25 / 07 / 2024

Belediye sosyal etkinlik merkezi açma yetkisi

Belediye sosyal etkinlik merkezi açma yetkisi

687 sayılı KHK ile öğrenci etüt merkezlerinin kapatılmasına ve belediyelere sosyal etkinlik merkezi açma yetkisinin verilmesi hususu meclis gündemine taşındı..

Belediye başkan adaylarına çağrı: Halkın sorunu barınma! Kiralık sosyal konutlar için çalışın!

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, barınma sorununu işaret etti ve belediye başkan adaylarına çağrıda bulundu. Mustafa Sarıgül, kiralık sosyal konutlar yapmaları tavsiyesini verdi. İşte o açıklama...

Sosyal konutların kiralama ve satışı için belediye başkanına yetki verilmesi teklifi reddedildi!

İBB Meclisi'nde sosyal konutların kiralama ve satışı için belediye başkanına yetki verilmesiyle ilgili teklif dördüncü kez reddedildi.

Kuzey Yakası nerede?

Emlak Konut projesi olan Kuzey Yakası İstanbul Başakşehir’de ofisler yarın satışa çıkıyor. Projede 373 adet ofis, ticari ve otelin yanı sıra birçok sosyal etkinlik alanlarına da yer veriliyor.

Belediyelere verilen sosyal etkinlik merkezi açma yetkisi TBMM'de!

687 sayılı KHK ile öğrenci etüt merkezlerinin kapatılmasına ve belediyelere sosyal etkinlik merkezi açma yetkisinin verilmesi hususu meclis gündemine taşındı..

Malatya Balaban eski belediye binası sosyal tesis oldu!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Darende’ye bağlı Balaban’da eski belediye binasında tadilat yaptı ve binayı çok amaçlı sosyal tesis haline getirdi.

Eyüp Karadolap'ta sosyal etkinlik alanı talebi!

İstanbul'un Eyüp İlçesi'ne bağlı Karadolap Mahallesi'ne yapılmak istenen camii inşaatına karşı mahalleliden sosyal etkinlik alanı talebi geldi.

Çanakkale'de sosyal tesis çalışmaları hızlandı!

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kent Konseyi, muhtarlar ve ilgili sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek “Belediye Sosyal Tesisleri ve İl Halk Kütüphanesi alanına Kültür Bakanlığınca hazırlanan taslak proje hakkında” görüş alışverişinde bulundu.

Konyaaltı Belediyesi yeni projeler için hazır!

Konyaaltı Belediyesi, 5 ayrı muhtarevi, kapalı semt pazar yeri, anfi tiyatro ve kırsal bölgeler için sosyal etkinlik alanı projeleri için ihale sürecini başlatıyor.

İşte Antalya Konyaaltı'nda ihaleye çıkacak projeler!

Konyaaltı Belediyesi, 5 ayrı muhtarevi, kapalı semt pazar yeri, anfi tiyatro ve kırsal bölgeler için sosyal etkinlik alanı projeleri için ihale sürecini başlatıyor.

Kepez Park Varsak Kompleksi'ndeki sinema yarın açılıyor!

Antalya'nın ilkleri olan tam olimpik yüzme havuzu ve Masal Parkı'nın olduğu Kepezpark Varsak Kompleksi'ne yapıldı. 4 salondan oluşan tesis, Varsak bölgesinin sosyal etkinlik ihtiyacına da cevap verecek.

DemirDöküm Sosyal Sorumluluk Kulübü'nden 2 yeni etkinlik!

DemirDöküm Sosyal Sorumluluk Kulübü “Sağlık Haftası kapsamında bisiklet turu ve doğa yürüyüşü olmak üzere iki etkinlik gerçekleştirdi. DemirDöküm çalışanları 12 km’lik zorlu bir yürüyüş rotasını tamamladı.

Karabük Çerçiler Sosyal Yaşam Merkezi'nin temeli atıldı!

KARABÜK'te, Çerçiler Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi'nin temeli törenle atıldı. Karabük Belediyesi tarafından kentte 21.'si yaptırılacak yaşam merkezinin temel atma törenine Belediye Başkanı Rafet Vergili, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı

TİKA, Budapeşte'de spor salonu yeniledi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Budapeşte'nin Ferencvaros Belediyesi Anaokulunun sosyal etkinlik ve spor salonunu yeniledi, ekipman desteğinde bulundu.

Belediye sosyal etkinlik merkezi açma yetkisi Haberi

Belediye sosyal etkinlik merkezi açma yetkisi


CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, 687 sayılı KHK ile öğrenci etüt merkezlerinin kapatılmasına ve belediyelere sosyal etkinlik merkezi açma yetkisinin verilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Bektaşoğlu sorularını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sordu.


"OHAL Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında 687 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 5580 sayılı Özel Öğretim Kuramları Kanunu'nda yer alan, 'öğrenci etüt eğitim merkezleri' ibaresi ve tanımı yürürlükten kaldırılarak, yerine 'sosyal etkinlik merkezleri' ibaresi eklenmiştir. KHK ile daha önce kanunda olmayan, "sosyal etkinlik merkezlerinin açılmasına izin verilmiş ve bu merkezlerde öğrencilerin sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetleri yürütebilmesi sağlanacağı ifade edilmiştir." açıklamalarında bulunan CHP'li Bektaşoğlu önergesinde "Milli Eğitim Bakanlığı sınavlara hazırlık yapan hiçbir özel eğitim kuramıma artık ihtiyaç olmadığı düşüncesiyle okula odaklı bir eğitim iddiasıyla...