08 / 05 / 2024

belediye Şifai imar durumu

belediye Şifai imar durumu

Bilindiği üzere belediyelerin ilgili biriminden öğrenilebilen imar durumları Şifai, Yazılı ve Çizili imar durumu olmak üzere 3’e ayrılıyor. Peki, şifai imar durumu nedir? İşte yanıtı...

İzmir Harmandalı'da imar sorunu çözüme kavuşuyor!

İzmir Çiğli Belediyesi, Harmandalı'da uzun zamandır çözüme kavuşması beklenen imar sorunlarında mutlu sona ulaşıyor. Belediye yeni imar planları düzenlemesini İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdi. 

Fuat Pamukçu: İmar müdürlükleri işleri uzaktan yürütülmeli!

GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Pamukçu yaptığı açıklamada, "Bu dönemde kamu, belediye ve imar müdürlükleri işlerinin uzaktan yürütülmeye devam etmesi gerekli" dedi.

Türker Proje'nin Kartal arazisinin imar planları Belediye Meclisi'nde görüşülecek!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme A.Ş'nin, Kartal arazisinin imar planı tekliflerinin 2-6 Mart 2020 tarihlerinde Kartal Belediye Meclisi'nde görüşülmesine karar verildi...

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı Meclisi'nde imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ne imar planı çağrısı!

Ankara Boztepe Mahalle muhtarı Ali Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde reddedilen imar planı için çağrıda bulundu. Muhtar Yıldırım; “Bizi bu manzaradan kurtarın” dedi.

Ereğli Belediye Meclis’inde kampüs inşaatı imar planı onaylandı!

Zonguldak Ereğli Belediye Meclis Toplantısı’nda Eski Devlet Hastanesi Alanına yapılacak olan kampüs inşaatı için imar planı oylandı ve imar planı oybirliği ile kabul edildi.

Kemer Belediye Meclisi’nin Şubat toplantısında imar planları oylandı!

Kemer Belediye Meclisi’nin Şubat ayı Toplantısı gündeminde imar planı konuşuldu. Toplantıda Belediye Avukatı Umut Güneş, Kemer Belediyesi'nin gayrimenkulleri hakkında meclise bilgi aktardı.

İzmit Belediye Meclisi'nde Ekşi ailesine ait bina için imar izni oylaması!

İzmit Belediye Meclisi’nde 9’uncu gündem maddesi olan kat izni görüşülecek. Ekşi ailesine ait olan binaya 8 kat için imar izni isteniyor!

Çatalca Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında imar konuşuldu!

Çatalca Belediye Meclisi'nin 2020 Yılı Şubat Ayı Toplantısının 1. Birleşiminde imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısının IV. Birleşiminde imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

Keşan Belediye Meclisi'nin gündeminde imar var!

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu başkanlığında düzenlenen Keşan Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı Toplantısı'nda imar planları görüşüldü.

Çatalca Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Çatalca Belediye Meclisi'nin 2019 yılı Kasım ayı toplantısının 2. Birleşiminde imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

Avanos Belediye Meclisi'nde imar ağırlıklı gündem maddeleri görüşülecek!

Avanos Belediye Meclisi'nin Kasım ayı toplantısı Salı günü gerçekleştirilecek. Toplantıda imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşulacak.

belediye Şifai imar durumu Haberi

belediye Şifai imar durumu

Şifai imar durumu nedir?

Şifai imar durumu, bir arsanın hangi alanda kaldığı, yola vb. alanlara terklerinin olup olmadıkları, kaç kat yapılaşmaya ve hangi yapı nizamına haiz olduklarını gösteriyor.


Belediyenin Plan ve Proje Müdürlüğünün Planlama Bürosuna tapu fotokopisi ile gelen vatandaşlar arsalarının hangi alanda kaldığı, yola vb. alanlara terklerinin olup olmadıkları, kaç kat yapılaşmaya ve hangi yapı nizamına haiz olduklarını öğrenebilirler.


Buna karşın bazı belediyeler, sınırları içinde kalan ve Uygulama İmar Planı bulunan parsellerin İmar Durumu hakkında genel bilgileri İnteraktif İmar Durumu Sorgulama sayfasından sorgulatma imkanı sunuyor.


Bu sistemde İmar arşivinin dijital ortamda kayıt altına alınarak oluşturulan elektronik arşiv sistemiyle dosyaları fiziksel olarak arşivden çıkarmaya gerek kalmaksızın, dosyalara hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşılması sağlanmıştır. 


Ayrıca bu sistem ile “şifahi dosya inceleme” birimiyle vatandaşın da...