21 / 05 / 2024

belediye İşgal harcı

belediye İşgal harcı

Belediye sınırları içinde bulunan yerlerden herhangi birinin satış yapmak veya sair maksatlarla ve yetkili mercilerden usulüne uygun izin alınarak geçici olarak işgal edilmesi durumunda harç tahsil ediliyor. Peki, işgal harcı nedir?

Tahir Büyükakın: Millet Bahçeleri için büyük emek harcıyoruz!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın yaptığı açıkladama “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile yakın bir şekilde çalışarak kentimize kazandıracağımız Millet Bahçesi projeleri için de büyük emek harcıyoruz." dedi.

Yeni yapılar inşaat ve imar harcından muaf!

İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa yürürlüğe girdi. Yapılacak yapılara ilişkin ruhsat ve izinler, Belediye Gelirleri Kanunu'na göre alınan bina inşaat harcı ve imarla ilgili harçlardan da muaf olacak. 

Nişantaşı’ndaki kaldırımı işgal eden yapılar yıkılıyor!

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, ilçedeki kaldırımı işgal eden yapıların yıkım çalışmalarını başlattı. Yayaların geçişini engelleyen masa ve sandalyeler kaldırılıyor, kaldırım üzerinde bulunan yapıları da iş makineleri ile yıkılıyor.

İsrail, Batı Şeria'da bir belediye başkanının evini yıktı!

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinli bir belediye başkanının evini ve bir istinat duvarını yıktığı bilgisi açıklandı. 

İskan harcı hesaplama 2016!

Bir arsa üzerinde inşa edilen binanın ruhsatlı projesine uygun olarak inşa edilip edilmediğinin tespiti Belediye İmar Birimi çalışanları tarafından yapılıyor. Peki, iskan harcı 2016 ne kadar? İşte iskan harcı hesaplama 2016 örneği..

Belediye ifraz harcı ne kadar?

Tapuda ayırma işlemi olan ifraz ile tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz birden fazla parçaya ayrılabiliyor. Bunun için belli oranda harç ödemesi yapılıyor. Peki, belediye ifraz harcı ne kadar?

Van İpekyolu'nda yapı ruhsatı harcı alınmayacak!

Van'ın İpekyolu Belediye Meclisi, mayıs ayı meclis toplantısında bir dizi yeni kararlara imza attı. Belediye meclisi, deprem mağdurlarına yardımcı olmak ve kentsel dönüşüme katkı sunmak için yapı ruhsat harcının alınmayacağı kararını aldı.

1994 yılında MİT arazisini işgal etmişler!

1994 yılında Sarıyer'de Milli İstihbarat Teşkilatı'na ait 110 dönümlük arazisi gecekonducular tarafından işgal edilmiş. Araziye yapılan 30 gecekondu Belediye görevlileri ve çevik kuvvet polisinden oluşan yıkım ekibi tarafından yıkılmış.

Belediye işgaliye bedeli nedir?

Belediyelerin gelirleri arasında yer alan belediye işgaliye bedeli nedir? İşgal Harcını, işgali harca tabi yerleri 52 nci maddede yazılı maksatlarla işgal edenlerin ödemekle mükellef olduğu işgaliye harcı ne kadardır?

İnşaat ruhsat harcı 2015 ne kadar?

Belediye sınırları içerisinde yer alan bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlanılması için belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Ruhsat, gerekli harç bedellerinin ödenmesi durumunda veriliyor. Peki, inşaat ruhsat harcı 2015 ne kadar?

2015 yılında iskan harcı ne kadar?

Belediye sınırları içerisinde yer alan arsalar üzerinde inşa edilen yapıların kullanılabilmesi için belediyeden kullanma izninin alınması gerekiyor. Peki, iskan nasıl alınır? 2015 yılında iskan harcı ne kadar?

İşgal harcı tarifesi 2014!

Belediye sınırları içinde bulunan yerlerden herhangi birinin satış yapmak veya sair maksatlarla işgal edilmesi durumunda belli tarifelerde işgal harcı ödeniyor. İşte işgal harcı tarifesi 2014..

İşgal harcı ne zaman ödenir?

Belediye sınırları içinde bulunan yerlerden herhangi birinin, satış yapmak veya sair maksatla ve yetkili mercilerden usulüne uygun izin alınarak geçici işgal edilmesi, işgal harcına tabi tutuluyor. Peki, işgal harcı ne zaman ödenir?

belediye İşgal harcı Haberi

belediye İşgal harcı

İşgal harcı nedir?

Belediye gelirleri arasında işgal harcı da yer alıyor. Belediye sınırları içinde bulunan aşağıdaki yerlerden herhangi birinin satış yapmak veya sair maksatlarla ve yetkili mercilerden usulüne uygun izin alınarak geçici olarak işgal edilmesi, İşgal Harcına tabi tutuluyor.


1. Pazar veya panayır kurulan yerlerin, meydanların, mezat yerlerinin her türlü mal ve hayvan satıcıları tarafından işgali,


2. Yol, meydan, pazar, iskele, köprü gibi umuma ait yerlerden bir kısmının herhangi bir maksat için işgali,


3. Motorlu kara taşıtlarının park etmeleri için il trafik komisyonlarının olumlu görüşü alınarak belediyelerce şehir merkezlerinde tesis edilen ve işletilen mahallerin çalışma saatleri içinde, taşıtlar tarafından işgali (Bisiklet ve motosikletler hariç)


İşgal Harcını, işgali harca tabi yerleri 52 nci maddede yazılı maksatlarla işgal edenler ödemekle mükelleftir.


Aşağıda gösterilen kara taşıtlarının işgalleri İşgal...