği tüm kazancı gayrimenkule yatıran güzel oyuncu Hande Erçel, Beykoz'daki villasını dekore ettirdi Erçel Instagram üzerinden reklam paylaşımı yaparak Beykoz'daki villasının dekorasyonunu bedavaya getirdi. 

Ankapark'a verilen süre doluyor: Ankara Büyükşehir Belediyesi el koyabilir!

Milyarlarca TL harcanarak yapılan Ankapark'ın kapısına kilit vurulmuştu. Mansur Yavaş, Ankapark'la ilgili konuştu. Yavaş, "Geçen ayın sonuna kadar işletme bedelini ödemeyince sözleşme gereği bir ay mühlet verildi. Yükümlülüklerini yerine getirmezse, Belediye olarak el koyacağız" dedi...

Bankalar 13 bin 305 gayrimenkule el koydu!

2018'in ilk altı ayında batık krediler 74 milyar lira ile dramatik boyutlara ulaştı.19 bankanın elinde satışa hazır 13 bin 305 adet gayrimenkul bulunuyor.

İBB, Kadıköy Belediyesi'nin otoparkına el koydu!

Kadıköy Belediyesi’nin kullandığı Hasanpaşa'daki otoparka, İBB ekipleri otoparka el koydu. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu "Bize yapılan bir tebligat yok. Bu kindar bir tavır bu tavırla kamu yönetilemez" dedi. 

Düzce Eski Sanayi Sitesi el birliğiyle dönüşecek!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş Eski Sanayi Sitesi esnafı ile Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında konuştu. Keleş “Dönüşümü el birliği ile özellikle esnaf kardeşlerimizle birlikte gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Roma Belediye Başkanı mültecilere ev verecek!

Roma Belediye Başkanı Virginia Raggi , 31 Ekim itibarıyla mafyanın elinden alınarak el konulmuş 200 bin bina ve villalara sığınmacının yerleştirileceğini belirtti...

OHAL kapsamında 5 bin 615 gayrimenkule el konuldu!

Bakanlık, OHAL kapsamında kanun hükmünde kararnamelerle el konulan kapatılan kurumların listesini çıkardı. Şimdiye kadar 4 bin 722 kurum ve kuruluş kapatıldı ve 5 bin 615 taşınmaz milli emlak otomasyon sistemine girildi.

FETÖ'ye ait 13 milyar liralık gayrimenkule el konuldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) el konulan taşınmazlarına ilişkin açıklama yaptı. Özhaseki,13 milyar liralık gayrimenkule el konulduğunu söyledi.

Kamulaştırmasız el atma vekalet ücreti 2016!

Bir gayrimenkule kamulaştırmasız el atma suretiyle el konulan malikler, dava açarak bedel tazminatı talep edebiliyor. Peki, kamulaştırmasız el atma davalarında avukata ne kadar ücret ödenir?

Sakarya 2. El Oto Galericileri Sitesi için geri sayım başladı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehrin merakla beklediği 2. El Oto Galericileri Sitesi Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Muratpaşa Belediyesi'ne kamulaştırmasız el atma haczi!

Vatandaş kamulaştırmasız el atma nedeniyle açtığı davaları kazandı. İcra memurları, Muratpaşa Belediye Başkanı'nın makam odası ve hukuk servisindeki eşyaları haczetti .

Ankara Yenimahalle Belediye binası yenileniyor!

İlçeye sosyo-kültürel ve sportif merkezler kazandıran Yenimahalle Belediyesi şimdi de belediye binasına el attı. Belediye binasının tüm katlarını yenileyen Yenimahalle Belediyesi, dış cephe tadilatına girdi.

Yenimahalle Belediyesi, belediye binasını yeniliyor!

Yenimahalle Belediyesi şimdi de belediye binasına el attı. Belediye binasının tüm katlarını yenileyen Yenimahalle Belediyesi, dış cephe tadilatına girdi.

belediye gayrimenkule el koyma Haberi

belediye gayrimenkule el koyma

Belediyelerin sıklıkla kullandığı ‘hukuki el atma' yoluyla vatandaşın gayrimenkulüne el koyma uygulaması Anayasa Mahkemesi tarafından frenlendi. Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; Anayasa Mahkemesi, kamulaştırma ödememek için Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) hukuki el atma yöntemiyle 2013'te el koyduğu vatandaşın arazisinde mülkiyet hakkının ihlal edildiğine yönelik karar aldı. Karar hala süren binlerce dava için emsal karar niteliği taşıyor. 

TAZMİNAT İSTEDİ

ABB tarafından, Yenimahalle İlçesi Yuva köyünde yer alan ve tamamı vatandaşlara ait olan 45 bin 656 metrekarelik alanı 1997'de kentsel rekreasyon alanı ilan edildi. Arsada hissesi bulunan bir vatandaş, kamulaştırmasız el atma sebebiyle kendisine tazminat ödenmesi talebiyle dava açtı. Vatandaş davayı 2012'dekazandı. Fakat belediye de bu dava aracılığıyla mahkemeden arsadan bir miktar payı kendi adına kaydettirilmesi yönünde karar aldırdı. Arsanın tapuya tecili...