05 / 05 / 2024

Belediye rayiç bedelini öğrenmek istiyorum

Belediye rayiç bedelini öğrenmek istiyorum

Belediye rayiç bedeli, gayrimenkullerin güncel piyasa koşullarındaki alım satım bedelini gösteriyor. Peki, belediye rayiç bedeli nasıl öğrenilir? Belediye rayiç bedeli öğrenmek için gerekenler bu haberde...

Rayiç bedel nedir, nasıl hesaplanır?

Rayiç bedel, gayrimenkul alım satımlarında söz konusu mal varlığının bedelini belirlemektedir. Peki, rayiç bedel nasıl hesaplanır? Kim belirler, hangi kriterlere bakılır? İşte detaylar...

Sultangazi'de 40 yıllık tapu sorunu yüksek rayiç bedele takıldı!

Sultangazi'de 40 yıldır tapularını almak için bekleyen gecekondu sahipleri, belediye tarafından belirlenen rayiç bedelin yüksekliği sebebiyle mağdur durumda.

Ev alacaklar dikkat! Bu yazıyı okumadan geçmeyin!

Ev almaya karar verdikten sonra dikkat etmeniz gereken birçok nokta bulunuyor. İlk yapmanız gereken söz konusu daireyle ilgili belediye rayiç bedelini öğrenmek.

Beşiktaş Belediyesi kamulaştırma bedelini ödemediği için icralık oldu!

Beşiktaş Belediyesi, arazi kamulaştırma bedelini ödemediği gerekçesiyle icralık oldu. İcra memurları belediye binasında tespitlerde bulundu.

Rayiç bedel ile tapu kaydı arasında ortaya çıkan vergi kaybı önlenecek!

Gayrimenkul satışlarında devletin vergi kaybı önlenecek. Bunun için belediye rayiç bedel ile tapu kaydı arasındaki farka bakılırken, konut satışında tapuda gösterilen tutarın esas alınması planlanıyor.

1999 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı Boğaziçi Köprüsü'nü istemiş!

1999 yılında Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Boğaziçi Köprüsü'nü Bayındırlık Bakanlığı'ndan istemiş. İstanbulluların köprünün bedelini defalarca ödediğini söyleyen Gürtuna, intiharı çağrıştırdığı için köprünün renginin de değiştirileceğini söylemiş.

Evin rayiç bedeli nereden öğrenilir?

Tapu dairesinde ödenecek harçlar, taşınmaz malın rayiç bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, evinizi satmak istediğinizi ancak rayiç bedelini bilmediğinizi düşünelim. Peki, evin rayiç bedeli nereden öğrenilir?

Rayiç bedel sorgulama!

Rayiç bedel, taşınmaz malın değeri oluyor. Peki, taşınmaz malınızın rayiç bedelini bilmediğinizi ve öğrenmek istediğinizi düşünelim. Rayiç bedel sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte rayiç bedel sorgulama..

Muğla'da 2B rayiç bedelleri eylemi yapıldı!

Ortaca ilçesinde kamuoyunda "2B" olarak bilinen, orman vasfını kaybetmiş hazine arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan vatandaşlar, eylem yaptı. Vatandaşlar, taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlarla, belirlenen rayiç bedellerine tepki gösterdi.

Rayiç bedel gerçek değer farkı!

Alım satım sırasında yapılan bazı hileler de konut tüketicilerini ileride sıkıntıya sokmaktadır. Bu hilelerden biri de emlak vergisine esas belediye rayiç bedeli gerçek bedel farkıdır. Avukat Kadir Kurtuluş konuyu şöyle değerlendirdi...

Tapuda evinizin değerini gerçek değer üzerinden göstermeye dikkat edin!

Alım satım sırasında yapılan bazı hileler de konut tüketicilerini ileride sıkıntıya sokmaktadır. Bu hilelerden biri de emlak vergisine esas belediye rayiç bedeli gerçek bedel farkıdır. Avukat Kadir Kurtuluş konuyu şöyle değerlendirdi...

Milli emlak devir ve terk işlemleri!

Kamu malları ve hakların bütününe milli emlak deniyor. Bu alanlarda hak sahibi olan kimseler tespit edilen rayiç bedelini ödeyerek milli emlak taşınmazına sahip olabiliyor. İşte, milli emlak devir ve terk işlemleri!

Arazi fiyatları kızdırdı! Zonguldak'ta 2B eylemi!

Zonguldak'ta, halk arasında 2B olarak bilinen, orman vasfını kaybetmiş hazine arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan Tepebaşı Mahallesi sakinleri eylem yaptı. Grup, kendilerine gönderilen tebligatları yaktı.

Belediye rayiç bedelini öğrenmek istiyorum Haberi

Belediye rayiç bedelini öğrenmek istiyorum

Belediye rayiç bedeli nasıl öğrenilir?

Belediye rayiç bedeli, gayrimenkullerin güncel piyasa koşullarındaki alım satım bedelini gösteriyor. Bu bedel, belediyelerden öğrenilebiliyor. Peki, belediye rayiç bedeli nasıl öğrenilir? Belediye rayiç bedeli öğrenmek için neler gerekli?


Belediye rayiç bedelini öğrenmek..

Konutun veya bir arsanın rayiç bedelini öğrenmek için o gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye gidilmesi gerekiyor.


Gayrimenkule ait ada ve parsel bilgilerinden veya ad ve soyada göre emlak beyanlarından bakılarak bulunduğu mahalle, cadde ve sokak bilgilerine göre gayrimenkulün o yılki rayiç bedel ve arsa birim değeri öğrenilebiliyor. 


İsteyenler rayiç bedelini, belediyeyi telefon ile arayarak da öğrenilebiliyor.


Gayrimenkullerin rayiç bedelini etkileyen unsurlardan bazıları şu şekilde sıralanıyor:


- Önemli konut projeleri,

- Alışveriş merkezleri, 

- Dükkanlar, 

- Eğlence merkezleri 

- Eğitim merkezleri,

- Merkezi lokasyon,

- Yaşayan nüfusun sosyo–ekonomik durumu. 


Konutun rayiç...