29 / 04 / 2024

belediyelerin denetlenmesi

belediyelerin denetlenmesi

Belediyelerde iç ve dış denetim yapılır. İç ve dış denetim 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu hükümlerine göre yapılıyor. Peki, belediyelerin denetimini kim yapar? İşte belediyelerin denetimi mevzuatı...

Belediyelerin denetimi nasıl yapılır?

Hizmetlerin süreç ve sonuçlarını mevzuata, önceden belirlenmiş amaç ve hedeflere, performans ölçütlerine ve kalite standartlarına göre tarafsız olarak analiz etmek için yapılan belediyelerin denetimi nasıl yapılır?

Belediyelerin son bir ayda satışa çıkardığı gayrimenkullerin değeri 10 milyar lira yaklaştı!

Türkiye genelinde, belediyelerin, son bir ayda satışa çıkardığı gayrimenkullerin değeri 10 milyar liraya yaklaştı. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin 9 Temmuz - 13 Ağustos tarihleri arasında 633 taşınmazı satışa çıkardı.

Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı yüzde 14 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı yüzde 14 arttı.

Belediyelerin TOKİ'ye 111.1 milyon TL borcu var iddiası!

Belediyelerin TOKİ tarafından sağlanan konut, iş yeri veya arsa satışlarının masaya yatırıldığı Sayıştay tarafından hazırlanan rapora göre kuruma taksitler zamanında ödenmemiş.

Belediyelerin gayrimenkulleri bedelsiz tahsis edilebilir mi?

Denetçi, CPA, MBA Ahmet Arslan, Dünya Gazetesi'ndeki köşesinde Belediyelerin taşınmaz işlemlerini kaleme aldı. İşte Ahmet Arslan'ın 'Belediyelerdeki Sayıştay denetimlerinde sıklıkla tespit edilen usulsüzlükler' başlıklı yazısı...

Belediyelerin gayrimenkul satışları KDV'den muaf mı?

Denetçi, CPA, MBA Ahmet Arslan, bugün Dünya Gazetesi'nde belediyelerin taşınmaz satışlarını kaleme aldı. İşte Ahmet Arslan'ın 'Belediyelerin taşınmaz satışları KDV’ye tabi mi?' başlıklı yazısı...

Kırklareli Alpullu'da hızlı tren hattı inşaatının denetlenmesi önerisi TBMM'de!

Kırklareli'nin Alpullu beldesinde yaşanan sel felaketine ve bölgedeki hızlı tren hattı inşaatının denetlenmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Belediyelerin otopark gelirleri arsa alımları ve inşasında kullanılacak!

TBMM Çevre Komisyonunda onaylanan Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi ile Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklikle imar mevzuatı kapsamında belediyelerin otopark gelirlerini büyükşehir belediyesine aktarılması uygulaması sona eriyor.

Deprem sonrası asansörlerin denetlenmesi şart!

Elazığ ve Malatya’da meydana gelen 6.8’lik deprem sırasında binalar dışında zarar gören ve çoğu zaman akıllara gelmeyen asansörlerin unutulmaması gerekiyor. Asansörlerin hem deprem öncesinde hem de deprem sonrasında periyodik olarak denetlenmesi şart.

Konut fiyat politikasının bir kurum tarafından denetlenmesi gerekiyor!

Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, yaptığı açıklamada "Konut fiyat politikasının bir kurum tarafından denetlenmesi gerekiyor" dedi.

Belediyelerin imar yetkisine yeni düzenleme!

Yerel yönetimlerin imar yetkilerini sınırlandıracak kanun teklifi bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu. Yeni düzenlemede, belediyelerin parsel bazlı plan değişikliği kısıtlandırılacak... 

Belediyelerin Konut ve İş yeri Tahsisi, Kiralaması ve Satışına Dair Genel Yönetmelik!

Belediyelerin arsa, konut ve iş yeri üretimi, tahsisi, kiralaması ve satışına daire genel yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü 30782 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Belediyelerin imar yetkileri bakanlığa verilebilir!

Hükümetin hem kabinenin yapısının hem de bakanlıkların işleyişinin değişeceği iddia ediliyor. Buna göre; belediyelerin imar yetkilerinin bir kısmının da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verileceği konuşuluyor.

Mehmet Özhaseki: İnşaatlar belediyelerin işi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, belediyelerin bütçe ve ihaleleriyle ilgili süreçlerini anlattı. Özhaseki, metro projeleri için hükümetten destek alındığını kaydetti.

belediyelerin denetlenmesi Haberi

belediyelerin denetlenmesi

Belediyelerin denetimini kim yapar?

Belediyelerin denetimi; faaliyet ve işlemlerinde hataların önlenmesine yardımcı olmak, çalışanların ve belediye teşkilâtının gelişmesine, yönetim ve kontrol sistemlerinin geçerli, güvenilir ve tutarlı duruma gelmesine rehberlik etmek amacıyla; hizmetlerin süreç ve sonuçlarını mevzuata, önceden belirlenmiş amaç ve hedeflere, performans ölçütlerine ve kalite standartlarına göre tarafsız olarak analiz etmek, karşılaştırmak ve ölçmek; kanıtlara dayalı olarak değerlendirmek, elde edilen sonuçları rapor hâline getirerek ilgililere duyurmaktır.


Denetimin kapsamı ve türleri

Belediyelerde iç ve dış denetim yapılır. Denetim, iş ve işlemlerin hukuka uygunluk, malî ve performans denetimini kapsar.İç ve dış denetim 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu hükümlerine göre yapılır.


Ayrıca, belediyenin malî işlemler dışında kalan diğer idarî işlemleri, idarenin bütünlüğüne ve kalkınma plânı ve stratejilerine uygunluğu açısından İçişleri Bakanlığı, belediye başkanı...