06 / 05 / 2024

belediyelere

belediyelere

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, en güzel parkı yapmak için belediyeler arası yarışma açacaklarını söyledi. Bayraktar, belediyelere proje bedelinin yüzde 95'inin bakanlık tarafından ödeneceğini belirtti...

Bakan Özhaseki'den belediyelere kentsel dönüşüm çağırısı: Kapı sonuna kadar açık!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, belediyelere kentsel dönüşüm çağrısı yaparak, "Yeter ki kentsel dönüşüm yapın, kapı sonuna kadar açık." dedi.

Özelleştirme İdaresi'nin gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelir Belediyelere aktarılmıyor iddiası!

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, Özelleştirme İdaresi'nin ve Milli Emlak'ın gayrimenkul satışları ile ilgili konuştu. Toktaş, gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelirlerin Belediyelere aktarılmadığını ileri sürdü. 

Belediyelere memur alımları başladı! O belediye 41 memur alımı yapacak! Memur olmak isteyenlere büyük fırsat

Belediyelere memur alımları başlıyor. O belediye toplamda 41 memur alımı yapacak. Memur olmak isteyenler için büyük fırsat olan alımlar için ayrıntılar belli oldu. . İşte detaylar...

Mersin sahillerinin belediyelere tahsisi için yapılan başvurular TBMM'de!

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mezitli Belediyesince sahillerin belediyelere tahsisi için yapılan başvurular meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yeşil mutabakatta belediyelere düşen nedir?

Son günlerde yeşil mutabakat gündemden düşmüyor. Peki yeşil dönüşüm sürecini belediyeler mi yönetecek? Yeşil mutabakatta belediyelere düşen nedir?

İmar planı değişikliklerinde değer artışı bakanlık ve belediyelere ödenecek!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, bugünkü yazısında ''İmar planı değişikliklerinde ortaya çıkacak değer artışı artık bakanlık ve belediyelere ödenecek'' konulu yazısını kaleme aldı. 

Mehmet Özhaseki: Belediyelere kiracılarınızdan kira almayın dedik!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yaptığı açıklamada, "Belediyelere 'kiracılarınızdan kira almayın, su faturasını ödemezse de kesinti yok' dedik" dedi.

Değerli Konut Vergisi’nin belediyelere herhangi bir getirisi var mı?

Değerli konut vergisi ve konaklama vergisinden belediyelere pay verilmesi ile ilgili 7194 sayılı Kanundaki düzenlemenin gözden geçirilmesinde fayda var...

Kamu ve belediyelere ait kreş ve sosyal tesis sayısı meclis gündeminde!

Kamu ve belediyelere ait kreş ve sosyal tesis sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Torba yasadan müteahhit ve belediyelere neler çıktı?

‘Torba’ yasa teklifi, mega projelerden KİT’lere, İller Bankası’ndan belediyelere kadar kritik değişiklikler öngörüyor.

Belediyelere bisiklet yolu ve gürültü bariyeri desteği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile belediyelere 3 bin kilometrelik bisiklet yolu ile 60 bin kilometrelik "gürültü bariyeri" desteği sağlanacak. 

Belediyelere yeni düzenleme!

AK Parti'nin yerel yönetimle ilgili hazırladığı metne göre belediye başkanı, belediye meclisinin de başkanı olmayacak. Yeni hazırlanan metin ile Belediyelere yeni düzenlemeler geliyor. 

2014'ten önce yapılanan Hazineye arazileri belediyelere devrediliyor!

Torba Yasa'nın yürürlüğe girmesi ile belediye ve mücavir alan sınırları içinde olup, Bakanlıkça tespit edilen, Hazineye ait taşınmazlardan, 30 Mart 2014 tarihinden önce üzerinde yapılanma olanlar belediyelere bedelsiz olarak devrediliyor.. 

belediyelere Haberi

belediyelere


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada çevre bilincini artırmak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bir çok etkinliğin yapıldığını ifade etti. Erdoğan Bayraktar, bu etkinliklerin başında atık pillerin toplanması ve atık yağların toplanması gibi geri dönüşüm projeleri geldiğini ve bu konuda çok ciddi adımlar atıldığını söyledi. 


Bakanlık olarak bir taraftan da şehir iyileştirmesi yaptıklarını belirten Bayraktar, şehirlerimiz için bisiklet yolları yapıyoruz, şehirlerimize hibe ve yardımlar yapıyoruz diyerek sözlerini sürdürdü. 


Nüfusu 5 bin ile 25 bin arasında olan belediyelere ve ilçe belediyelerine park yapmak için yarışma açacaklarını söyleyen Erdoğan Bayraktar, en güzel park proje yarışmasının proje bedelinin yüzde 95' ini belediyeye ödeyeceklerini açıkladı. Erdoğan Bayraktar, en güzel park yarışmasında ödenecek olan proje bedelinin yüzde 50'sini İller Bankası'nın, yüzde...