27 / 04 / 2024

Yüksel Mansur Kılınç'tan Emlak Konut GYO'nun ihalelerine ilişkin soru önergesi!

Yüksel Mansur Kılınç'tan Emlak Konut GYO'nun ihalelerine ilişkin soru önergesi!

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Emlak Konut GYO'nun ihalelerini gündeme taşıdı. Kılınç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un cevaplaması istemi ile soru önergesi sundu. 



CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, TBMM Başkanlığı'na Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un cevaplaması istemi ile soru önergesi sundu. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yüksel Mansur Kılınç, “Toplumda, kamudan ihale almak için Adalet ve Kalkınma Partili olmak veya Adalet ve Kalkınma Partili akrabanın olması adeta zorunluluk haline geldiği algısı oluşmuştur” diye konuştu. 

ATAŞEHİR FİNANS MERKEZİ İNŞAATLARINI KİM YAPIYOR?

Kılınç, soru önergesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın ve kuzeni Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank'ın yakın akrabası olan Sedat Varank ile Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli'nin yakın akrabası Osman Gedikli'nin ortağı olduğu konsorsiyuma verildiği ileri sürülen ihaleleri gündeme taşıdı. 

Yüksel Mansur Kılınç tan Emlak Konut GYO nun ihalelerine ilişkin soru önergesi!

Kılınç, söz konusu konsorsiyumun, Emlak Konut GYO A.Ş.'den, Ataşehir Finans Merkezi'nin yapımıyla ilgili inşaat işleri aldığının ileri sürüdüldüğünü belirterek Kurum'a “Bu iddialar doğru mudur?” sorusunu yöneltti. 

“FESİHTEN SONRA İŞ VERİLDİ Mİ?”

Kurum'a “Emlak Konut GYO AŞ'nin Zekeriyaköy'deki köy projesini bitiremediği için sözleşmesi fesih edilen Siyah Kalem İnşaat firmasına, bu haklı fesihten sonra iş verilmeye devam edilmiş midir?” sorusunu soran Kılınç, “Verilen işlerin alt taşeronu yukarıda adı geçen Sedat Varank ile Emlak Konut Genel müdürü Hakan Gedikli'nin yeğeni Osman Gedikli midir?” şeklinde konuştu. 

Yüksel Mansur Kılınç tan Emlak Konut GYO nun ihalelerine ilişkin soru önergesi!

“UCUZA ALIP YÜKSEK FİYATA SATTILAR MI?”

Kılınç, Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürü Hakan Gedikli'nin yine Emlak Konut GYO A.Ş.'den 300 bin Türk Lirası tutarında konut peşinatı verip, 6-7 ay sonra bu konutu 3 milyonu aşkın bir tutarla sattığı iddialarına açıklık getirilmesini talep etti. Kılınç'ın Bakan Kurum tarafından yanıtlanmasını talep ettiği diğer sorular şu şekilde: 

“Emlak Konut GYO AŞ. Genel Müdür Yardımcısı Ercan Alioğlu ve Hicran Çakmak'ın da Emlak Konut'tan bu şekilde 20'ye yakın daire alıp kâr ile sattığı doğru mudur? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank'ın İstanbul'da kalması için Avrupa ve Asya yakasında birer daire tahsis edilmiş midir?”

Emlak Konut GYO'dan 2021'in 3. çeyreğinde 9.3 milyar TL'lik satış!


Geri Dön