20 / 05 / 2024

Belediye meclis toplantıları

Belediye meclis toplantıları

Posta Çukurova GAP Gazetesi köşe yazarı olan İsmail Güneş bugünkü yazısında ''Belediye meclislerinde neden hep imar konuşulur?'' sorusuna cevap buldu. İşte Güneş'in o yazısı...

Kocasinan Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı'nda imar konuşuldu!

Kocasinan Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar yönetiminde yapılacan meclis toplantısında 12 gündem maddesi konuşularak karara bağlandı.

Gürpınar Siteler Bölgesi Kentsel Dönüşüm toplantıları tamamlandı!

Beylikdüzü Gürpınar Siteler Bölgesi'nde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları için Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, mahalle sakinleriyle gerçekleştirdiği toplantıları tamamladı. 

Kırıkkale 2021'in ilk meclis toplantısında imar planları konuşuldu!

Kırıkkale Belediye Meclisi Ocak ayı meclis toplantısında kent içerisindeki imar planlarını tartıştı. 

Gebze Belediye Meclisi'nde 'imar değişikliği' mesaisi!

AKP'li Gebze Belediye Başkanı, İçişleri Bakanlığı tarafından meclis toplantılarını 3 ay erteleme kararı karşısında meclisi 'imar değişikliği' nedeniyle olağanüstü toplantıya çağırdı.

Avcılar’da imar plan notu değişikliğine İBB'den onay!

Silivri depreminden sonra hızla Avcılar Belediye Meclis toplantısında oy birliği ile kabul ediip İBB Meclisine gönderilen imar plan notu değişikliği dünkü meclis toplantısında onaylandı.

Esenler Belediye Meclisi 2 Mart’ta toplanıyor!

Esenler Belediye Meclisi'nin Mart ayı meclis toplantıları 2 Mart Pazartesi günü 15.00'te Esenler Belediye Başkanlığı Hizmet Binası’nda, gerçekleştirilecek.

Ereğli Belediye Meclis’inde kampüs inşaatı imar planı onaylandı!

Zonguldak Ereğli Belediye Meclis Toplantısı’nda Eski Devlet Hastanesi Alanına yapılacak olan kampüs inşaatı için imar planı oylandı ve imar planı oybirliği ile kabul edildi.

Esenler Belediye Meclisi 2 Eylül'de toplanıyor!

Esenler Belediye Meclisi'nin Eylül ayı meclis toplantıları 2 Eylül Pazartesi günü 15.00'te gerçekleştirecek.

Esenler Belediye Meclisi 6 Mayıs'ta toplanacak!

Esenler Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı meclis toplantıları 6 Mayıs 2019 Pazartesi günü itibariyle başlıyor. İlk oturum, 6 Mayıs Pazartesi saat 15.00'de gerçekleştirilecek.

Sultanbeyli Belediyesi Nisan ayı Meclis toplantısı gerçekleşti!

31 Mart seçimlerinden sonra Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin başkanlığında ilk meclis toplantısı yapıldı.

Kütahya Belediyesi 2019'un ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi!

Kütahya Belediyesi Yeni Hizmet Binasının Meclis Üyelerine tanıtımı ve 2019'un ilk Belediye Meclis toplantısı yapıldı.

Esenler Belediye Meclisi 7 Ocak'ta toplanıyor!

Esenler Belediye Meclisi'nin Ocak ayı meclis toplantıları 7 Ocak 2019 Pazartesi günü itibariyle başlıyor. İlk oturum, 7 Ocak Pazartesi günü saat 15.00'de yapılacak.

Esenler Belediye Meclisi 3 Aralık'ta toplanıyor!

Esenler Belediye Meclisi'nin Aralık ayı meclis toplantıları 3 Aralık Pazartesi günü itibariyle başlıyor. İlk oturum, 3 Aralık Pazartesi günü saat 15.00'de gerçekleştirilecek.

Belediye meclis toplantıları Haberi

Belediye meclis toplantıları

Geçen haftaki yazımızda milletvekillerimizin meclis faaliyetlerini ele almıştım. Okuyucularımız konuyla ilgili çok sayıda yorum ve geri dönüşte bulundular. İlgilerine ve hassasiyetlerine teşekkür ediyorum. Konunun özü seçmen ve seçilen arasındaki ilişkinin sürekli olmasının ve denelim fonksiyonunun yine seçmene düştüğünün vurgulanmasıydı. Ancak bu bağın yeterince oluşmaması nedeniyle çoğu kez önyargılarımız kanaatlerimizi oluşturuyor. Bugün yaşamımızda yediden yetmiş yediye sunulan hizmetler nedeniyle herkesi ilgilendiren hizmetler sunan kurumların başındı gelen belediyeler ve meclis faaliyetlerine göz atacağız. İlk olarak Büyükşehir Belediye Meclisini ele alacağım. Büyükşehir Meclisi bir anlamda o ilin yerel parlamentosu niteliğindedir. Dolayısıyla yerel meclis en üst düzeyde o kentin sorunlarını ele alan karara bağlayan ve çözümler üreten yerdir. Mecliste konuşulan konular şehrin genel eğilimlerini, önceliklerini, beklentilerini, sorunlarını anlamamız konusunda bize yardımcı olur. Aralık...