25 / 07 / 2024

belirli bir mal bırakmak

belirli bir mal bırakmak

Medeni Kanunda yer alan Miras Hukuku gereğince, mirasbırakan, bir kimseye onu mirasçı atamaksızın belirli bir mal bırakma yoluyla kazandırmada bulunabiliyor. İşte mirasta belirli mal bırakma hakkı..

Uzmanlar açıkladı! Elektriğe çok yüklü bir zam yolda! 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) uzun süredir elektrik faturalarına zam yapmamakta. Buna göre, konutlarda kullanılan elektrik için yüksek bir zam geleceğini belirten uzmanlar "Belirli bir zam birikmesi oluştu. Zam kaçınılmaz olacak" uyarısında bulundular.

Aman kiracılar çok dikkatli olun! Bir kiracı kira ödemesi yaparken nelere dikkat etmelidir?

Günümüzde ev sahibi ve kiracı arasında meydana gelen sıkıntılar her geçen gün artarak devam ediyor. Kira zam oranı, kiracının belirli bir süre sonra eve zarar vermesi, aidat sıkıntısı mahkemeye kadar giden sorunlar arasında yer alıyor. Yüzlerce kiracıyı ilgilendirecek sorun gündemde.

90 bin TL’nin bir aylık getirisi ne kadar? İşte banka banka faiz getiri hesabı...

Nakit birikimlerini bir yandan güvende tutmak ve bir yandan da belirli bir getiri elde etmek isteyenler için mevduat hesapları oldukça cazip bir seçenek olarak öne çıkıyor. Peki, 90 bin TL’nin bir aylık getirisi ne kadar oluyor? İşte banka banka faiz getiri hesabı...

Hatice Kolçak, altında büyük bir yükseliş öngörüyor! Gram altın 400 lira birden sıçrayarak rüzgara kapılacak!

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, altınla ilgili tahminlerini paylaşarak yatırımcıları uyardı. Kolçak, altın fiyatlarında önemli bir artışın yaşanacağını ve bu artışın belirli bir tarih aralığında gerçekleşeceğini iddia etti.

Bu destek ödemesi rahat nefes aldıracak! Bir sene boyunca ödenecek

Gereksinim sahibi ailelere düzenli olarak yapılan destek ödemeleri kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yeni bir duyuru yapıldı. Gelir seviyesi belirli bir oranda olan aileler için bir sene boyunca ödeneceği duyuruldu.

Vasiyetname örneği 2021!

Herhangi bir kişinin ölmesinin ardından geçerli sayılan bir ya da birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemiyle vasiyetname hazırlanıyor. Peki vasiyetname nasıl hazırlanır? İşte vasiyetname örneği 2021...

Şantiyeler bir süre kapatılmalı!

İMO İstanbul Şubesi tarafından hazırlanan koronavirüs dönemindeki şantiyelerin durumuna ilişkin raporda, şantiyelerin belirli bir süre kapatılmasının zorunlu olduğu vurgulandı...

Vasiyetname örneği 2020!

Bir kimsenin ölümünün ardından geçerli sayılan bir ya da birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemiyle vasiyetname hazırlanıyor. Peki vasiyetname hangi şartlarda hazırlanabilir? İşte vasiyetname örneği 2020...

Adnan Oktar: Tek bir malım, mülküm hiçbir şeyim yok!

Adnan Oktar Grubu'na yönelik 171'i tutuklu 226 sanıklı davaya devam edildi. Oktar ifadesinde, "Ben 65 yaşındayım tek bir malım, mülküm hiçbir şeyim yok” şeklinde konuştu.

Vasiyetname örneği 2019!

Bir kimsenin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi için vasiyetname hazırlayabiliyor. İşte vasiyetname örneği 2019...

8 soruda vasiyet nasıl hazırlanır?

Vasiyet, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi için hazırlanıyor. Peki, vasiyet nasıl hazırlanır? Vasiyetname şekilleri nelerdir?

Vasiyetname örneği 2017!

Vasiyetname, bir kimsenin ölümünden sonrası için belirli kişiye belirli bir mal bırakması işlemi için hazırladığı metin oluyor. İşte vasiyetname örneği 2017..

Vasiyet kimlere bırakılır?

Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, vasiyet kimlere bırakılır? Vasiyeti kim saklar?

belirli bir mal bırakmak Haberi

belirli bir mal bırakmak

Belirli mal bırakma hakkı!

Medeni Kanunda yer alan Miras Hukuku gereğince, mirasbırakan, bir kimseye onu mirasçı atamaksızın belirli bir mal bırakma yoluyla kazandırmada bulunabiliyor. 


Bırakılan belirli mal, mirasın açılması anındaki durumuyla teslim olunup; yarar ve hasar, mirasın açılması anında kendisine belirli mal bırakılana geçmiş oluyor. Mirasta belirli mal bırakılması ile ilgili diğer esasler Kanunda şu şekilde açıklanıyor:


D. Belirli  mal bırakma

I. Konusu

MADDE 517.- Mirasbırakan, bir kimseye onu mirasçı atamaksızın belirli bir mal bırakma yoluyla kazandırmada bulunabilir.


Belirli  mal bırakma, ölüme bağlı tasarrufla bir kimseye terekedeki bir malın mülkiyetinin veya terekenin tamamı ya da bir kısmı üzerinde intifa hakkının kazandırılmasına yönelik olabileceği gibi; bir kimse lehine tereke değeri üzerinden bir edimin yerine getirilmesinin, bir iradın bağlanmasının veya bir kimsenin bir borçtan kurtarılmasının, mirasçılar veya...