15 / 05 / 2024

Belediyenin gelir kaynakları nelerdir

Belediyenin gelir kaynakları nelerdir

Belediyenin gelir ve giderleri nelerdir? Belediyenin gelirleri arasında; Genel ve özel bütçeli idarelerden yapılacak ödemeler bulunurken belediyenin giderleri arasında her türlü alt yapı, yapım, onarım ve bakım giderleri bulunuyor...

Belediyenin giderleri nelerdir?

Belediyenin giderleri nelerdir? Belediyeler elde ettikleri gelir kaynaklarını hangi harcamalarda kullanıyor? İşte 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında sıralanan belediyenin yapmış olduğu gider listesi bu haberde...

KYK 2023-2024 burs başvuruları başladı mı, ne zaman alınacak?

Üniversite öğrencilerinin en önemli gelir kaynaklarından biri olan KYK bursları ne zaman verilecek? KYK tarafından hiç bir karşılık beklemeden verilen burs yanı sıra geri ödemeli kredi de verilebiliyor. İşte haberin ayrıntıları...

Mavi tikin ardından şimdi de yüzde 10'luk kesinti den para alacak! 

Twitter Inc CEO'su Elon Musk Cuma günü yaptığı açıklamada, şirketin gelir kaynaklarını çeşitlendirmek amacıyla web sitesindeki içerikten para kazanmaya çalıştığı için sosyal medya platformunun ilk yıldan sonra içerik aboneliklerinde %10'luk bir kesinti yapacağını söyledi.

Çiftçilere bomba müjde! Tarımda 'İngiliz modeli' hazırlığı başladı: Devlet gelir garantisi verecek!

AK Parti kaynakları son zamanlarda sık sık gündeme gelen tarım sektöründe, ‘İngiliz modeline’ benzer bir sistem kurularak, üreticinin ürününü sigortalatması durumunda devletin gelir garantisi vereceğini bildirdi.

Elazığ ve Malatya'da depremde varlıklarını kaybedenlerin vergi borcu silinecek!

Elazığ ve Malatya'da depremden etkilenenler için Ankara Üniversitesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öz, "Mükellefin kaybettiği bu gelir kaynaklarıyla ilgili vergi borçları ve cezaları terkin edilebilecek." dedi...

Türkiye Varlık Fonu'nun finansman sağladığı projeler nelerdir?

Türkiye Varlık Fonu'nun finansman sağladığı projeler, gelir kaynaklarına ve bünyesindeki bazı kuruluşların zarar etme nedeni meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İnşaat mühendisleri için kentsel dönüşüm fırsatı!

İnşaat sektörünün Türkiye'nin gelir kaynaklarının yüzde 30’unu oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Mustafa Karaşahin, “Kentsel dönüşüm, inşaat mühendisleri için önümüzdeki yıllarda daha fazla fırsatlar ortaya çıkaracaktır” diye konuştu.

TTA Gayrimenkul'ün gelir kaynakları mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TTA Gayrimenkul A.Ş.'nin gelir kaynaklarına ilişkin soru önergesi hazırlayarak meclis gündemine taşıdı..

Belediyelerin en önemli gelir kaynağı emlak vergisi!

Sözcü Gazetesi'nin yazarlarından Dr. Nedim Türkmen bugünkü yazısında belediyelerin gelir kaynaklarını ele aldı. İşte Dr. Nedim Türkmen'in o yazısı..

Uzungöl teleferik projesine bürokrasi engeli!

Trabzon’un turizmde en önemli gelir kaynaklarından birini oluşturan Uzungöl’de yapımı planlanan ikinci teleferik projesiyle ilgili çalışmalar bürokratik işlemler yüzünden yavaş ilerlediği ortaya çıktı.

Muratpaşa Belediyesi'nden gayrimenkul satışları açıklaması!

Muratpaşa Belediyesi, falez bandıyla ilgili gündeme gelen iddialara cevap verdi, belediye yaptığı yazılı açıklamada Türkiye'de hemen hemen bütün belediyeler için, gelir kaynaklarından birinin gayrimenkul satışları olduğu belirtti

Muratpaşa falez bandında otel ya da konuta izin verilmeyecek!

Açıklamada Türkiye'de hemen hemen bütün belediyeler için, gelir kaynaklarından birinin gayrimenkul satışları olduğu belirtilerek Antalya'da da bu durumun, kamu hizmetleri için tüm belediyelerin sıkça başvurdukları bir yöntem olduğu ifade edildi.

Akdağmadeni Kent Meydanı'nın bir ayağı tamamlandı!

Kent Meydanı projesi kapsamında devam eden çalışmalar, yapımı süren çok amaçlı konferans salonu yanında bulunan 3 katlı binanın, belediyenin öz kaynaklarıyla 600 Bin TL’lik tutarla istimlak edilmesiyle birlikte gelişmeye devam ediyor.

2014'te özelleştirme gelirlerinde yüzde 50 azalma yaşandı!

Hazine’nin önemli gelir kaynaklarından özelleştirme işlemlerinde 2014’te büyük düşüş yaşandı. Rekabet Kurumu’nun onayıyla satış ve devir işlemleri tamamlanan özelleştirmelerin miktarı 2013’e göre yüzde 50’den fazla azalarak 9 milyar liraya geriledi..

Belediyenin gelir kaynakları nelerdir Haberi

Belediyenin gelir kaynakları nelerdir

Belediyenin gelir ve giderleri nelerdir?

Belediyenin gelir ve giderleri, Belediye Kanunu kapsamında Beşinci Kısım'ın Birinci Bölümünde açıklanıyor. Kanunda yer alan esaslara göre belediyenin gelirleri arasında; Genel ve özel bütçeli idarelerden yapılacak ödemeler bulunurken belediyenin giderleri arasında her türlü alt yapı, yapım, onarım ve bakım giderleri bulunuyor.


Belediyenin Gelir ve Giderleri

Belediyenin gelirleri

MADDE 59.- Belediyenin gelirleri şunlardır:

a) Kanunlarla gösterilen belediye vergi, resim, harç ve katılma payları.

b) Genel bütçe vergi gelirlerinden ayrılan pay.

c) Genel ve özel bütçeli idarelerden yapılacak ödemeler.

d) Taşınır ve taşınmaz malların kira, satış ve başka suretle değerlendirilmesinden elde edilecek gelirler.

e) Belediye meclisi tarafından belirlenecek tarifelere göre tahsil edilecek hizmet karşılığı ücretler.

f) Faiz ve ceza gelirleri.

g) Bağışlar.

h) Her türlü girişim, iştirak ve faaliyetler karşılığı sağlanacak gelirler.

i) Diğer gelirler.

Büyükşehir belediyelerinde büyükşehir sınırları ve...