30 / 04 / 2024

Belediyeler otoparklar için ücret alabilir mi

Belediyeler otoparklar için ücret alabilir mi

Belediyeler vatandaşlara Yapı Ruhsatı’nı vermeden önce belli bir otopark harcı almakta ve bu harcı da yapılacak binanın büyüklüğüne, konumuna, değerine göre belirlemektedir. Yani vatandaş bir yere bina yapacaksa, Belediye’ye öncelikle otopark yatıracaktır

Belediyeler kentsel dönüşüm projeleri için yönetmelik bekliyor

Kentsel dönüşüm projeleri yönetmeliğe takıldı. Kentsel dönüşüm için yasanın 9 Kasım’da çıkmasına rağmen yönetmeliğin henüz açıklanmadığını kaydeden sektör temsilcileri, “Belediyeler, yönetmelik olmadan kanunu yorumlayamıyor. Sadece Kadıköy’de yaklaşık 400 proje var” denildi.

Üniversite öğrencilerine müjde! Destek ödemesi için başvurular başladı! Sakın kaçırmayın!

İhtiyaç sahibi ailelerde bulunan öğrencilere destek olmak için düğmeye basan belediyeler konu ile ilgili duyurularını da peş peşe yayımlıyor. Bir belediye daha destek ödemesi vereceğini açıkladı. İşte detaylar...

Belediyeler işçilerine kadro veriyor mu? İşçiler için kadro işçilerinde son durum ne?

Devlet yeni dönemde kamu işçileri için reform niteliğinde kararlar alacak. Kamu kadroları iş ve kıdem alanında sorunların yaşanmış olduğu taşeron işçilik sona erecek. İşte tüm detaylar…

2023 iftar çadırı nereye kurulacak! Yenikapı, Beşiktaş, Kadıköy ve Üsküdar için iftar yerleri belli oldu!

Ramazan ayı, sadece aç kalmak değil aynı zamanda birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek için önemli bir fırsattır. Kur'an-ı Kerim'in indirildiği bu mübarek ayda, İstanbul'da belediyeler ve hayırseverler tarafından belirlenen noktalarda iftar çadırları kurulmaktadır.

İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmaları için korkunç iddia!

İstanbul'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili uzmanlardan korkutan iddia ortaya atıldı. İddiaya göre; belediyeler, binalarda asbest ölçümünü yeteri kadar yapmadı ve asbest için formalite rapor hazırladı.

2020'nin ilk 6 ayında 212 bin 231 daire için yapı ruhsatı verildi!

Belediyeler tarafından 2019'da 122 bin 752 daire, 2020 yılının ilk 6 aylık döneminde de 212 bin 231 daire için yapı ruhsatı verildi.

İbrahim Karaosmanoğlu, metro projesi için destek istedi!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli metro projesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan destek istedi.

Kazı için ruhsat aranmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Başbakanlık'a gönderilen "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği" taslağına göre; belediyeler yöresel uygulamaların kullanılması için kendi yönetmeliklerini kendileri planlayabilecekler.

Belediyeler bina rengini belirlemek için hükümetten onay bekliyor!

'Yeni Tip İmar Yönetmeliği' ile bina istenen renge boyanamayacak. Belediyeler, çevrenin özelliklerine göre binaların rengini tayin edebilecek. Bitmiş yapılar için de söz konusu yetki kullanılabilecek.

Antalyalı müteahhitler molozlar için alan istiyor!

Antalya'da kentin tamamında sorun haline gelen inşaat molozları için müteahhitler alan istedi. Belediyeler ise bu amaçla kullanılacak alan olmadığını belirtti.

Akdeniz Belediyeler Birliği'nin binası Kepez'e taşınacak!

Kepez'de yükselecek Kepez Belediye Meclisi toplantısında, çeşitli şehirlerde 62 belediyenin üyesi olduğu Akdeniz Belediyeler Birliği'nin (AKBB) yeni hizmet binasının Kepez'e taşınması karar için alındı.

Aksaray Azmi Milli projesi için start verildi!

Aksaray Belediyesi'nin projeleri arasında yer alan Azmi Milli Projesi için start verildi. Bu proje kapsamında bazı otoparklar için yıkım kararı verildi.

Belediyelere kamulaştırma bedelleri için 10 yıl süre!

Torba yasa tasarısında çok sayıda düzenleme yer alıyor. Düzenlemede başta belediyeler olmak üzere kamu kurumları tarafından kamulaştırma bedeli ödenmeden el konulan taşınmazlar için kapsamlı bir değişiklik öngörülüyor.

Belediyeler otoparklar için ücret alabilir mi Haberi

Belediyeler otoparklar için ücret alabilir mi

Bilindiği gibi Belediyeler 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 37. ve 44. maddelere dayanarak vatandaşlara Yapı Ruhsatı’nı vermeden önce belli bir otopark harcı almakta ve bu harcı da yapılacak binanın büyüklüğüne, konumuna, değerine göre belirlemektedir. Yani vatandaş bir yere bina yapacaksa, Belediye’ye öncelikle otopark yatıracaktır. Yani vatandaş binasını yapmadan önce otoparkının bedelini peşinen ödemek zorunda bırakılmaktadır.


Bu bedel, Belediyelerin Kamu Bankalarında açtırdıkları özel otopark hesabında faizle muhafaza edilmesi gerekiyor ve bu otopark parasının da başka amaçlar için kullanılması emredici bir dille yasaklanmıştır. Bu hesapta toplanan paralar, yalnızca otopark inşaatı masrafları için kullanılır ve İçişleri Bakanlığınca denetlenir denilmektedir. 01.07.1993 tarih ve 21624 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Otopark Yönetmeliği’nin 9. Maddesine göre ‘Bina içinde veya parselinde otopark yapılması mümkün olmayan yapıların durumu belediyece imar...