29 / 04 / 2024

Belgin Bilgiç şerefiye

Belgin Bilgiç şerefiye

Şerefiye kavramı, bir projede yer alan bağımsız bölümlerin, proje özelliklerinin ve alıcı tercihlerini ifade eden kriterlerin bağımsız bölüm m2’ne uygulanarak, toplam proje değerinin bağımsız bölümlere adil paylaştırılmasıdır.

Belgin Bilgiç'ten Emlakta Doğru Fiyat Belirlemenin Sırları eğitimi bu akşam!

Emlak GYO'nun önceki Genel Müdür Yardımcısı değerleme uzmanı Belgin Belgiç, bu akşam online ve canlı yayınla 'Emlakta Doğru Fiyat Belirlemenin Sırları 1 ve 2' başlıklı eğitim verecek...

Sıdıka Bebekoğlu kimdir?

Mimar Sıdıka Bebekoğlu kimdir? Sıdıka Bebekoğlu daha önce nerelerde görev yaptı. İşte Belgin Bilgiçin biyografisi...

Belgin Bilgiç kimdir?

Yüksek Mimar Belgin Bilgiç kimdir? Belgin Bilgiç daha önce nerelerde görev yaptı. İşte Belgin Bilgiçin biyografisi...

Belgin Bilgiç'ten Emlakta Doğru Fiyat Belirlemenin Sırları 1 eğitimi bu akşam!

Emlak GYO'nun önceki genel müdür yardımcısı Belgin Bilgiç ilk kez emlak ofisi sahipleri ve danışmanlarıyla buluşuyor. Bilgiç'ten Emlakta Doğru Fiyat Belirlemenin Sırları 1 eğitimi bu akşam online canlı anlatımıyla Online Emlak Akademi'de....

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 10. Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'ni açtı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime hizmetleri devam ediyor. Son olarak Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın katılımıyla Atalar Mahallesi’nde 10. Bilgi Evi ve Kurs Merkezi açıldı.

Erbosan Erciyas Boru pay alım teklif bilgi formunu yayınladı!

Erbosan Erciyas Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Erbosan Erciyas Boru pay alım teklif bilgi formunu yayınladı.

Türkiye'nin çevre kirliliğiyle mücadelede bilgi ve eleman eksiği yok!

Birleşmiş Milletler ’deki “İklim değişikliği” oturumlarına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce New York’ta bir televizyon kanalının sorularını yanıtladı.Güllüce 'Türkiye'nin çevre kirliliğiyle mücadelede bilgi ve eleman eksiği yok' dedi.

İSO Odakule ihalesinde Bilgi Odası 22 Eylül Pazartesi açılıyor!

Odakule yerli ve yabancı yatırımcısını arıyor. İSO'nun sahibi olduğu Odakule Binası'nın 33 yıl süre ile üst hakkının ihale yoluyla devredilmesine ilişkin süreç başlıyor. Odakule Binası için Bilgi Odası ise 22 Eylül Pazartesi günü açılacak.

"Kredilerin davranışları, krizlerin yaklaşması hakkında bilgi verir"

Bu yıl 5'incisi düzenlenen İstanbul Finans Zirvesi (IFS) sona erdi. İsviçre Bank for International Settlements (BIS) yetkilisi, "Büyük finansal krizler geliyorum der, kredilerin davranışları krizlerin yaklaşması hakkında bilgi verir" dedi.

Keşan'a kent bilgi sistemi!

Edirne'de yer alan Keşan Belediyesi tarafından uygulanması düşünülen Kent Bilgi Sistemleri ile ilgili, bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da katılım sağladı.

Kombassan SPK bilgi güncellemesini yayınladı!

Kombassan Holding A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kombassan Holding SPK'nın II-15.1 Özel Durumlar Tebliğinin 23. Maddesinin 7. Fıkrası gereğince bilgi güncellemesini yayınladı.

Ahmet Bilgi, İlhan Kartal'ı ziyaret etti!

Ahmet Bilgi, İlhan Kartal'ı ziyaret etti. İstanbul İl Müftülüğü Yardımcılığı görevine getirilen Başakşehir İlçe Müftüsü Ahmet Bilgi’den Boğaziçi Yönetim A.Ş Genel Müdürü İlhan Kartal’ a Veda Ziyaretinde bulundu.

Kandıra KO-MEK ve Bilgi Evi yükseliyor!

Kocaeli Büyükşehir Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kandıra Çarşı Mahallesi’nde yapılan KO-MEK ve Bilgi Evi’ni aynı anda bünyesinde barındıracak olan yapı inşaatında incelemede bulundu.

Belgin Bilgiç şerefiye Haberi

Belgin Bilgiç şerefiye


Şerefiye kavramı, bir projede yer alan bağımsız bölümlerin, proje özelliklerinin ve alıcı tercihlerini ifade eden kriterlerin bağımsız bölüm m2’ne uygulanarak, toplam proje değerinin bağımsız bölümlere adil paylaştırılmasıdır. İşte Y. Mimar SPK Lisanlı Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Belgin Bilgiç'in Şerefiye hakkındaki değerlendirmesi:


Bu paylaştırma sonucu, bağımsız bölümlerin kat irtifakına esas arsa payları da sağlıklı olarak belirlenmektedir. Basit olarak hasılat, satılabilir m2 ile birim m2 satış fiyatının çarpılmasından oluşmaktadır. Bu yöntemde sadece bağımsız bölüm brüt m2’si belirleyici olmaktadır. Oysa alıcıların m2 dışında da bazı tercih kriterleri bulunmaktadır. Sadece m2 kriterine göre yapılan fiyat belirlemelerinde, tercih edilirlikleri yüksek bağımsız bölümler öncelikle satılmakta, diğer bağımsız bölümlerin satışında güçlük çekilerek ya zamana bağlı yeterli fiyat artışları sağlanamamakta ya da fiyatta geri gidilmek zorunda kalınmakta, bağlı olarak beklenen...