03 / 05 / 2024

Belgrad Ormanı hafriyat sorunu

Belgrad Ormanı hafriyat sorunu

İstanbul'un kuzey ormanlarındaki doğal alanlara, yapılaşmaya ve izinsiz hafriyat dökümünün denetlenmesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Yedekci konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Natilus İnşaat Makina Hafriyat Orman Ürünleri Oto Yedek Parça Ve Petrol Limited Şirketi Kuruldu!

Natilus İnşaat Makina Hafriyat Orman Ürünleri Oto Yedek Parça Ve Petrol Limited Şirketi Bağçılar’da 500.000,00 TL bedelle Ertan Biçer tarafından Kuruldu.

Akira Makina İnşaat Plastik Orman Ürünleri Hafriyat Ve Lojistik Limited Şirketi kuruldu!

Akira Makina İnşaat Plastik Orman Ürünleri Hafriyat Ve Lojistik Limited Şirketi Maltepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Borabey tarafından kuruldu.

Darkred İnşaat Hafriyat Metal Plastik Orman Ürünleri Ve Hırdavat Limited Şirketi kuruldu!

Darkred İnşaat Hafriyat Metal Plastik Orman Ürünleri Ve Hırdavat Limited Şirketi Çatalca'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Adil Bariş tarafından kuruldu.

Göksan Orman Ürünleri İnşaat Plastik Hafriyat Nakliyat Metal Palet San.Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Göksan Orman Ürünleri İnşaat Plastik Hafriyat Nakliyat Metal Palet San.Tic.Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Remzi Çifcibaşı tarafından kuruldu.

Flankes Grup İnşaat Malzemeleri İş Makinaları Hafriyat Nakliyat Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Flankes Grup İnşaat Malzemeleri İş Makinaları Hafriyat Nakliyat Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 900 bin TL sermaye bedeli ile Kazım Yetişen tarafından kuruldu.

Bay İş Makineleri Oto Yedek Parça Hırdavat Peyzaj Orman Ürünleri Hafriyat Metal İnşaat Ltd.Şti. kuruldu!

Bay İş Makineleri Oto Yedek Parça Hırdavat Peyzaj Orman Ürünleri Hafriyat Metal İnşaat Ltd.Şti. bugün Maltepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Baysan tarafından kuruldu.

DenizKoru Sarıyer ön satışta! Yeni proje! 

DenizKoru Sarıyer projesinde ön satışlar başladı. Proje, Belgrad Ormanı'nın ve boğazın yanı başında yükseliyor. Peki DenizKoru Sarıyer'de konut büyüklükleri ve fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Sfa Hırdavat İnşaat Hafriyat Elektrik Orman Ürünleri Taşımacılık Limited Şirketi kuruldu! 

Sfa Hırdavat İnşaat Hafriyat Elektrik Orman Ürünleri Taşımacılık Limited Şirketi Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Gülseren Kekeç tarafından kuruldu.

Skyline Orman Ürünleri İnşaat Ve Hafriyat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Skyline Orman Ürünleri İnşaat Ve Hafriyat Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ergün Kahraman tarafından kuruldu.

Ortaylı İnşaat Metal Hafriyat Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ortaylı İnşaat Metal Hafriyat Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde ÖZcan Özel tarafından kuruldu.

Belgrad Ormanı'na araçla giriş ücretlerine yüzde 112 zam! Sürücüler tepki gösterdi

İstanbul Belgrad Ormanı'na araçla giriş ücretlerine yüzde 112 zam yapıldı. 17 lira olan araç giriş ücreti zam kararı sonrası 36 liraya çıkarıldı. Zamma sürücülerin tepki göstermesi sonrasında ücret 30 liraya düşürüldü. İşte detaylar..

Olgasay İnşaat Hafriyat Otomotiv Elektrik Elektronik Tarım Orman Ürünleri Teks.San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Olgasay İnşaat Hafriyat Otomotiv Elektrik Elektronik Tarım Orman Ürünleri Teks.San.Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Şişli'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Olgay Saygılı tarafından kuruldu.

Karadere Metal İnşaat Elektrik Hafriyat Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karadere Metal İnşaat Elektrik Hafriyat Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta  100 bin TL sermaye bedeli ile Esengül Bal tarafından kuruldu.

Belgrad Ormanı hafriyat sorunu Haberi

Belgrad Ormanı hafriyat sorunu


CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, İstanbul'un kuzey ormanlarındaki doğal alanlara, yapılaşmaya ve izinsiz hafriyat dökümünün denetlenmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Yedekci sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.


"Kuzey Ormanları 250 milyon ağacı, sayısız canlı türüyle İstanbul’un eşsiz ormanlarından biridir. Şehir bu ormanlar sayesinde nefes alabilmektedir." şeklinde açıklamalarda bulunan Yedekci "Bugün itibariyle Kuzey Ormanlarına otobanlar, havalimanı ve tren hattı geçirmeyi isteyerek yok edilmek istenmektedir. İstanbul’un Kuzey Ormanlarından kalan doğal alanın korunması gerekmektedir." diyerek bu bağlamda 10 soru sordu.


Yedekci'nin soruları

1. Amacınız İstanbul’un kuzeyini tümden yapılaşmaya açmak mıdır?


2. Kuzey Ormanlarına havaalanı, otobanlar yapmadan önce ormanlık alan kaç hektardı? Şimdi kaç hektar kalmıştır?


3. Belgrad Ormanı hangi türde kaç adet kuş ve memeli hayvan türüne ev sahipliği yapmaktadır?


4. Dünyanın önemli kuş göçü yoğunlaşma alanlarından olan Kuzey...