05 / 05 / 2024

Mavi tikin ardından şimdi de yüzde 10'luk kesinti den para alacak! 

Mavi tikin ardından şimdi de yüzde 10'luk kesinti den para alacak! 

Twitter Inc CEO'su Elon Musk Cuma günü yaptığı açıklamada, şirketin gelir kaynaklarını çeşitlendirmek amacıyla web sitesindeki içerikten para kazanmaya çalıştığı için sosyal medya platformunun ilk yıldan sonra içerik aboneliklerinde %10'luk bir kesinti yapacağını söyledi.



Twitter, 2006 yılında Jack Dorsey, Biz Stone ve Evan Williams tarafından kuruldu. Twitter'ın kuruluş amacı, kullanıcıların kısa mesajlar aracılığıyla anlık durum güncellemeleri yapmalarını sağlamaktı. İlk olarak, bu platform daha çok bir SMS tabanlı hizmet olarak tasarlandı ve insanların arkadaşlarına ve takipçilerine kısa mesajlar göndermelerine olanak tanıdı. Ancak zamanla Twitter, dünya genelindeki haberlerin, trendlerin ve konuların yayılmasını sağlayan bir sosyal medya platformu haline geldi. Bugün, Twitter birçok kişi, işletme ve kuruluşun haberleri, fikirleri ve düşünceleri paylaşması ve dünya genelindeki olaylar hakkında fikir alışverişinde bulunması için önemli bir platform haline geldi.

Mavi tikin ardından şimdi de yüzde 10 luk kesinti den para alacak! 

Twitter, kullanıcıların "tweet" olarak bilinen kısa mesajları paylaşmalarına ve bunlarla etkileşim kurmalarına olanak tanıyan bir sosyal medya platformudur. Bu mesajlar en fazla 280 karakter uzunluğunda olabilir ve metin, fotoğraf, video ve bağlantılar içerebilir. Kullanıcılar, tweet'lerini Twitter akışlarında görmek için diğer kullanıcıları takip edebilir ve ayrıca tweet'leri kendi takipçileriyle paylaşmak için "beğenebilir" ve "retweetleyebilir". Twitter, birçok kamuya mal olmuş kişi ve kuruluşun izleyicileriyle iletişim kurmak için kullandığı popüler bir haber, politika ve eğlence platformu haline geldi.


Geri Dön