09 / 05 / 2024

Belediyeye rant heyeti

Belediyeye rant heyeti

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun değerlenen arazilerle ilgili olarak diin açıkladığı değer artışı ödemesinin detayları belli oldu. Buna göre imar planı değişen bir arazinin değer artışını 5 kişilik bir rant heyeti belirleyecek.

İmar planı rantını kamu alacak!

Bakan Özhaseki, imar planı tadilatlarında ortaya çıkan rantı kamunun alacağını belirterek “Bunu belediye meclisleri hesaplasın. Belediyeye resmi olarak yatırsınlar” dedi. Milliyet Gazetesi Köşe yazarı Abdullah Karakuş bugünkü köşesinde 'Tadilatın rantını kamu alacak' konusuna değindi.

Belediyeye mal beyanı verme zamanı!

Gayrimenkul satın alan kimselerin, vergisel sorumlulukları nedeni ile belediyeye mal beyanında bulunmaları gerekiyor. Peki, belediyeye mal beyanı verme zamanı ne zaman? Mal beyanı nasıl verilir?

İmar planı değişen arazinin değer artışını kim belirleyecek?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun değerlenen arazilerle ilgili olarak diin açıkladığı değer artışı ödemesinin detayları belli oldu. Buna göre imar planı değişen bir arazinin değer artışını 5 kişilik bir rant heyeti belirleyecek.

İmardaki sorun rant vergisiyle çözülecek mi?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gayrimenkul sektörüne yönelik olarak açıkladığı değer artışı kaynaklı rant vergisini gayrimenkul sektörü doğru bir uygulama olarak yorumladı. Sektörde sorunsuz ve istenilen projelerin hayat bulacağı dile getirildi.

Özen Kuzu rant vergisi hakkında açıklama yaptı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 14 Ocak 2015 günü yapılan rant vergisi açıklaması, inşaat sektöründe büyük yankı uyandırdı. İşte, Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, konuyla ilgili yaptığı açıklama..

İmar rantı kentsel dönüşümün önünü açacak!

İmar rantının arsa stokçusu yerine kamuya aktarılması kentsel dönüşümün önünü açacak. Kaynak sıkıntısına önemli bir çözüm olarak görülen uygulamada yüzde 50’lik pay vatandaş için kullanılacak.

Konut kredisi dosya masrafı tüketici hakem heyeti dilekçesi nasıl yazılır?

Taşınmaz mal satın almak isteyenler bankadan kredi alırken dosya masrafları ödüyor.Bu masrafların geri ödemesi için dilekçe yazılıp dosya masrafı geri alınabiliyor.Konut kredisi dosya masrafı tüketici hakem heyeti dilekçesi nasıl yazılır?

İmar rantına düzenleme!

İmar rantına düzenleme geliyor. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, imar mevzuatında yapılacak değişikliklere ilişkin, "Taslağı, muhtemelen önümüzdeki hafta görüşe açacağız. Herkesten gelecek görüşe de açığız" dedi.

Davutoğlu: Bu rant vergisi değil

Başbakan Ahmet Davutoğlu, imarla ilgili geçtiğimiz günlerde yapacaklarını açıkladığı düzenlemeye ilişkin "Rant vergisi gibi bir şey değil bu" dedi. İşte Davutoğlu'nun konuya ilişkin yaptığı açıklama...

Rant vergisi nasıl uygulanacak?

Gayrimenkullerde değer artışına yol açacak bazı kamu yatırımlarına, bu yatırımdan yararlananların katkıda bulunmasını sağlayacak sistem olan rant vergisi geliştirilmeye devam ediyor. Peki, rant vergisi nasıl uygulanacak?

Rant vergisini kimler alacak?

Rant vergisi ile bir taşınmazın emsal oranı arttığında taşınmaz adına değer artış payı alınması hedefleniyor. Peki, ödenen bu rant vergisi nereye gidecek? Rant vergisini kimler alacak?

İmar rant vergisi vatandaşın cebine mi girecek?

Devletin daha da şeffaflaşması için adımlar bir bir atılıyor. Bu kapsamda yapılan düzenleme ile imar değişikliği sonrası oluşan rant vatandaşın cebine gidecek. Düzenleme ile değer artışı belediyelere aktarılacak..

Rant vergisi zam getirmeyecek!

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Kamuda Şeffaflık Paketi kapsamında, belediyelerin imar planı değişikliklerinde pay alacağını açıkladı. Rant vergisi olarak adlandırılan yeni vergilendirmede, değer artışı belediye meclisi bütçe komisyonunca belirlenecek.

Belediyeye rant heyeti Haberi

Belediyeye rant heyeti

İlgili büyükşehir veya il belediyesinden 15 kişi, il emlak komisyoncuları oclası ve ticaret odasından 10'ar kişi yıllık olarak il bazında belirlenerek, bir heyet oluşturulacak, her değerleme ihtiyacında kura ile bu heyet içerisinden birer üye ilgili belediye meclisi önünde belirlenecek, değer tespiti, kura ile belirlenen belediyeden 2 üye, il emlak komisyoncuları odasından 1 üye, ticaret odasından 1 üye ve mal sahiplerinden bir üye olmak üzere 5 kişiden oluşan özel komisyon oluşturarak yaptırabilecek (İlçe belediyeleri de dikkate alınarak komisyon üyeleri belirlenecek). 


SİSTEM NASIL OLACAK 

En az 3 ekspertiz şirketine değerleme yaptırarak taşınmazın değişiklik öncesi ve sonrası değerini belirlenecek. Değer artış payı, taşınmazın plan değişikliğinden sonraki ilk satışından veya yapı ruhsatı aşamasından önce ödenecek. Ödeme ayni olarak yapılabileceği gibi (kat karşılığı gibi) peşin veya...