28 / 07 / 2024

belediye taşınmazı fiyat endeksinin değiştirilmesi talebi

belediye taşınmazı fiyat endeksinin değiştirilmesi talebi

Belediyelere ait vasıflı taşınmazların kiralanmasında baz alınan fiyat endeksinin değiştirilmesi talebi meclis gündemine taşındı...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 27 taşınmazı kiraya veriyor! Kira fiyatı 1250 TL'den başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı 27 adet taşınmazın kiraya vereceğini ilan etti. Taşınmazların en düşük muhammen kira bedeli 1250 TL olurken en yüksek ise 24 bin TL olarak belirlendi.

Bu fırsatı değerlendirin! O ilimizde belediye taşınmazları satışa çıkardı! 6 Mart 2023’teki ihaleyi kaçırmayın!

Yatırımcıları sevindiren bir haber daha geldi. Belediye tarafından 4 taşınmaz ihale usulüyle satılıyor. Kaçırılmayacak fırsatın ihalesi ise 6 Mart 2023’te yapılacak.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı taşınmazını satıyor! 22 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı taşınmazını satacağını duyurdu. 22 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın… İşte detaylar!

O ilde belediye tarafından 22 adet taşınmaz (iş yeri, arsa, büfe) 3 seneliğine kiraya verilecek!

Kozan Belediye Başkanlığı tarafından Adana ili, Kozan ilçesinde yer alan iş yeri, arsa, büfe vasıflı 22 adet taşınmaz kiraya verilecek.

O ilde belediye tarla ve ticarethane vasıflı 43 adet taşınmazı kiraya verecek!

Altıeylül Belediye Başkanlığı tarafından Balıkesir ili, Altıeylül ilçesinde yer alan tarla ve ticarethane vasıflı 43 adet taşınmaz kiraya verilecek.

Ataşehir'deki 28 bin metrekarelik taşınmazın satışa çıkarılması teklifi reddedildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, İstanbul Ataşehir'de imar planlarında metro istasyonu ve park şeklinde görülen taşınmazı satışa çıkarılması teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle reddedildi.

Fatih'te hazineye ait taşınmaz belediyeye devredilecek!

Fatih ilçesi, Şehsuvarbey Mahallesi'nde bulunan yenileme alanı kapsamına giren mülkiyeti Hazineye ait taşınmaz bedelsiz olarak Fatih Belediye Başkanlığına devredilecek.

Belediye taşınmaz kiralamalarındaki fiyat endeksi TBMM'de!

Belediyelere ait vasıflı taşınmazların kiralanmasında baz alınan fiyat endeksinin değiştirilmesi talebi meclis gündemine taşındı...

Taşınmaz Değerleme Sistemi sektöre denge getirecek!

2019 yılı Cumhurbaşkanlığı yıllık programı içerisinde yer alan taşınmaz değerleme sistemi, sektördeki fiyat farklılarını ortadan kaldıracak ve tek fiyat getirecek. 

Uğur Polat: Malatya'ya 210 bin metrekarelik taşınmaz kazandırdık!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat yaptığı açıklamada, Malatya'ya 210 bin metrekarelik taşınmaz kazandırdıklarını söyledi.

Taşınmaz Değerleme Sistemi'yle ilgili tüm detaylar!

Gayrimenkul sektöründeki fiyat farklılarını ortadan kaldıracak ve tek fiyat getirecek olan Taşınmaz Değerleme Sistemi hayata geçiyor. 

Kartepe'de Belediye'ye ait bir taşınmaz satışta!

Kartepe Belediyesi, mülkiyeti belediyeye ait bir adet taşınmazın satışı için ihale açtığını duyurdu.

İzmir Seferhisar'da 15,3 milyon TL'ye taşınmaz satılıyor!

İzmir Seferhisar'da yer alan taşınmaz 15 milyon 350 bin TL'ye satılıyor. Seferihisar Belediye Başkanlığı tarafından satışa sunulan taşınmazın ihalesi 21 Haziran'da gerçekleştirilecek.

belediye taşınmazı fiyat endeksinin değiştirilmesi talebi Haberi

belediye taşınmazı fiyat endeksinin değiştirilmesi talebi

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özan Aygun, Belediyelere ait vasıflı taşınmazların kiralanmasında baz alınan fiyat endeksinin değiştirilmesi talebine ilişkin soru önergesi hazırladı. Aygun sorularının Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Aygun önergesinde "Belediyelere ait tarla vasıflı taşınmazları Üretici Fiyat Endeksine göre kiralayan çiftçilerimiz 2018 yılı içinde Türk Lirasının Dolar ve Euro karşısında büyük değer kaybetmesi ve Üretici Fiyat Endeksinin aşırı yükselmesi sonucu ekonomik darboğaza düşmüştür. 2018 yılına ait taksit tutarlarının, önceki yıla göre yüzde 45 oranında arttığını söyleyen çiftçilerimiz, kira taksitlerini ödemekte güçlük çektikleri gerekçesiyle belediyeleri dilekçe yağmuruna tutmaktadır.

Ülke genelinde gerçekleşen ekonomik kriz ve iklim koşullarındaki değişim nedeniyle kiraladıkları tarlalardan elde ettikleri mahsul ile girdi masraflarını bile karşılayamaz hale gelen çiftçilerimiz belediyeler ile yaptıkları kira sözleşmelerinin Üretici Fiyat Endeksi...