03 / 05 / 2024

Belediye Meclis üyeleri

Belediye Meclis üyeleri

Bursa’nın İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, mezar değil, depreme dayanıklı binalar inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

Antalya'da belediye Meclis Üyesi, imar müdürünü savcıya şikayet etti!

Antalya'nın Akseki ilçesi MHP’li Belediye Meclis Üyesi Cenk Doğru, Akseki’nin Cevizli ve Bademli Mahalleleri sınırlarında yer alan kaçak yapılaşmayla ilgili işlem yapmadığı ididalarıyla Belediye İmar Müdürü İbrahim Yıldız hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet etti.

İYİ Parti’den olası İstanbul depremine ilişkin belediyelere soru önergesi!

İzmir’de yaşanan deprem felaketinin ardından İYİ Parti’nin İstanbul’da grubu bulunan 27 ilçedeki belediye meclis üyeleri, ortak bir metin ile meclis üyesi oldukları belediyeye soru önergesi sunmaya karar verdi. Önergede, 3 sorunun yanıtlanması talep edildi. 

Afyonkarahisar'da istimlak edilen bina yıkıldı!

Afyonkarahisar’da Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, belediye meclis üyeleri Abdullah Yıldız ve Veli Özcan ile birlikte Cumhuriyet Meydanında yapılan çalışmaları kapsamında istimlak edilen binanın yıkım çalışmalarını yerinde inceledi…

Osmangazi Kent Meydanı, Bursa'nın çehresini değiştirecek! 

Bursa Osmangazi Belediye Meclis Üyeleri, inşaat çalışmaları süren Osmangazi Meydanı'nın şantiyesini ziyaret etti. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bursa için çok önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Her anlamda büyük bir iş yapıyoruz" dedi...

Ereğli Belediye Meclis’inde kampüs inşaatı imar planı onaylandı!

Zonguldak Ereğli Belediye Meclis Toplantısı’nda Eski Devlet Hastanesi Alanına yapılacak olan kampüs inşaatı için imar planı oylandı ve imar planı oybirliği ile kabul edildi.

Manisa'da meclis üyeleri ve STK'lara imar planı çalışmaları anlatıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve şehir merkezinde 1989'dan beri yapılmayan Manisa Merkez imar planları belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine anlatıldı.

Engin Taşdemir: Belediye başkanları emlakçılık yapıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyeleri basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan CHP Meclis üyesi Engin Taşdemir, “Belediye yetkililerinin tek görevi sadece arsa satmak mı. Kendilerine emlakçılığı meslek edindiler” diye konuştu.

Mete Memiş Bayburt'ta tamamlanan projeleri inceledi!

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Belediye Meclis Üyeleri ile beraber yapımı tamamlanan ve devam eden çalışmaları inceledi.

Trabzon Tonya'ya dev hizmetler geliyor!

Trabzon Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Belediye Meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarıyla toplantı gerçekleşti. Beşel toplantıda, projelerden ve yatırımlardan bahsetti.

TOKİ Bünyan'da 216 yeni konut inşa ediyor!

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, AK Parti Bünyan İlçe Başkanı Savaş Gökçe ve Belediye Meclis üyeleri Bünyan’da inşa edilecek olan 216 konutluk projede incelemelerde bulundular.

Gölcük Değirmendere'ye 200 yataklı hastane geliyor!

Gölcük Belediye Meclisi Mart Ayı toplantısı gerçekleştirildi. CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, Değirmendere’ye yapılacak hastaneyle ilgili soruları yanıtladı. Bölgeye 200 yataklı yeni hastane yapılacak.

Adana Forum AVM'nin imar düzenlemesi iptal edildi!

Adana Büyükşehir Belediyesi yılan hikayesine dönen Forum AVM'yle ilgili imar düzenlemesini İçişleri Bakanlığının soruşturma açılması izni vermesi üzerine iptal etti. Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri soruşturma geçirmemek için son imar düzenlemesini iptal etti.

Sakarya Erenler kentsel dönüşümde 2. Etap temeli atıldı!

Erenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ikinci etap çalışmaları başladı. İkinci etapta ilk temelin beton dökülmesi çalışmalarına Belediye Meclis Üyeleri de katılarak incelemelerde bulundu.

Belediye Meclis üyeleri Haberi

Belediye Meclis üyeleri

Başkan Osman Sargın, İmar Komisyonu, Belediye Meclis üyeleri, İmar İşleri Müdürlüğü personeli, mimar ve inşaat mühendisleri ile bir araya geldi. İzzet Peşte Su sporları Kamp ve Eğitim Merkezi’ndeki toplantıda, 1/5000 ölçekli imar değişikliklerin ne zaman tamamlanacağı hususları konuşuldu.

Sargın, " İznik’i yeniden imar ederken, insanlığa vizyon projeler sunmalıyız. İnsanlığa mezarlık değil, güvenli ve güzel projelerle hitap etmeliyiz. Deprem bölgesinde bulunan ilçemize sağlam binalar inşa etmeliyiz. İznik’in sur içi imarı 1400 yıllık bir mimariye sahiptir. İznik’teki İmar durumu Roma ve Bizans dönemine ait bir altyapıya mevcut. Yapacağımız projeleri de bu altyapı ölçeğinde değerlendirerek orijinale uygun yapmalıyız. Bunun yanında planlamada kuzey kısımda 3 kata ait olan emsal 1.05 ile bunu 12 azami olmak üzere artış yaptık. Adalarda kat sayısı sabit olarak kaldı...