05 / 05 / 2024

belediyeye borcu olana yeniden yapılandırma

belediyeye borcu olana yeniden yapılandırma

Torba Yasası olarak nitelendirilen 6552 sayılı kanun ile emlak ve çevre temizlik vergisi borçlarına af geldi. Peki, emlak vergisi nasıl yapılandırılır? Emlak vergisi borcu yeniden yapılandırma şartları nelerdir?

Ev sahipleri ve kiracılar bu detaya dikkat! Borcu olana arabuluculuk yok, direkt mahkeme var! 

Konut sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar için yürürlüğe alınan arabuluculuk uygulamasına başvurular yoğun. Peki borcunu ödemeyen kiracı arabuluculuktan yararlanabilir mi? İşte ev sahiplerinin de kiracıların da bilmesi gereken o detay...

Garanti Bankası borcu olana kampanya! Tam 90 bin alabilmek için nasıl başvuru yapılır?

Garanti Bankasından dev kampanya haberi geldi. Garanti Bankası, banka borcu olan kişilere özel olarak bir kampanya başlattığını duyurdu. Banka, banka borcu olan kişilere 90 bin TL'ye varan kredi vereceğini açıkladı.

EYT'liler dikkat! Akbank resmen duyurdu! Prim borcu olana yüzde 1.78 faizli kredi fırsatı! Hemen bakın! 

Akbank, milyonlarca EYT'linin yüzünü güldüren bir kampanya hayata geçirdi. EYT'liler dikkat! Akbank resmen duyurdu! Prim borcu olana yüzde 1.78 faizli kredi fırsatı! Hemen bakın! 

Borcu olana müjdeli haber! Elektrik, doğal gaz, su ve telefon faturasını devlet ödeyecek

Milyonlarca borçlu kişiye güzel haber geldi. Temel ihtiyaçlar ile ilgili ödemelerini yapamayan kişiler için hükümet harekete geçti. Borcu sebebi ile hacizlik olan kişilere devlet yardım edecek. İşte detaylar…

Doların değerini artıracak adım geldi! Türkiye'de doları olan yaşayacak borcu olana kötü günler bekliyor

ABD Merkez Bankası (Fed) 3-4 Mayıs'ta gerçekleşecek toplantıda 50 baz puanlık faiz artışına hazırlanıyor. Karar sonrası küresel piyasada doların değer kazanması beklenirken ABD, enflasyonu yüzde 2 seviyesine çekmeyi planlıyor.

Banka borcu olana müjde! 400 bin TL'ye kadar kredi fırsatı!

Banka borcu olan vatandaşların yüzünü güldürecek ihtiyaç kredisi fırsatı Ziraat Bankası, Halkbank ve Şekerbank tarafından duyuruldu. Kredi borcu olanlar 400 bin TL'ye kadar ihtiyaç kredisi kullanabilecekler. İşte ihtiyaç kredisinin detayları...

Vergi borcu olana 'online' kolaylık!

İlk taksiti Mayıs ayı içerisinde yapılan emlak vergisi ödemeleri için sayılı günler kaldı. Mükelleflerin 10 gün içerisinde ödemelerini tamamlamaları gerekiyor.

Borcu olana müjdeli haber! Ödeme kolaylığı sağlanacak!

Ziraat Bankası, salgın döneminde uygun koşullarla hem bireysel hem de kurumsal müşterileri için uygulamaya aldığı kredi paketlerine ilave olarak şimdi de takipte borcu bulunan müşterilerine yeni bir ödeme imkanı sunuyor.

Borcu olana güzel haber! Zamanında başvurun faiz ve cezalar silinsin!

Yaklaşık 10 milyon vatandaş başvurusunu yaparak borcunu yapılandırdı. Borçların faiz ve cezaları silindi. Peşin ödemeyi tercih edenler için enflasyon farkının da yüzde 90'ının üstü çizildi.

Borcu olana müjdeli haber! Yüzde 50'si siliniyor!

Vergi borcu olan yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiren yapılandırma için müracaatlar 1 Şubat 2021’de sona erdi. Şimdi ise taksitleri ödeme zamanı geldi. Vergi ve prim yapılandırmasına müracaat etmek kadar ödemeleri zamanında yapmak da oldukça önemli...

Emlak vergisi borcu olana yapılandırma müjdesi!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'de kabul edildi. Kanun teklifi kapsamında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, diğer vergi ve harçlar yapılandırılabilecek.

Alanya Belediyesi'nden vergi borcu hatırlatması!

19 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan, 6736 sayılı torba yasada bazı borçlara yapılandırma fırsatı sağlandı. Bu kapsamda belediyeye çevre temizlik, emlak vergisi ve ilan reklam borcu olanlar, borçlarını yapılandırmaya başladı.

Odunpazarı Belediyesi'nden vergi yapılandırma uyarısı!

Odunpazarı Belediyesi, 6736 sayılı kanun kapsamında, belediyeye borcu olanların borçlarını yapılandırıyor. Yapılan açıklamaya göre; kanun kapsamında emlak, Çevre ve Temizlik, Eğlence, İlan ve Reklam Vergisi ile kapsamdaki diğer borçlar yapılandırılacak.

belediyeye borcu olana yeniden yapılandırma Haberi

belediyeye borcu olana yeniden yapılandırma

Emlak vergisi borcu yeniden yapılandırma şartları!

Torba Yasası olarak nitelendirilen 6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanununun yürürlüğe girmesi ile emlak vergisi borçlarına af geldi.


6552 sayılı yasada vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve  Emlak  vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı, yapılandırılabiliyor. Peki, emlak vergisi borcu yeniden yapılandırma şartları nelerdir?


Vergi borcu yapılandırmaları için başvuru süresi içerisinde yetkili mercilere müracaat edilmesi gerekiyor. Emlak vergisi yapılandırma başvuru süresi, 30 Kasım 2014 tarihinde sona eriyor. Bu tarihe kadar emlak vergisi borcunu yapılandırmak isteyen mükelleflerin belediyeye giderek müracaatta bulunmaları...