08 / 07 / 2024

belediyeler finansmanını emlak vergisinden mi sağlıyor

belediyeler finansmanını emlak vergisinden mi sağlıyor

CHP Meclis Üyesi Mustafa Reşat Oktay, semt belediyelerinin finansmanının alışverişte ödenen KDV’nin belirli bir oranının belediye bütçesine aktarılması ve emlak vergilerinden sağlandığını belirtti.

Berlin’de 12 bin kişi fahiş kiralara karşı yürüdü: Sosyal konutlar artırılsın, emlak şirketleri kamulaştırılsın! 

Berlin'de fahiş kiralara karşı Kiracılar Birliği çağrısıyla yapılan yürüyüşe 12 bin kişi katılım gösterdi. Söz konusu yürüyüşte "Sosyal konutlar artırılsın, emlak şirketleri kamulaştırılsın" talepleri gündeme geldi.  İşte detaylar...

Altında Emlak Kulisi ne yazdıysa doğru çıkar! Altının 2 ay sonra geleceği seviye açıklandı

Altın fiyatlarını en doğru haberlerle okuyucuya aktaran Emlak Kulisi yine doğru bir haberle okuyucularını bilgilendirdi. Dün Emlak Kulisi'nde ABD'deki verilere göre altın fiyatlarının yükselebileceği yazıyordu. Bu doğru çıktı. Şimdi gelin 2 ay sonraki altın fiyatlarına bakalım...

Hosseın Emlak Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Hizm.İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hosseın Emlak Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Hizm.İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Hosseın Ghaseranı ve Rıdvan Yel ortaklığında kuruldu.

Emlak Konut GYO Büyükyalı'daki 368 bağımsız bölümün satışından 1.1 milyar TL gelir elde etti!

Büyükyalı projesindeki 368 tane bağımsız bölüm, 2 milyar 908 milyon 317 bin TL bedelle Özak Yenigün Ziylan İş Ortaklığı'nca satın alındı. Bu satışın Emlak Konut payı tutarı KDV dahil 1 milyar 76 milyon 77 bin 290 TL oldu. 

Altın Emlak'ın dijital dönüşümü DDTECH'e emanet!

Gayrimenkul sektörünün en önemli oyuncuları arasında yer alan Altın Emlak, Türkiye’nin “İlk Dijital Dönüşüm Ajansı” DDTECH ile iş birliği yaptı.

Altın Emlak Sakarya Serdivan Temsilciliği'nin açılışı yapıldı!

Altın Emlak Türkiye'nin 25 ilinde 100 küsür temsilciliği ile faaliyetlerini sürdürüyor. Altın Emlak yeni temsilciliğini Sakarya Serdivan'da açtı.

Yüksel Mansur Kılınç'tan Emlak Konut GYO'nun ihalelerine ilişkin soru önergesi!

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Emlak Konut GYO'nun ihalelerini gündeme taşıdı. Kılınç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un cevaplaması istemi ile soru önergesi sundu. 

Altın Emlak, bayileriyle bir araya geldi!

Emlak sektörünün en önemli yerli sermayeli franchise zincirleri arasında yer alan Altın Emlak bayileriyle buluştu.

Evini kiraya verip başka yerde oturanların emlak vergisi ne olacak?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, kendisine ait evini kiraya verip başka yerde oturan vatandaşın emlak vergisi ödeyip ödemeyeceği sorunu kaleme aldı.

Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Suç Gelirlerinin Aklanmamasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Altın Emlak Altın Hikayeler yarışması başladı!

Altın Emlak'ın emlak danışmanlarının başlarından geçenleri hikayeleri kaleme aldıkları "Altın Hikayeler" yarışması için başvurular başladı...

Eskişehir'deki 75'inci Yıl-Sultandere-ESOGÜ Tramvay Hattı emlak fiyatlarını yükseltecek!

Eskişehir'de yapımına uzun süre önce başlanan 75'inci Yıl – Sultandere – ESOGÜ tramvay hattı bugün açıldı. Söz konusu hattın emlak fiyatlarını artıracağı öngörülüyor.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 100 milyon TL'lik kira sertifikası satışı tamam!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın Emlak Katılım Bankası A.Ş.'nin kaynak kuruluş olarak yer alacağı, 100 milyon TL nominal tutarlı, 45 gün vadeli, TRDEVKS42127 ISIN kodlu kira sertifikalarının nitelikli yatırımcıya satışı tamamlandı. 

belediyeler finansmanını emlak vergisinden mi sağlıyor Haberi

belediyeler finansmanını emlak vergisinden mi sağlıyor

CHP Meclis Üyesi Mustafa Reşat Oktay, vatandaşlara hizmetin yerinde yönetimler tarafından götürülmesinin şart olduğunun altını çizerek kapatılan belediyelerin derhal açılması gerektiğini söyledi. Büyükşehir belediyesinin yerel hizmet belediyesi olma dığını anlatan Oktay, “Yerinden yönetim esastır. Büyükşehir belediyesi yerel hizmet belediyesi değildir. Acilen sistem değişmeli küçük semt ve kasaba belediyeleri açılmalı,yurttaşlar mezarlık,itfaiye,pazar,inşaat ruhsat ve denetim hizmetlerini yerel belediyelerinden almalıdırlar.” dedi.  


Bütünşehir belediyesinin yerinde halka hizmet verme noktasında aksaklıklar yaşadığını belirten CHP meclis üyesi Mustafa Reşat Oktay, vatandaşlara yerinde hizmet verilebilmesi için kapanan kasaba belediyelerinin açılması gerektiğini söyledi.


MEDENİ ÜLKELERDE ÇALIŞMA FARKLI


Medeni ülkelerde Belediye hizmetlerinin, mezarlık ve defin işlemleri, parklar ve kaldırımların yapımı,bakımı,Yangın ve itfaiye hizmetleri, imar ve inşaat izinleri ile yapı kontrol işleri, yaşlı ve fakirlerin korunması hizmetleri, kültür ve müzecilik hizmetleri,...