29 / 04 / 2024

Belediye otobüsü

Belediye otobüsü

1967 yılında İETT, İngiltere'den 50 tane iki katlı otobüs ve 50 tane de römorklu otobüs satın alacakmış. İstanbullular, Londra otobüsü olarak bilinen iki katlı otobüslerle seyahat edecekmiş.

Ankara'ya otobüs fabrikası kurulacak! 

Ankara Çubuk'a otobüs fabrikası kurulacak. Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, fabrikanın ilçe ekonomisine önemli bir katkı sunacağını söyledi.

İzmir Çeşme'ye otobüs terminali geliyor!

Kentteki çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme için başlattığı belediye hizmet binası ve  otobüs terminalinin proje çalışmalarını tamamladı.

Taşköprü Şehirlerarası Otobüs Terminali açıldı!

Kastamonu Taşköprü Belediyesi tarafından inşa edilen Şehirlerarası Otobüs Terminali açıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, 2009 yılından beri en iyi hizmeti yapabilme gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

Menteşe Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde son durum!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe ilçesinde hayata geçirilen şehirlerarası otobüs terminaliyle ilgili açıklamalar yaptı.

Ceyhun Çorbacı, yeni Taşköprü Otobüs Terminali inşaatını inceledi!

Taşköprü Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhun Çorbacı, yapımı devam eden Yeni Taşköprü Otobüs Terminali’ni inşaatını inceledi..

Osmancık Otobüs Terminali Ekim’de açılıyor!

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin açılışının Ekim ayında gerçekleştirileceğini söyledi.

Şanlıurfa Viranşehir Şehirlerarası Otobüs Terminali açıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde yapımı tamamlanan Viranşehir Şehirlerarası Otobüs Terminali açıldı. Törenle açılan terminalin açılışına Belediye Başkanı Nihat Çiftçi katıldı.

Kastamonu Taşköprü otobüs terminaline kavuşuyor!

Taşköprü Belediyesi, ilçe için önem arz eden projeleri tek tek hayata geçirmeye son sürat devam ediyor. Belediye Cuma pazarı yanında bulunan giysi pazarının olduğu alanda modern şehirlerarası otobüs terminali binası için ihaleye çıktı.

Bilecik Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde sona doğru!

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, yapımında sona yaklaşılan otobüs terminalinde incelemelerde bulundu. Çevre düzenlemesi ve bağlantı yolları hakkında teknik ekiple birlikte incelemelerde bulunan Başkan Yağcı, açıklamalarda bulundu

Düzce Otobüs Terminali'nde son dokunuşlar!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Darıcı mahallesinde yapımı tamamlayan ve yakın zamanda resmi açılışı yapılacak olan Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminalinde son durumu gözden geçirdi.

Bingöl'de otobüs terminali kirası 10 bin TL düştü!

Belediye tarafından daha önce 30 bin TL'ye ihaleye çıkarılan ancak alıcı çıkmayan şehirlerarası otobüs terminali için istenen bedel 20 bin TL'ye düşürüldü.

Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali ay sonunda açılıyor!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, ay sonuna kadar açılışı yapılacak olan Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki son çalışmaları inceledi.

Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali 27 Ekim'de açılacak!

Düzce Belediyesi ‘Şehirlerarası Otobüs Terminali’ açılışa doğru gün saymaya başladı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş terminalin açılışı olarak 27 Ekim tarihini işaret etti.

Belediye otobüsü Haberi

Belediye otobüsü



İKİ katlı Londra otobüslerinde 76 yolcu için oturacak yer bulmaktadır. Yukarıdaki kısma, bir merpenle çıkılmaktadır. Çok kullanışlıdır ve hareket kabileyeti büyüktür.


İstanbullular yakında 2 katlı otobüslerle seyahat edecek.


Ayrıca 50 tane de römorklu otobüs satın alınıyor.


  Pek yakında İstanbul caddelerinde, Londra'nın iki katlı belediye otobüsleri dolaşacak ve yolcuları bir yerden diğer yere taşıyarak mevcut taşıt sıkıntısını hafifletmeye çalışacaktır.


  İETT Genel Müdürlüğü'nün İngiltere'deki bir şirketle yaptığı müspet sonuç vermiştir. İki katlı otobüslerden elli tane getirilecektir. Ayrıca, arkasında römorku bulunan otobüslerden de satın alınacaktır. bu römorklar da aynen otobüs kadar yolcu alacaktır. Römorklu otobüslerin, büyük yolcu kesafeti bulunan uzak semtlerde çalıştırılması düşünülmektedir....